duminică, 13 ianuarie 2013

România, învinsă de Bulgaria în manşa a doua de la Gabrovo



Antrenorul Nelu Stancea (CSMS Iaşi)

* Duminică dimineaţă, într-un meci amical de futsal disputat pe teren propriu, Bulgaria a învins România cu scorul de 6-4 (1-1), luându-şi astfel revanşa după înfrângerea din partida de sâmbătă, atunci când tricolorii s-au impus cu scorul de 4-3 (1-0)


În meciul încheiat în urmă cu câteva minute în sala Orloveţ din Gabrovo, naţionala de fotbal în sală a Bulgariei a învins România cu scorul de 6-4 (1-1), după dese răsturnări de situaţii pe tabela de marcaj. Golurile naţionalei României au fost reuşite de Florin Matei, Dumitru Mimi Stoica şi de “stranierii” Ion Al-Ioani şi Toni Iuliu Safar, ambii evoluând în campionatul de futsal al Ungariei.
De remarcat că sâmbătă, în prima manşă dintre cele două echipe, România a învins Bulgaria cu scorul de 4-3 (1-0), prin golurile reuşite de Dumitru Mimi Stoica, Răzvan Radu (2) şi Florin Ignat.
Antrenorul naţionalei României, spaniolul "Sito" Rivera, secondat de Nelu Stancea (de la CSMS Iaşi) a utilizat următorul lot de jucători în cele două meciuri de pregătire de la Gabrovo, din Bulgaria: Klein Laszlo (City'us Tg. Mureş) şi Andrei Grigoraş (SPICOM Sf. Gheorghe) – portari, apoi Robert Lupu, Florin Matei, Cosmin Gherman, Florin Ignat, Dumitru Mimi Stoica, Răzvan Radu, Csoma Alpar (toţi de la City'us Tg. Mureş), Marian Şotârcă (Smart Ionescu Bucureşti), Gabriel Dobre şi Emil Răducu (ambii de la Tarxien Rainbows FC - Malta), Ion Al-Ioani (ETO FC Győr - Ungaria) şi Toni Iuliu Safar (Cső-Montage Budapest FC - Ungaria).
După partida de astăzi, în direct din Gabrovo, team-managerul naţionalei României, Valeriu Ioniţă, ne-a declarat: “Au fost două jocuri bune pentru ambele echipe. S-a văzut totuşi că noi am venit la aceste partide direct din Sărbători, iar bulgarii după două săptămâni de cantonament. Ne vom pregăti în continuare prin două meciuri amicale împotriva Belgiei şi vom aborda apoi, cu multă încredere, grupa din Letonia, pentru calificarea la turneul final de la EURO 2014”.
Pentru România, care este deja calificată în turul principal al preliminariilor europene de futsal, fază în care vor evolua în Grupa 3, în competiţia din Letonia, împotriva Letoniei (pe 27 martie), Rusiei (28 martie) şi Kazahstanului (30 martie), urmează “dubla” amicală cu Belgia, de la Călăraşi, din 25 şi 26 februarie 2013.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu