duminică, 16 decembrie 2012

Sprint de aur pentru ceferistul ieşean Gyula Vereş !


* La Campionatele Naţionale de popice pentru seniori, de la Tg. Mureş, sportivii de la CFR Olimpia ACB Iaşi au cucerit 5 medalii, dintre care una de aur, două de argint şi alte două de bronz, prin Gyula Vereş, Mihai Gabriel Benghiac, Paul Rohotin, Ion Cercel, Ioan Hordilă şi Florin Opincă, sub coordonarea antrenorului-jucător Remus Antimirescu
Gyula Vereş-campion pentru CFR Olimpia ACB Iaşi


Sâmbătă după-amiază, arena Romgaz din Tg. Mureş a găzduit proba de sprint în competiţia masculină de popice, cu participarea a 27 de sportivi de la cluburile Inter Petrila, Electromureş Tg. Mureş, CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii, Siderurgica Hunedoara, CFR Olimpia ACB Iaşi (Paul Rohotin, Ion Cercel, Mihai Gabriel Benghiac, Gyula Vereş, Florin Opincă, Ioan Hordilă, Remus Antimirescu) şi CS Vlădeni Plus (Costică Ciurdea). În prima rundă de calificare pe tabloul de „16” au fost programate 13 meciuri eliminatorii, acolo unde câştigătorii s-au calificat în optimile de finală. Au mai ajuns în optimi trei perdanţi din primul tur, cu cel mai bun popicaveraj realizat.
De la echipa CFR Olimpia ACB Iaşi au reuşit promovarea în optimi patru popicari (Benghiac, Vereş, Hordilă, Antimirescu), care au câştigat întâlnirile programate. Pe post de “perdant”, Opincă a ratat de puţin calificarea în optimi.
În continuare s-a jucat în sistem eliminatoriu, rezultatele fiind următoarele:
- Optimi de finală: Gyula Vereş (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Flavius Măgureanu (Siderurgica Hunedoara) 1-1 la manşe (23-13 la sudden victory), Mihai Gabriel Benghiac (CFR Olimpia ACB Iaşi) - Szőcs Jozsef (Electromureş Tg. Mureş) 1-1 (18-17), Ioan Hordilă (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi) 2-0;
- Sferturi de finală: Mihai Gabriel Benghiac (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Petruţ Mihălcioiu (CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii -campion mondial en-titre la popice) 1-1 (19-18), Bogdan Dudaş (CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii) – Mănel Manea (Siderurgica Hunedoara) 2-0, Gyula Vereş (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Ioan Figlea (CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii) 1-1 (18-18 şi 19-18), Marius Codarcea (Inter Petrila) – Ioan Hordilă (CFR Olimpia ACB Iaşi, care s-a accidentat la genunchi la bila nr. 6 din prima manşă, dar a strâns din dinţi şi a continuat partida) 1-1 (20-15);
- Semifinale: Bogdan Dudaş (CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii) – Mihai Gabriel Benghiac (CFR Olimpia ACB Iaşi) 1-1 la manşe (20-19 la sudden victory, după 13-14 înaintea ultimei bile de la barajul de departajare), Gyula Vereş (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Marius Codarcea (Inter Petrila) 2-0;
- Finala: Gyula Vereş (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Bogdan Dudaş (CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii) 2-0.
Clasament final al probei de sprint, ultima din cadrul competiţiei a fost: 1. Vereş (Iasi); 2. Dudaş (Cluj); 3. Benghiac (Iaşi) şi Codarcea (Petrila).
La finalul probei de sprint, campionul naţional Gyula Vereş ne-a declarat: “A fost o luptă aspră, în care eu am început mai greu, am avut şi puţin noroc şi am ajuns în semifinale. De aici şi până la finală a fost tot la fel de greu, dar eu am jucat mai bine şi am câştigat ambele partide cu 2-0 la manşe. Sunt bucuros de victorie, mai ales că am adus pentru clubul CFR Olimpia ACB Iaşi un nou titlu de campion naţional !”.
La Campionatele Naţionale de la Tg. Mureş, sub conducerea antrenorului-jucător Remus Antimirescu, lansatorii seniori de la CFR Olimpia ACB Iaşi au cucerit 5 medalii, dintre care 1 de aur (Gyula Vereş – la sprint), 2 de argint (Mihai Gabriel Benghiac – la individual clasic şi Paul Rohotin-Ion Cercel – la tandem), 2 de bronz (Florin Opincă-Ioan Hordilă – la tandem şi Mihai Gabriel Benghiac la sprint).

* Ceferiştii ieşeni şi cei clujeni şi-au dat mâna la Târgu Mureş !

La finalul competiţiei de la Târgu Mureş, antrenorul-jucător al ceferiştilor ieşeni, Remus Antimirescu, ne-a declarat: “Am demonstrat din nou că avem valoare, iar toţi băieţii din echipă au cucerit medalii în <bârlogul duşmanului> putem spune, deoarece aici, la Târgu Mureş, marea noastră rivală în campionat, CFR Cluj, îşi dispută partidele din Liga Campionilor. Mulţumesc tuturor pentru contribuţia adusă la performanţele noastre şi în primul rând sportivilor, care au muncit până la ultima bilă pentru o medalie ! Remarc şi gestul lui Ioan Hordilă în proba de sprint, care a jucat accidentat în sferturile de finală şi nu a abandonat disputa cu Marius Codarcea, chiar dacă a pierdut partida la sudden victory. Remarc totodată şi gestul domnului Mircea Bălaj (NR – vicepreşedintele FR Popice-Bowling şi conducătorul echipei clujene) care în final mi-a dat mâna, m-a felicitat şi mi-a spus că împreună putem să facem multe lucruri bune pentru sportul popicelor, ceea ce eu sunt perfect de acord ! Aşa este, CFR Olimpia ACB Iaşi şi CFR Cluj pot face multe lucruri bune pentru popicele din România şi eu, la rândul meu, urez echipei clujene mult succes pe mai departe în Liga Campionilor !”.
Să mai menţionăm că, nu cu mult timp în urmă, la Ploieşti, juniorii sub 23 ani de la CFR Olimpia ACB Iaşi, sub conducerea cuplului de antrenori Remus Antimirescu – Giorge Covăsală, au cucerit şi ei 6 medalii la nivel naţional, dintre care 3 de aur, 1 argint şi 2 bronz.
Deci, CFR Olimpia ACB Iaşi cucereşte în perioada 1-15 decembrie 2012 un număr de 11 medalii la seniori şi juniori în cadrul Campionatelor Naţionale de popice, dintre care 4 de aur, 3 de argint şi 4 de bronz.
Tot în 2012, în cadrul Campionatelor Naţionale de popice pentru cadeţi (sub 18 ani), lansatorii de la CFR Olimpia ACB Iaşi au mai cucerit 2 medalii, dintre care 1 de aur şi 1 de argint.
La nivel de echipe, CFR Olimpia ACB Iaşi a devenit în 2012 vicecampioană naţională şi a cucerit Cupa României la seniori, a devenit campioană naţională la juniori (sub 23 ani) şi veterani (peste 50 ani). Tot la veterani, în întrecerea individuală, CFR Olimpia ACB Iaşi a mai cucerit 4 medalii, dintre care 1 de aur, 1 de argint şi 2 de bronz.
Să mai menţionăm că, la Cupa Europei de popice de la Apatin (Serbia), din octombrie 2012, într-o întrecere extrem de puternică, cu 15 formaţi de mare performanţă de pe bătrânul nostru continent la start, CFR Olimpia ACB Iaşi a ocupat un onorant loc 6, cu un record pe echipe de 3605 popice doborâte, fiind la doar 6 “beţe” de participarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde a evoluat de 3 ori în ultimii ani.

* Bilanţ de vis pentru popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi şi CS Vlădeni Plus

Dacă adunăm toate medaliile cucerite de CFR Olimpia ACB Iaşi în 2012, pe echipe şi în probele individuale de la cadeţi, juniori, seniori şi veterani, putem spune că gruparea popicarilor ieşeni de la “Gara Mare” a cucerit în acest an un număr 21 medalii la nivel naţional, dintre care 9 de aur, 6 de argint şi alte 6 de bronz.
Iar echipa “satelit” CS Vlădeni Plus, sub conducerea antrenorului-jucător Costică Ciurdea, a cucerit în 2012 medalia de bronz la Cupa României de popice seniori, iar la Campionatele Naţionale de cadeţi (sub 18 ani şi sub 14 ani) de la Iaşi a mai cucerit 5 medalii, dintre care 1 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz.
Şi acest lucru s-a întâmplat în anul 2012, atunci când clubul sportiv CFR Iaşi, care finanţează echipele de popice CFR Olimpia ACB Iaşi şi CS Vlădeni Plus, a aniversat 10 ani de existenţă, în noua sa formă de organizare. JOS PĂLĂRIA !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu