sâmbătă, 22 decembrie 2012

Dans sportiv şi Crăciuniţe în spectacolul oferit de clubul Nikons Iaşi



* Clubul de dans sportiv Nikons Iaşi a organizat în seara zilei de vineri, 21 decembrie, în faţa unei săli arhipline, tradiţionalul spectacol de Moş Crăciun, cu participarea sportivilor de toate categoriile de clasificare, de la “piticoţi” la “performeri”.


Pe durata a două ore şi jumătate, tradiţionala manifestare de Moş Crăciun a avut loc în sala mare de spectacole a Atheneului Tătăraşi din Iaşi, sub coordonarea preşedintei clubului sportiv ieşean, prof. Mariana-Constantina Niculiţă. A fost un spectacol juvenil de mare ţinută din domeniul dansului sportiv şi dansului modern, presărat cu momente de poezie şi colinde tradiţionale, oferit de micii dansatori, dar şi de părinţii şi copii familiei Luchian. S-a cântat şi “Mulţi ani trăiască !” pentru toţii dansatorii care şi-au aniversat recent ziua de naştere, prezentarea spectacolului fiind făcută de antrenoarea Andreea Răscuţoi, o superbă Crăciuniţă şi la finalul manifestării.
Sub conducerea antrenorilor-coregrafi Amira-Cătălina Niculiţă, Andreea Răscuţoi şi Ivan Stoian, tinerii sportivi de la NIKONS Iaşi au reuşit să încânte asistenţa prin dansurile prezentate, precum slow - fox, quickstep, samba, cha-cha, rumba, passo doble, jive, flamenco şi s-a dansat şi vestita Kalynka.
În spectacolul de vineri, de la Atheneul Tătăraşi, în care un “piticot” debutant a şi plâns pe scenă din cauza emoţiilor, dar a fost îndelung aplaudat şi încurajat de publicul spectator, printre performerii clubului NIKONS Iaşi s-au numărat perechile Andrei Bidrea - Oana Anton, Bogdan Albu-Talancă - Narcisa Păduraru, Cosmin Dorneanu - Andreea Bunduc, Teodor Plumb - Oana Anton şi Răzvan Mereuţă - Georgiana Ambrono.
În finalul reuşitului spectacol de la Atheneul Tătăraşi, “Crăciuniţa” Andreea Răscuţoi a oferit o mulţime de cadouri tinerilor sportivi ai CS Nikons Iaşi, timp în care scena sălii s-a umplut de zecile de sportivi dansatori ai renumitului club ieşean.
Trei perechi de performanţă au promovat, în decurs de un an, în clasa valorică superioară: Bogdan şi Narcisa – clasa D, Cosmin şi Andreea – clasa C, Răzvan şi Georgiana – clasa E. Iar promovările au fost  cu finale, pe podium. Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute în acest an, la manifestările sportive din ţară şi străinătate la care am participat. Mai pot spune că în pofida degradării situaţiei financiare generale şi a cerinţelor şcolare din ce în ce mai mari, evoluţia performerilor noştri este normală, chiar dacă noi ne dorim mai mult. Pentru performeri, vacanţa de iarnă va fi folosită din plin : coregrafii noi, antrenamente, costumaţii şi planificarea competiţiilor la care vom participa în 2013. Ne dorim mai mulţi băieti care să vină la dans sportiv, ne dorim părinţi mai odihniţi şi cu mai puţine griji, o mai mare finanţare a dansului sportiv şi multe succese pe linie sportivă. Vă doresc un Crăciun fericit, cu mult dans sportiv în suflete !”, ne-a mai declarat preşedinta clubului NIKONS Iaşi, prof. Mariana-Constantina Niculiţă.
Următoarea manifestare cu public a clubului NIKONS Iaşi va fi anul viitor, mai precis pe 8 martie 2013. Întrebat dacă ştie care este semnificaţia zilei de 8 martie, un „piticot” din primul rând al dansatorilor a spus: „E ziua lui MAMI !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu