duminică, 9 decembrie 2012

Antrenorul ieşean Nicu Brânzei a condus delegaţia României la turneul de box de la Bălţi


* Cei patru pugilişti care au participat la turneul internaţional din Republica Moldova au aparţinut cluburilor CFR Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi şi CSM Ploieşti-UPetrom 1 Mai
În perioada 6-8 decembrie 2012, în oraşul Bălţi (Rep. Moldova) a avut loc un turneu internaţional de box denumit Memorialul Boris Petuhov. Au participat pugilişti din Republica Moldova (de la cluburile din Bender, Chişinău, Comrat, Hânceşti, Edineţ, Briceni, Tiraspol, Cahul, Vadu lui Vodă), Ucraina, Belarus, Lituania şi România (de la cluburile din Iaşi şi Ploieşti, sub conducerea antrenorului ceferist ieşean Nicu Brânzei).
Delegaţia de pugilişti din România a fost formată din patru tineri boxeri, ei fiind Daniel Mocanu (CFR Iaşi, cat. 64 kg), Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cat. 64 kg), Gheorghe Jugan (CSM Ploieşti-EPetrom 1 Mai, sportiv format însă la CFR Iaşi şi transferat de puţini ani la formaţia prahoveană condusă de Titi Tudor, cat. 60 kg), Alexandru Feurdean (CSM Ploieşti-EPetrom 1 Mai, sportiv format la CSM Câmpia Turzii).
Galele au fost găzduite de sala Liceului Sportiv din Bălţi, acolo unde prezenţa pe ringul de box a fost extrem de numeroasă. Astfel, la categoriile cu participare românească, în concursurile de tineret, au fost prezenţi 16 sportivi (la cat. 64 kg), 14 sportivi (la cat. 60 kg) şi 12 sportivi (la cat. 56 kg). Pugiliştii participanţi au fost împărţiţi în două grupe (A şi B), pentru a boxa toţi pe o perioadă de 3 zile, durata turneului.
La categoria 64 kg, ieşeanul Daniel Mocanu a câştigat prin abandon în repriza a III-a în faţa lui Nicolae Tintoc (CSŞ Hânceşti), iar apoi a fost învins în semifinale, la puncte, de către Andrei Balbolan (CSŞ Bălţi), care a şi câştigat turneul.
Tot în cadrul cat. 64 kg, ieşeanul Ionuţ Andronache a pierdut la puncte în faţa lui Igor Oborociani (CS Chişinău).
La categoria 60 kg, fostul ieşean şi actualul ploieştean Gheorghe Jugan (alias “Chivu”) a fost învins la puncte de către Igor Ivarlac (CS Tiraspol).
În fine, Alexandru Feurdean l-a învins pe Aurel Usatenco (CS Tiraspol) în semifinale, iar în finala s-a impus în faţa unui boxer de la CSŞ Bălţi, câştigând medalia de aur şi cupa pusă în joc la categoria 56 kg.
De menţionat că pugilistul ceferist ieşean Daniel Mocanu a primit şi o cupă pentru susţinerea a celui mai frumos meci de box din cadrul turneului din Republica Moldova.
În final, antrenorul Nicu Brânzei (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) ne-a declarat: “A fost un turneu puternic şi extrem de util pentru pugiliştii noştri. Din păcate, însă, Ionuţ Andronache şi Gheorghe Jugan au fost nedreptăţiţi de deciziile arbitrilor, ei putând ajunge în finalele categoriei la care au participat. După turneul de la Bălţi, unde boxerii români au demonstrat că au şi valoare internaţională, pugiliştii clubului CFR Iaşi au fost invitaţi să participe la turneele organizate pe viitor de cluburile din Republica Moldova şi Ucraina, la Vadu lui Vodă, Comrat şi respectiv Lvov”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu