joi, 6 decembrie 2012

A doua victorie la Tivat pentru naţionala de futsal a României !


* Joi seara, pe 6 decembrie, într-un al doilea joc de pregătire disputat în Muntenegru, România a învins reprezentativa ţării gazdă cu scorul de 4-2 (1-1)
Naţionala României de fotbal în sală

În zilele de 5 şi 6 decembrie, localitatea Tivat a găzduit dubla partidă de verificare dintre Muntenegru şi România, în jocul de fotbal în sală. Dacă ieri, tricolorii câştigau în faţa muntenegrenilor cu scorul de 4-1 (0-0), iată că în această seară de Sf. Nicolae, România obţine o a doua victorie cu scorul de 4-2 (1-1), într-un joc extrem de dur practicat de gazdele confruntării. România a condus cu 1-0 şi 2-1, gazdele au egalat la 1-1 şi 2-2, dar elevii lui Sito Rivera (Spania) şi Nelu Stancea (CSMS Iaşi) au înscris ultimele două goluri ale partidei şi s-au impus finalmente cu 4-2, prin punctele reuşite de Florin Matei (2), Florin Ignat şi Cosmin Gherman, toţi de la campioana City’us Tg.Mureş.
Naţionala României a evoluat la Tivat, în meciul contra Muntenegrului, cu următorul lot de jucători: Klein Laszlo (City’us Tg.Mureş) şi Grigoraş Andrei (Spicom Sf. Gheorghe) – portari, apoi Lupu Robert, Matei Robert Florin, Gherman Cosmin, Stoica Dumitru Mimi, Ignat Florin, Radu Răzvan, Csoma Alpar (toţi de la City’us Tg. Mureş), Dobre Gabriel (Tarxien-Malta), Răducu Emil (Tarxien-Malta), Şotârcă Marian (Smart Ionescu Bucuresti), Al-Ioani Ion (Gyor-Ungaria), Safar Tony (din Ungaria).
Staff-ul tehnic: Sito Rivera (Spania) - antrenor principal, Stancea Nelu (antrenorul echipei CSMS Iaşi) – antrenor secund, Pârciu Marius (de la City’us Tg. Mureş) – antrenor secund cu pregătirea fizică, Bebelea Bogdan - medic, Zlătineanu Gheorghe - maseur, Ioniţă Valeriu - team manager.
După partida din această seară din Muntenegru, antrenorul secund Nelu Stancea, care este şi antrenor principal la CSMS Iaşi în prima ligă, ne-a declarat: “Am încheiat anul competiţional cu aceste două victorii de la Tivat şi aşteptăm acum să începem pregătirile din 2013, cu o primă dublă contra Bulgariei. Din păcate, însă, gazdele din Muntenegru au jucat astăzi extrem de dur şi acest lucru a lăsat urme în rândul lotului nostru de jucători. Oricum, felicit şi remarc întreaga noastră echipă pentru dăruirea în joc şi pentru victoriile obţinute în faţa Muntenegrului. Ne reîntoarcem acum la Iaşi, unde luni este reunirea lotului naţional de tineret sub 21 ani, iar pe 11 şi 12 decembrie vom evolua cu el la Chişinău, împotriva naţionalei de seniori a Republicii Moldova. Noi cu tineretul, ei cu seniorii, sperăm în acest caz să obţinem la Chişinău măcar o victorie în cele două partide programate săptămâna viitoare ! În încheiere, de aici, din Tivat, vreau să vă mai spun că echipa noastră felicită Steaua pentru remiza obţinută la Copenhaga şi calificarea în primăvara europeană din Europa League. Ne-am bucurat cu toţii de acest nou succes românesc în jocul de fotbal”.

* Urmează dubla partidă de futsal dintre Republica Moldova (seniori) şi România (tineret)

Să remarcăm faptul că cele două partide de la Chişinău vor debuta la ora 18.00 (marţi) şi respectiv 11.00 (miercuri). Din lotul României U 21 fac parte şi trei jucători de la CSMS Iaşi, Liviu Ruxandari, Radu Pisică şi Dragoş Baciu. Pe 11 decembrie, partida amicală Lexmax Chişinău – CSMS Iaşi nu se mai dispută, deoarece moldovenii din stânga Prutului au meci de campionat şi nu pot aborda şi disputa amicală contra echipei din Dealul Copoului.
În ultima rundă din acest an din Liga I de futsal din România, pe 17 decembrie, de la ora 19.00, CSMS Iaşi va evolua în deplasare împotriva formaţiei ACS Odorheiu Secuiesc. Partida de la Odorhei va fi arbitrată de Andrei Ioniţă (Bucureşti) şi Răzvan Dincuţă (Ploieşti), ca rezervă fiind Ionel Boharu Predescu (Bucureşti). Observatorul partidei va fi Bogdan Ciolacu, din Piteşti.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu