duminică, 20 ianuarie 2013

Participă la radiografia sportului universitar din România şi câştigă !



Incepand cu ianuarie 2013, Asociatia Student Sport Romania (ASSR), in parteneriat cu ANOSR, LSRS, UNSR, USR si ESN  deruleaza o cercetare privind starea sportului in universitati. Studiul cu 52 de raspunsuri in 5 minute se regaseste la adresa http://studiusport.cercetari.ro.
Pentru motivare, se acorda, prin tragere la sorti, 31 de premii din care 15 premii constau in cate 2 invitatii la urmatorul meci de fotbal de pe Arena Nationala desfasurat de Nationala Romaniei in grupa de calificare la Mondiale, 15 premii constau in cate 2 invitatii la urmatorul meci de tenis al Nationalei Romaniei in Cupa Davis, iar marele premiu este un weekend in doi la unul din cele 4 hotelui Ibis din Romania.
Respondentii sunt rugati sa acceseze pagina web mai sus mentionata si sa raspunda la intrebari despre participarea la cursuri de educatie fizica si sport organizate in cadrul universitatii, sporturi preferate, factori care pot duce la cresterea gradului de implicare a studentilor in actiuni sportive, participarea efectiva la activitati sportive, conditii si dotari pentru practicarea sportului in universitati, gradul de atractivitate a  orelor de EFS etc.
Student Sport deruleaza acest studiu pentru ca ne dorim sa aflam care este situatia sportului universitar in Romania dupa 20 de ani, ce si cum trebuie imbunatatit, pentru crearea unei imagini mai bune, dar si pentru dezvoltarea la nivel national si international. Nu vrem ca sportul sa fie doar o simpla materie scolara, pentru ca in acest mod, rezultatele sunt evidente: suntem pe locul III in Europa, in topul persoanelor supraponderale”, a declarat Adrian Socaciu, presedinte ASSR.
Guvernul Romaniei a publicat strategia sa privind tineretul si sportul pentru perioada 2013 – 2016 cu 6 directii clare de actiune in sport, printre care se afla chiar organizarea de campionate scolare si universitare in cel putin 10 ramuri de sport. Celelalte 5 directii de actiune se refera la intarirea statutului orelor de educatie fizica in scoli, implicarea Romaniei in organizarea unor competitii sportive nationale si internationale de anvergura, modernizarea bazelor sportive nationale, reorganizarea, impreuna cu Ministerul Sanatatii,  a Institutului de Medicina Sportiva, a Institutului National de Cercetare pentru Sport si a scolii de antrenori după modele occidentale si infiintarea unui Centru National de Refacere si Recuperare Sportiva”, a declarat Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, director executiv DJST Iasi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu