sâmbătă, 1 decembrie 2012

Victorie lejeră pentru „chimistele” ieşene de Ziua Naţională a României !



* Sâmbătă, pe 1 decembrie, în etapa a IX-a a Diviziei A 2 Est de volei feminin, în propria sală de jocuri, Penicilina Iaşi a învins pe CSM 2007 LPS Focşani cu scorul de 3-0 (25-10, 25-11, 25-18)

În doar 59 de minute de joc efectiv, voleibalistele de la Penicilina Iaşi, conduse de pe banca tehnică de cuplul Tatiana Popa-Mihaela Ionescu a zdrobit tânăra formaţie vrânceană în doar trei seturi şi doar ultimul act nu a mai respectat simetria: 25-10, 25-11 şi ... 25-18 (şi nu la „12” cum se spera la un moment dat !). Venită la jocul din Sala Penicilina fără antrenorul principal Marian Rădulescu (rămas acasă din motive medicale ni s-a spus), CSM 2007 LPS Focşani a arătat că mai are multe lucruri de învăţat în jocul cu mingea peste fileu şi doar antrenoarea secundă-jucătoare Romina Coman a arătat câteva valenţe tehnice, dar cu o floare...
În tabăra gazdelor, antrenamentul cu public în zi aniversară de 1 decembrie 2012 a demonstrat că formaţia Penicilina Iaşi este mult superioară ligii a doua unde ea evoluează în acest moment şi revenirea pe prima scenă a voleiului românesc este un obiectiv perfect realizabil la finalul sezonului pentru gruparea sponsorizată de peste 45 de ani de SC Antibiotice SA. 
O evoluţie succintă a scorului, pe seturi, în partida Penicilina Iaşi – CSM 2007 LPS Focşani 3-0, arbitrată astăzi de cuplul Gabriel Burlov (Galaţi) – Ionuţ Sumusche (Suceava) a fost următoarea:
- Setul I (18 minute): 2-0, 7-2, 8-5, 16-7, 22-9, 25-10;
- Setul al II-lea (19 minute): 2-0, 10-2, 14-5, 19-8, 24-10, 25-11;
- Setul al III-lea (22 minute): 1-0, 3-1, 8-4, 14-7, 18-11, 22-15, 25-18.
Au evoluat formaţiile:
- Penicilina Iaşi: Mihaela Stângă – Cristina Lungu, Melinda Sipos, Andra Streşină, Alina Melinte, Daniela Popovici – Diana Studineanu (libero). Au mai jucat: Ana Ursachi, Cătălina Lungu, Simona Mocanu, Camelia Pascariu. Antrenori: Tatiana Popa (principal) şi Mihaela Ionescu (secund).
- CSM 2007 LPS Focşani: Andra Ciucu – Romina Coman, Mihaela Taskiran, Alexandra Blaga, Alexandra Ciucă, Mădălina Mocanu – Georgiana Tisianu (libero). Au mai jucat: Iuliana Pintilie, Ancuţa Mihăeş. Antrenor: Romina Coman (secund).
La finalul disputei din Sala Penicilina am consemnat următoarele declaraţii din tabăra gazdelor:
- Cristina Androhovici-Lungu: „Puteam să jucăm în Liga I, dar am preferat să ne rodăm un an în liga a doua, deoarece avem jucătoare tinere şi care trebuie să capete experienţă. Ele trebuie să înveţe că într-un joc de volei trebuie să dai randament 100 % indiferent de adversar şi de valoarea lui. Avem speranţa că vom reveni, prin jocul nostru, în Divizia A1, acolo unde cred că ne este şi locul !”;
- Vasile Stângă (preşedintele clubului de volei Penicilina Iaşi): „Avem obiectiv de promovare în prima ligă şi vrem să-l ducem la îndeplinire. În jocul de astăzi, în faţa unor jucătoare tinere, ne-am realizat obiectivul de a câştiga partida cu 3-0 la seturi, dar nu ne-am realizat şi obiectivul unui joc cu o echipă care să ne pună mai mult la muncă ! Doresc echipei din Focşani un parcurs cât mai bun în campionat şi cu timpul va veni şi experienţa competiţională pentru ea! Acest succes îl dedicăm tuturor românilor care iubesc voleiul, deoarece astăzi este 1 decembrie, Ziua Naţională a României ! În etapa viitoare avem un meci destul de dificil la Galaţi, de unde sperăm că ne vom întoarce totuşi cu o victorie clară”.
În acest moment, Penicilina Iaşi se află pe locul 2 în Seria A 2 Est (după Rapid Bucureşti), cu 24 puncte la activ. În runda următoare, pe 8 decembrie, sunt programate partidele: CSM II Bucureşti - SC Trotuşul Oneşti, CS Concordia Chiajna - Rapid Bucureşti, CSU Galaţi - ACS Penicilina Iaşi şi CSM 2007 LPS Focşani - CSŞ ProVolei Botoşani.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu