miercuri, 16 ianuarie 2013

Steaua pierde primul amical al anului !



* Echipa Steaua Bucureşti a pierdut, marţi, scor 1-2 (1-0), la Marbella (Spania), partida amicală susţinută în faţa formaţiei scoţiene Celtic Glasgow, care este calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Acesta a fost primul meci susţinut de Steaua de la reluarea pregătirilor, care a avut loc la 7 ianuarie. Golurile partidei găzduite de "Estadio Municipal de Futbol din San Pedro de Alcantara" (Avenida Oriental, Nueva Andalucia) au fost marcate de Nikolici – min. 13, respectiv Samaras – min. 51 şi Bangura – min. 54.
Steaua a deschis scorul în minutul 13 prin Stefan Nikolici, care a înscris cu un şut pe centrul porţii de la 16 metri (1-0).
Grecul Georgios Samaras, intrat în a doua repriză, a egalat situaţia pe tabela de marcaj, după ce a reluat de la un metru de poartă o centrare venită de pe partea dreaptă (1-1).
Celtic a trecut în avantaj pe tabela de marcaj, în minutul 54, după ce Mohamed Bangura a reluat cu o lovitură de cap de la şase metri o centrare venită de pe partea dreaptă de la Commons (1-2).
Steaua a dominat meciul, mai ales în prima repriză, când a avut şi o bară, prin Adi Popa (‘38). Au mai ratat ocazii bune de gol Rusescu (‘48), Latovlevici (‘60) şi Rocha (‘70).
Au evoluat următoarele echipe:
- Steaua Bucureşti: Stanca - Chipciu (Tănase '46), Szukala (Gardoş '46), Chiricheş (Bratu '75), Latovlevici - Bourceanu, Pintilii (Filip '68) - Ad. Popa (M. Costea '64), Rusescu (Roşu '79), Prepeliţă (Pîrvulescu '60) - Nikolici (Adi Rocha '46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Celtic Glasgow: Zaluska - Mathews, Rogne, Wilson, Izaguirre - Wanyama, McGeouch, Ledley, Hooper - Watt, Bangura. Antrenor secund: Johan Mjallby. În a doua repriză, la Celtic au mai jucat Samaras, Brown, Commons, Stokes, Lassad, Mulgrew.
Jucătorii Wilson (‘9) şi Brown (‘70) au primit cartonaşe galbene.
La finalul meciului, marcatorul singurului gol al Stelei din meciul cu Celtic, Stefan Nikolici, a declarat: “Am jucat foarte bine, îmi pare rău că nu am înscris de mai multe ori. Celtic a dat gol deşi a avut doar două ocazii. A fost un antrenament bun pentru meciul cu Ajax, suntem două echipe de acelaşi nivel. Olandezii nu sunt mai buni ca noi. Antrenamentele sunt grele, dar suntem profesionişti şi facem tot ce ne spune antrenorul”.
De menţionat că portarul Ciprian Tătăruşanu (Steaua) s-a accidentat la încălzire, el suferind o contractură, iar în locul său pe teren a fost trimis Răzvan Stanca.
La Steaua a debutat şi fundaşul central Doru Bratu, care în vară a fost transferat de la Concordia Chiajna, însă el a venit accidentat de la gruparea ilfoveană.
Următorul amical al Stelei va fi vineri, 18 ianuarie, cu FC Basel (Elveţia).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu