joi, 13 decembrie 2012

Spectacol de volei juvenil în Sala Penicilina din Iaşi


* În Seria A din Divizia feminină de speranţe, vineri şi sâmbătă, pe 14 şi 15 decembrie, arena ieşeană va găzdui turneul cu nr. 2 din prima fază a competiţiei, cu participarea a patru echipe din zona Moldovei
Echipa de volei speranţe CSŞ Unirea II Iaşi

Tinerele jucătoare de volei cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani se întrec la nivel naţional în Divizia speranţe, structurată în competiţia feminină pe 14 serii, de la A la O.
În prima fază a competiţiei, după primul turneu defăşurat la Piatra Neamţ, clasamentul în Seria A se prezintă astfel:
1. CSŞ Pro Volei Botoşani – 3 victorii; 2. CSŞ Bacău – 2 victorii; 3.  LPS Piatra Neamţ – 1 victorie; 4. CSŞ Unirea I Iaşi – 0 victorii, iar CSŞ Unirea II Iaşi nu a jucat, deoarece la fiecare turneu o formaţie stă.
Turneul cu nr. 2 din grupa A este programat în zilele de 14 şi 15 decembrie, în Sala Penicilina din Iaşi, acolo unde LPS Piatra Neamţ nu participă, din motivele menţionate anterior.
Vineri, în prima etapă, începând cu ora 9.00, sunt programate partidele CSŞ Bacău – CSŞ Unirea II Iaşi şi CSŞ Unirea I Iaşi – CSŞ Pro Volei Botoşani. După-amiază, a doua etapă va debuta la ora 16.00, iar sâmbătă dimineaţă, de la ora 9.30, se va juca etapa cu nr. 3.
Cele două echipe ieşene participante la competiţie vor prezenta următoarele loturi de jucătoare:
- CSŞ Unirea I Iaşi (jucătoare născute în 1998): Bianca Ungureanu, Alexandra Cohai, Adelina Teodorescu, Alexandra Cosma, Raluca Nemesniciuc, Mălina Şurubaru, Ruxandra Prisacariu, Ştefana Berijan, Ana Coşuţă, Cosmina Constantinescu, Ecaterina Cobzaru, Simona Cârmaciu. Antrenor: Daniela Ciauşu.
- CSŞ Unirea II Iaşi (jucătoare născute în 1999-2000): Alina Bâzgă, Bianca Toma, Bianca Ichim, Raluca Temeş, Raluca Cojocaru, Ioana Pelin, Iulia Harip, Alexandra Cobzac, Ioana Ţurcanu, Elena Tăbăranu, Adriana Dodu, Gabriela Pintilie. Antrenor: Carmen Şindilariu (fosta mare jucătoare a Penicilinei Iaşi în anii din urmă – Carmen Cuejdeanu).    
În continuare, antrenoarea Carmen Cuejdeanu-Şindilariu ne-a declarat: “Eu conduc cea mai tânără echipă de volei de la CSŞ Unirea Iaşi în această competiţie a speranţelor şi vreau să fac performanţă cu fetele mele încă de la această vârstă. Vreau ca multe dintre ele să aibă norocul meu şi să joace în carieră volei de mare performanţă la echipele de top din România. Turneul din Sala Penicilina, de vineri şi sâmbătă, va fi un turneu dificil pentru noi, dar vom lupta pentru victorie în fiecare meci !”.
În final, Sergiu Ichim, unul dintre susţinătorii voleiului juvenil de la CSŞ Unirea Iaşi, tatăl tinerei jucătoare Bianca Ichim şi unul dintre fondatorii ASEI (Asociaţia Suporterilor de Elită din Iaşi, alături de binecunoscutul şef de galerie Sergiu Melinte şi alţi iubitori ai sportului) ne-a mai spus: “Bine ar fi ca oamenii care iubesc sportul şi îl pot susţine să ajute cât de cât şi echipele de speranţe de la CSŞ Unirea Iaşi, acolo unde se formează viitoarele jucătoare de volei de la Penicilina Iaşi. Noi nu vrem bani, dar măcar un rând de echipament pentru echipele noastre ne-ar fi de mare ajutor. La formaţia din Botoşani se poate acest lucru, de ce nu s-ar putea şi la CSŞ Unirea Iaşi...”.
Următoarele două turnee din Seria A sunt programate în perioadele 25-26.01.2013 şi 01-02.03.2013. În faza semifinală vor ajunge apoi primele trei echipe din Seria A.
Să mai menţionăm că în cadrul Diviziei A 2 Est de volei pentru senioare, la solicitarea oaspetelor, meciul din etapa XI-a, Penicilina Iaşi – Concordia Chiajna s-a amânat pentru ziua de joi, 20 decembrie 2012, după cum ne-a comunicat astăzi preşedintele grupării moldave, Vasile Stângă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu