luni, 17 decembrie 2012

CSU Politehnica Iaşi, la ora bilanţului pe 2012


* Directorul Leonida Antohi a menţionat astăzi, 17 decembrie, că în acest an, clubul pe care îl conduce a cucerit 192 de medalii, dintre care 73 au fost de aur şi a avut trei sportivi participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra
prof. Leonida Antohi-director CSU Politehnica Iaşi



Într-o conferinţă de presă organizată luni la sediul Clubului Sportiv Universitar Politehnica, de pe strada Lascăr Catargi din Iaşi, alături de directorul Leonida Antohi s-au mai aflat parlamentarul Sorin Iacoban, directorul general Petru Condrea, directorul financiar Ana Popescu, decanul FEFS Marin Chirazi, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Judo şi antrenorul Costel Năftică, antrenorul de şah Vasile Manole, consilierul Dan Cornel şi mulţi alţii, care au trecut în revistă reuşitele politehniştilor ieşeni în 2012, în domeniul sportului.
Avem 26 de cluburi studenţeşti în ţară, subvenţionate doar de Ministerul Educaţiei, nu şi de ANST. Noi slugărim sportul românesc în plan intern şi internaţional şi plătim chirie la ANST pentru sălile de sport pe care le folosim. De fapt, cluburile studenţeşti au devenit o bază de selecţie pentru celelalte cluburi mai potente financiar. La jocuri, tot din motive financiare, nu putem participa în cupele europene, dar la sporturile individuale am căutat să fim mereu în top. La începutul anului 2012 am avut 12 sportivi nominalizaţi pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Londra, unde au ajuns în final trei dintre ei. De fapt, la Jocurile Olimpice ne întrecem noi cu noi, nu ne întrecem cu ceilalţi, acesta este şi spiritul Jocurilor Olimpice”, a declarat directorul prof. Leonida Antohi, care a mai menţionat: “Am avut în 2012 un an bun, unde am cucerit 192 medalii, dintre care 73 au fost de aur. Am avut 63 de sportivi selecţionaţi în loturile naţionale ale României. Avem acum şi săli proprii de judo, tenis de masă, şah, am dat în folosinţă şi căminul T 25 din complexul studenţesc Tudor Vladimirescu, unde cazăm sportivii. Iar în final, vreau să vă spun că în acest moment nu avem nici o datorie, am plătit totul la zi, iar sportivii şi-au luat astăzi şi ce li s-a cuvenit pentru performanţele reuşite în acest an”.
În completare, noul deputat în Parlamentul României, Sorin Iacoban, care rămâne în continuare membru în Consiliul de Administraţie al CSU Politehnica Iaşi, a mai spus: “În 2012 ne-a reuşit şi acţiunea Iaşi – Oraş European al Sportului de masă, ne-a reuşit şi proiectul Sportul în cartiere. Va fi un minister nou în România, cel al Sportului şi Tineretului, iar ieşeanul nostru, Vasile Cîtea, va fi secretar de stat”.

* Judoka Vladuţ Simionescu conduce “TOP 10” la CSU Politehnica Iaşi

Clasamentul primilor zece sportivi de la CSU Politehnica Iaşi, pe anul 2012, în urma performanţelor obţinute, se prezintă astfel:
1. Vladuţ Simionescu (judo, antrenor Costel Năftică);
2. Angela Moroşani (atletism, antrenor Dorin Ursache);
3. Florin Cojoc (atletism paralimpic, antrenor Viorica Ursanu);
4. Valeriu Duminică (judo, antrenor Costel Năftică);
5. Ivan Remarenco (judo, antrenor Costel Năftică);
6. Flaviu Smeu (judo, antrenor Costel Năftică);
7. Alexandru Saucă (tir-pistol, antrenor Ioan Săcăleanu);
8. Magda Lozniceriu (badminton, antrenor Sorin Coşarcă);
9. Irina Bulmaga şi Alina Motoc-L’Ami (ambele şah, antrenor Vasile Manole);
10. Ioana Gelip şi Vlad Stegariu (ambii şah, antrenor Vasile Manole).
Pe podiumul secţiilor sportive s-au aflat, în ordine, cele de judo, şah şi rugby feminin.
Conferinţa de presă de la CSU Politehnica Iaşi a fost pigmentată de un reuşit mini-spectacol de colinde al elevilor de la Palatul Copiilor din Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu