miercuri, 23 ianuarie 2013

Asociaţia Judeţeană de Box Iaşi şi-a stabilit calendarul sportiv pentru 2013



* Marţi, pe 22 ianuarie, membrii Asociaţiei Judeţene de Box Iaşi au avut prima întâlnire de lucru din acest an, pentru stabilirea calendarului competiţional pentru 2013 şi pentru a discuta câteva probleme de actualitate, mai ales după instalarea unui nou preşedinte la FR Box, în persoana lui Leonard Doroftei.
Preşedintele AJ Box Iaşi, Vasile Cîtea, care este şi vicepreşedintele FR Box şi viitor consilier în MTS, a anunţat că, din cadrul asociaţiei ieşene fac parte 10 structuri sportive care au boxul ca activitate, dar nu toate funcţionează la capacitate în acest moment.
S-au discutat apoi câteva din priorităţile de moment ale boxului ieşean, iar vorbitorii au amintit şi de faptul că „arta pugilatului” în Iaşi nu mai are vedetele de altădată şi că unii boxeri şi foşti boxeri ieşeni sunt nevoiţi să plece în străinătate, unde nu o duc chiar aşa de bine, iar unii ajung chiar ... „boschetari” (NR - citat din cuvântul lui Claudiu Surcică) !
De asemenea, mulţi boxeri ieşeni participă la competiţiile naţionale fără a avea şanse reale de a urca pe podium şi în acest fel cluburile sportive fac cheltuieli inutile !
La acest capitol, directorul CSŞ Unirea Iaşi, Viorel Hudac, a solicitat ca AJ Box Iaşi să vizeze deplasările boxerilor ieşeni la Campionatele Naţionale de box şi la Cupa României, pentru a nu ajunge la aceste competiţii sportivi fără valoare !
În continuare, Dan Teodorescu (director sportiv la CS CFR Iaşi) a solicitat AJ Box Iaşi un sprijin financiar pentru organizarea an de an a Memorialului Iosif Mattes, deoarece această competiţie reprezintă Iaşul pugilistic în totalitatea lui şi nu doar clubul ceferist. Directorul sportiv al clubului CFR a mai propus AJ Box participarea unei delegaţii ieşene, alcătuită din cei mai buni boxeri de la cluburile din localitate, la un turneu internaţional în Belgia, în perioada 3-4 mai, acolo unde pugiliştii clubului CFR Iaşi au primit o invitaţie de participare !
Arbitrul Cristian Ciornia a solicitat organizarea unui curs la Iaşi în 2013, unde să se formeze noi arbitri de box, dintre foştii boxerii localnici, atât pentru competiţiile masculine cât şi pentru cele feminine.
Antrenorul Nicu Brânzei (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a anunţat că sâmbătă, pe 26 ianuarie, se va organiza la grupul de săli CSM Cupa Unirii la box şi a invitat pe toţi pugiliştii ieşeni să participe la această competiţie.
Preşedintele AJ Box, Vasile Cîtea, a anunţat că în ziua de 7 februarie 2013 va avea loc Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri la FR Box şi a prezentat în continuare programul competiţional al asociaţiei moldave pentru acest an, care este următorul:
- Cupa României la tineret (1-7 aprilie);
- Cupa Iaşului (13-19 mai);
- Ring Iaşi (24-29 iunie);
- Memorialul Iosif Mattes, ediţia a XIII-a (19-20 octombrie);
- Centura Moldovei (4-10 noiembrie).
Au participat la prima şedinţă a AJ Box din 2013 Vasile Câtea (preşedintele AJ Box), Adrian Poeană (directorul CSM Iaşi), Viorel Hudac (directorul CSŞ Unirea Iaşi), Dan Teodorescu (director sportiv la CS CFR Iaşi), antrenorii de box Nicu Brânzei, Tinu Brânzei, Viorel Soroceanu, Nicolae Chipirog, Constantin Dreer, Radu Zarif, Dumitru Agavriloaie, Gheorghe Racoviţă, arbitrii Cristian Ciornia şi Iulian Botez, boxerii Dragoş Marin şi Traian Lupu, foştii boxeri Mihai Iftodi şi Claudiu Surcică.    
Au fost făcute şi două propuneri pentru funcţia de şef al Colegiului de Antrenori din cadrul AJ Box Iaşi, Nicolae Chipirog nominalizându-l în această funcţie pe Nicu Brânzei, iar Constantin Dreer pe Viorel Soroceanu, dar decizia finală va fi luată în perioada următoare.
În final, preşedintele AJ Box Iaşi, Vasile Cîtea, a menţionat că următoarea întâlnite a membrilor asociaţiei va avea loc în prima zi de marţi a lunii martie 2013, atunci când vor fi structurate toate comisiile de specialitate.
Domnilor antrenori, treceţi vă rog prin şcoli şi licee pentru a face selecţii pentru box. Ne trebuie noi boxeri la Iaşi, care trebuie formaţi încă din acest an. Noua conducere a FR Box va încerca să schimbe în bine soarta boxului românesc, de acest lucru să fiţi siguri !”, a mai menţionat acelaşi Vasile Cîtea.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu