sâmbătă, 12 ianuarie 2013

România învinge Bulgaria în prima manşă de la Gabrovo


* Sâmbătă seară, într-un meci amical de futsal disputat în deplasare, România s-a impus în faţa Bulgariei cu scorul de 4-3 (1-0)
Naţionala României de fotbal în sală

Pentru ambele formaţii, partida din această seară a constituit prima acţiune internaţională de verificare din 2013. În meciul de la Gabrovo, din Sala Orloveţ, românii au condus cu 3-0 şi 4-1, dar gazdele au redus din handicap până la 4-3, dar nu au putut obţine victoria sau măcar remiza mult visată. Golurile formaţiei României au fost reuşite de Dumitru Mimi Stoica, Răzvan Radu (2) şi Florin Ignat, toţi jucători la campioana en-titre City’us Târgu Mureş.  
Antrenorul României, spaniolul "Sito" Rivera, secondat de Nelu Stancea (CSMS Iaşi) a utilizat următorul lot de jucători: Klein Laszlo (City'us Tg. Mureş) şi Andrei Grigoraş (SPICOM Sf. Gheorghe) – portari, apoi Robert Lupu, Florin Matei, Cosmin Gherman, Florin Ignat, Dumitru Mimi Stoica, Răzvan Radu, Csoma Alpar (toţi de la City'us Tg. Mureş), Marian Şotârcă (Smart Ionescu Bucureşti), Gabriel Dobre şi Emil Răducu (ambii de la Tarxien Rainbows FC - Malta), Ion Al-Ioani (ETO FC Győr - Ungaria) şi Toni Iuliu Safar (Cső-Montage Budapest FC - Ungaria).
În direct din Gabrovo, team-managerul naţionalei României, Valeriu Ioniţă, ne-a declarat în această seară următoarele: “A fost un meci interesant, ambele echipe pregătindu-se pentru participarea în grupele de calificare la EURO 2014. Duminică, de la ora 11.00, va avea loc revanşa, tot la Gabrovo, unde aşteptăm un nou succes pentru formaţia noastră”.
De menţionat că bulgarii se pregătesc pentru confruntările din turul inaugural al preliminariilor Campionatului European - Belgia 2014. În perioada 23-26 ianuarie 2013, aceştia vor fi gazdele Grupei D din turul preliminar, serie în care vor întâlni Armenia, Ţara Galilor şi Grecia. Echipa care se va clasa pe locul 1 va merge apoi în Grupa 5 din turul principal, serie în care se va duela cu Portugalia, cu Serbia (gazda grupei) şi cu Polonia.
România este deja calificată în turul principal, fază în care vor evolua în Grupa 3, în competiţia din Letonia. Adversarele tricolorilor vor fi Letonia (pe 27 martie), Rusia (28 martie) şi Kazahstan (30 martie 2013). Echipele care se vor clasa pe locul 1 în cele şapte grupe din turul principal se vor califica la turneul final din Belgia, de anul viitor, iar formaţiile de pe locul 2 şi cea mai bună dintre echipele de pe locul 3 vor merge în zona play-off, fază în care vor avea loc patru meciuri de baraj, tur-retur. Câştigătoarele meciurilor de baraj vor promova şi ele la turneul final belgian.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu