vineri, 23 noiembrie 2012

Un nou debut în Liga Campionilor la popice


* În optimile de finală ale competiţiei masculine, arena din Târgu Mureş va găzdui sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 13.00, meciul tur dintre CFR Cluj şi KSV Viena (Austria) 
Echipa de popice CFR Cluj


Ediţia 2012-2013 din Liga Campionilor la popice debutează sâmbătă, 24 noiembrie, la ora locală 13.00, cu turul I al competiţiei. În întrecerea masculină, România va avea o singură reprezentantă în optimile de finală, pe CFR Cluj, după ce CFR Olimpia ACB Iaşi a ratat promovarea în Champions League pentru doar 6 “beţe” ! În Cupa Europei de la Apatin (Serbia), din luna octombrie, ceferiştii ieşeni s-au clasat pe locul 6, la 6 popice doborâte faţă de locul 5 (KS Alfa-Vektor Tarnowo Podgorne – Polonia), ultimul loc promovabil în Champions League.
Deoarece arena de popice din Câmpia Turzii (cea care găzduieşte jocurile de pe teren propriu ale echipei CFR Cluj) nu este omologată şi pentru întrecerile internaţionale, ceferiştii ardeleni s-au mutat în aceste zile pe arena din Târgu Mureş, acolo unde vor susţine sâmbătă prima manşă a confruntării cu KSV Viena (Austria), în lotul lărgit al oaspeţilor fiind cuprins şi românul Horia Ardac.  
CFR Cluj, campioana României en-titre la popice, pregătită de Grigore Blaga, va dispune pentru meciul de mâine de un lot alcătuit din 8 lansatori, ei fiind Robert Merza, Ioan Figlea, Petruţ Mihălcioiu (campion mondial en-titre la individual clasic), Virgil Dorin, Cornel Popa, Sebastian Beşe, Vlad Sabău şi Bogdan Dudaş.
Din lotul lărgit mai face parte şi Teodor Popa (fratele lui Cornel Popa), după ce Dumitru Beşe (tatăl lui Sebastian Beşe) a abandonat popicele de performanţă.
Referitor la meciul contra austriecilor, antrenorul echipei clujene, Grigore Blaga, ne-a declarat: “Vrem că debutăm cu o victorie în noua ediţie din Liga Campionilor, poate cu un 6-2 sau 5-3, în perspectiva meciului din retur, din Austria, unde ne vom juca şansa până la capăt. Echipa din Viena este una puternică, care face frecvent peste 3.500 popice doborâte, şi are două vârfuri, pe Machala şi Ertl. Este o echipă tânără pentru sportul popicelor, cu o medie de vârstă de 32 ani şi este o formaţie valoroasă. Oricum, noi vom juca la victorie atât în tur, cât şi în meciul retur, din Austria”.
Partida de sâmbătă, de la Târgu Mureş, dintre CFR Cluj şi KSV Viena va fi arbitrată de Gheorghe Blasicz (din Mediaş), care astăzi, 23 noiembrie, şi-a aniversat ziua de naştere, cu un sincer şi călduros “La mulţi ani !” din partea tuturor celor implicaţi în lumea popicelor din ţară şi străinătate !
Să mai menţionăm că turul I (optimile de finală din Liga Campionilor), din 24 noiembrie (turul) şi 8 decembrie (returul) programează în prima manşă partidele din competiţia masculină:
1. Zeleziane Podbrezova Sport (SVK) - KS Alfa-Vektor Tarnowo Podgorne (POL);
2. Szegedi TE (HUN) - Racing Club Strasbourg (FRA, cu românii Ştefan Gogoriţă şi Ion Florin Bratu în lot);
3. BSV Voith St. Pölten (AUT) - KS Polonia 1912 Leszno (POL);
4. CFR Cluj (ROU) - KSV Viena (AUT);
5. KK Belgrad (SRB) - SKV Rot-Weiss Zerbst 1999 (GER, cu românul Cosmin Crăciun în lot);
6. Zalaegerszegi TK (HUN, cu românii Claudiu Boantă şi Zoltan Flavius Feher în lot) - SKC Victoria 1947 Bamberg (GER, cu românul Nicolae Lupu printre titulari);
7 KK Zapresic (CRO) - KK Neumarkt (ITA);
8. KK Konokom Osijek (CRO) - KK Partizan Belgrad (SRB).
În turul al doilea, programat în 2013, se vor juca partidele: învingătoarea din meciul 1 – învingătoarea din meciul 8, 2-7, 3-6 şi 4-5.

* Două echipe româneşti s-au calificat direct în sferturile de finală ale competiţiei feminine din Champions League
           
Tot sâmbătă, pe 24 noiembrie, în turul I din întrecerea feminină sunt programate partidele:
1. KK Tatran Sucany (SVK) - ASKÖ KSC Schneegattern (AUT);
2. KS Polonia 1912 Leszno (POL) - KK ETA Kamnik (SLO);
3. KK Kozara Gradiska (BiH) - KK Zagreb-Zaboky (CRO);
4. SC Conpet-Petrolul Ploieşti (ROU) se califică fără adversar.
Sunt calificate direct în turul al II-lea (sferturile de finală) echipele KK Lanteks Celje (SLO), KK Pionir Subotica (SRB), SKC Victoria 1947 Bamberg (GER, cu românca Ioana Văidăhăzan în lotul de jucătoare) şi Electromureş Romgaz Târgu Mureş (ROU).
Turul al doilea (sferturile de finală), atât la masculin cât şi la feminin este programat pe 26 ianuarie 2013 (turul) şi respectiv 16 februarie 2013 (returul).
Câştigătoarele din sferturi vor promova la turneul final din localitatea Podbrezova (Slovacia), din 30 martie 2013 (semifinalele) şi 31 martie 2013 (finalele pentru podium).
Deţinătoarele trofeelor din Liga Campionilor la popice sunt KK Lanteks Celje (SLOVENIA – la feminin) şi ZP Sport a.s. Podbrezova (SLOVACIA – la masculin). De remarcat că echipa feminină Conpet Petrolul Ploieşti a cucerit în sezonul anterior o merituoasă medalie de bronz la turneul final de la Celje (Slovenia).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu