luni, 7 ianuarie 2013

Lionel Messi a cucerit pentru a patra oară Balonul de Aur !



* Astăzi, în cadrul Galei FIFA de la Zurich, argentinianul Lionel Messi (25 ani) a intrat în istorie ca fiind primul jucător care cucereşte de patru ori cel mai râvnit trofeu individual, Balonul de Aur.
Lionel Messi

Potrivit voturilor, Lionel Messi a strâns aproape de două ori mai mult decât Ronaldo, principalul său contracandidat: 41,60%. Portughezul a strâns 23,68%, în timp ce Andres Iniesta "s-a mulţumit" cu 10,91% dintre voturi.
Cu trei trofee consecutive în palmares (2009, 2010, 2011), o performanţă pe care n-a mai reuşit-o decât Platini, Messi a ajuns astăzi la patru Baloane de Aur dobândite, un record absolut. Deşi a început mai greu anul, în care n-a câştigat decât un trofeu (Cupa Spaniei), partea a doua i-a aparţinut în totalitate lui Messi. 2012 va rămâne anul în care Messi a doborât performanţa istorică a lui Gerd Muller, devenind jucătorul cu cele mai multe goluri, la naţională şi echipa de club, într-un an calendaristic: 91! A încheiat sezonul 2011-2012 din Primera cu 50 de goluri (record) şi a fost şi golgheterul Ligii Campionilor (14 reuşite), unde s-a oprit cu FC Barcelona în semifinale.
"Mi se pare incredibil. Sigur că nu am cum să le mulţumesc colegilor mei de la Barcelona. Am trăit împreună acest an, am suferit împreună. Mulţumesc familiei, fanilor, antrenorilor. Sunt foarte emoţionat, mulţumesc tuturor", a spus Messi, vizibil marcat după ce i-a fost decernat trofeul.

* Vicente Del Bosque, cel mai bun antrenor de fotbal în viziunea FIFA

Selecţionerul naţionalei Spaniei, Vicente Del Bosque, a primit trofeul pentru cel mai bun antrenor al anului, luni seară, în cadrul galei FIFA Balonul de Aur 2012, desfăşurată la Zurich.
Pentru acest titlu au mai fost nominalizaţi Josep Guardiola (ex-FC Barcelona) şi Jose Mourinho (Real Madrid).
Mourinho nu a fost prezent la eveniment, motivând că trebuie să pregătească un meci din Cupa Spaniei.
Del Bosque a câştigat în 2012 titlul european cu naţionala Spaniei. Premiul i-a fost înmânat de selecţionerul naţionalei Braziliei, Luiz Felipe Scolari.
În gala de la Zurich a fost anunţată şi echipa anului 2012, care este formată numai din fotbalişti ce evoluează în Primera Division:
Iker Casillas (Spania - Real Madrid) - Dani Alves (Brazilia - FC Barcelona), Gerard Pique (Spania - FC Barcelona), Sergio Ramos (Spania - Real Madrid), Marcelo (Brazilia - Real Madrid), Xabi Alonso (Spania - Real Madrid), Xavi Hernandez (Spania - FC Barcelona), Andres Iniesta (Spania - FC Barcelona), Lionel Messi (Argentina - FC Barcelona), Radamel Falcao (Columbia - Atletico Madrid), Cristiano Ronaldo (Portugalia - Real Madrid).
Tot în gala de la Zurich, americanca Abby Wambach (32 de ani) a primit trofeul de "Cea mai bună fotbalistă a lui 2012".
Miroslav Stoch, jucătorul lui Fenerbahce, a câştigat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al lui 2012. Federaţia de Fotbal a Uzbekistanului primeşte distincţia fair-play a lui 2012.
Apoi Franz Beckenbauer primeşte trofeul "FIFA Presidential Award 2012", iar selecţionera naţionalei Suediei de fotbal feminin,  Pia Sundhage, câştigă titlul de "Cea mai bună antrenoare de fotbal feminin din 2012".
Gala a fost prezentată de fostul fotbalist Ruud Gullit şi de jurnalista Kay Murray.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu