marți, 5 februarie 2013

Alin Petrache a vizitat Iaşul rugbystic !


Alin Petrache
Cu cateva zile inainte de alegerile pentru sefia Federatiei Romane de Rugby, singurul candidat la functia de presedinte, Alin Petrache, a promis luni la Iasi ca va crea aici un Centru de Excelenta a sportului cu balonul oval. Fostul capitan al echipei nationale crede ca este absolut necesar pentru Moldova un asemenea proiect pentru dezoltarea rugby-ului din aceasta zona. Cel mai tanar presedinte al unei federatii sportive din Romania s-a intalnit la Iasi cu oamenii din conducerea clubului sportiv Politehnica Iasi, in frunte cu directorul Leonida Antohi si managerul echipei de rugby Poli Agro Unirea Iasi, Bogdan Saramet.
Vor fi probabil doar doua centre de excelenta de rugby in Romania, la Baia Mare si Iasi. De asemenea, Iasul ar putea gazdui pe viitor un nou joc al nationalei Romaniei in Cupa Europeana a Natiunilor, probabil cel cu Spania.
In final, actualul si cu siguranta si viitorul presedinte al FR Rugby, Alin Petrache, care este si deputat in Parlamentul Romaniei, a declarat: “Am venit la Iasi cu ganduri mari. Pentru echipa nationala, zona aceasta a creat si a format jucatori necesari pot spune chiar sensibili pentru echipa nationala. Sper ca aici sa putem crea pe viitor un centru de execelenta. Chiar daca Iasul va participa in acest an in Divizia Nationala, cu siguranta anul viitor va arata altfel in Superliga, unde va activa din nou. Moldova a dat intotdeauna jucatori, a creat talente si ne bazam pe lucrul asta si nu putem pierde din vedere aceste lucruri. Apoi, avem de disputat trei meciuri oficiale acasa in Cupa Europeana a Natiunilor, cu Portugalia, Belgia si Spania si unul va fi sigur la Iasi, cel mai probabil ultimul. Deci, cu siguranta nationala de rugby a Romaniei va reveni pe stadionul din Copou, intr-o partida oficiala in CEN”.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu