luni, 28 ianuarie 2013

Cupa Unirii la minifotbal a ajuns la Braşov


* Echipa Design Construct Braşov a câştigat ediţia a III-a a Cupei Unirii la minifotbal, competiţie găzduită în week-end de Sala Polivalentă din Iaşi şi Complexul Magic (Magic Stadium şi Arena Magic).

În finala turneului, Design Construct Braşov a dispus cu un categoric 4-1 (4-0) de Juventus Sibiu, omul meciului fiind Şerban Liviu, autor a 3 goluri. Cel de-al patrulea gol al învingătorilor a fost marcat de Burciu Radu, în timp ce golul de onoare al Sibiului a fost înscris în ultimul minut de Mircea Popa, cel care avea să devină jucătorul turneului.
În finala mică, Lis Affair Tomeşti a învins la loviturile de departajare pe Aldoor Auto Driver Iaşi cu scorul de 3-2, la finalul timpului regulamentar scorul fiind egal, 2-2. Au marcat Dan Lungu şi Alex Bălănescu pentru Lis Affair, respectiv Tiberiu Beceru şi Alin Onofrei.
Locul 5 a fost ocupat de Fenix Piatra Neamţ, care a dispus în finala pentru locurile 5-6 cu 3-0 de Consiliul Judeţean Buzău. La startul competiţiei s-au aliniat 16 echipe din mai multe judeţe ale ţării.
La cea de-a III-a ediţie a Cupei Unirii la minifotbal a fost prezentă şi conducerea Federaţiei de Minifotbal din România, respectiv preşedintele Răzvan Burleanu şi prim-vicepreşedintele Paul Costaş, acesta din urma ocupându-se de organizarea turneului.
"Au fost trei zile cu meciuri extrem de spectaculoase şi mă bucur că echipele s-au străduit să ajungă la Iaşi, deşi au venit aici pe viscol şi ninsoare din multe colţuri ale ţării. E o dovadă că indiferent de condiţii, echipele îşi doresc să joace minifotbal", a declarat Paul Costaş, care a ţinut să le mulţumească în mod special deputatului Sorin Iacoban şi directorului Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, lector univ. dr. Ciprian Paraschiv, care au susţinut organizarea acestui eveniment. Fundaţia Sportului Ieşean, un alt partener al turneului, a asigurat trofeele şi diplomele participanţilor.
Au fost acordate următoarele premii:
- Locul 1 – Design Construct Braşov (manager Cristi Gregorian)
- Locul 2 – Juventus Sibiu (manager Massimo Spagli)
- Locul 3 – Lis Affair Tomeşti (manager Ionel Ştefan)
- Locul 4 – Aldoor Auto Driver Iaşi (manager Dodan Mirică)
- Premiul fair-play – Echipa Fenix Piatra Neamţ
- Cel mai bun portar: Cornel Matcaboja (Aldoor Auto Driver Iaşi)
- Cel mai bun jucător: Mircea Popa (Juventus Sibiu)
Au arbitrat meciurile din cadrul competiţiei ieşene Adrian Kerezsy, Ionel Popa, Cornel Groza, Valerică Lungu, Sorin Ştefan, Nae Mocanu. Directorul tehnic al turneului a fost ieşeanul Romeo Zlăvog.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu