sâmbătă, 1 decembrie 2012

1 Decembrie 2012 – Ziua tuturor românilor care iubesc şahul


Iasul va fi gazda unui meci simbolic al romanilor de pretutindeni. Astfel, sambata, 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei va avea loc un turneu intre echipe din Iasi, Cernauti si Republica Moldova. Sala Mare a Primariei Iasi va fi in sarbatoare deoarece 2 echipe din Iasi, una din Cernauti si una din Republica Moldova se vor intrece incepand cu ora 11.00.
Acest eveniment inchide o suita de alte concursuri ce au avut loc in luna noiembrie: Cupa ERA PARK, Grand Prix Iasi, Cupa Palatul Copiilor, toate sub indrumarea Asociatiei Judetene de Sah Iasi.
In acelasi timp la Bucuresti, Iasul va fi reprezentat de Gelip Ioana si Gabriel Mateuta in Campionatele Nationale de Seniori, blitz si rapid ce au loc in perioada 1-3 decembrie.
Ultima competitie importanta din acest an va fi Semifinala Campionatelor Nationale pana in 12 ani, in statiunea Caciulata. “Municipiul Iasi va intra in competitie cu aproximativ 20 copii de unde speram ca majoritatea sa se lupte pentru finalele din aprilie. Rezultatele pot fi urmarite pe www.ajsiasi.ro”, ne-a declarat prof. Vlad Ungureanu, secretarul general al AJ Şah Iaşi, antrenor de şah la CS Politehnica Iaşi şi membru al Federaţiei Mondiale de Şah.

* Start la înscrieri la Campionatul Mondial de Şah pentru amatori

In luna noiembrie 2012 s-a deschis campania de inscriere la Campionatul Mondial de Sah Amatori, ce se va desfasura la Iasi, in perioada 21-30 Aprilie 2013. La startul competitiei
se pot alinia toti sahistii cu ELO < 2000, deja jucatori din Olanda, Romania, Elvetia, Singapore si Cipru anuntandu-si participarea.
Termenul limita pentru inscriere va fi 4 Martie 2013, conform regulamentului competitiei.
SC COTNARI SA si-a anuntat sustinerea pentru acest eveniment, fiind sponsor oficial al Campionatului Mondial de Sah Amatori.
Toate informatiile legate de campionat vor putea fi gasite si pe site-ul oficial www.wacc2013.ro si pe www.ajsiasi.ro.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu