sâmbătă, 23 februarie 2013

Baschetbaliştii ieşeni s-au descătuşat în Sala Rapid din Capitală



În seria a II-a din Grupa Valorică A din Liga I de baschet masculin, sâmbătă, 23 februarie, s-a disputat partida Rapid Bucureşti – Politehnica CSŞ Unirea Iaşi 80-86 (27-22, 15-25, 21-22, 17-17). Punctele ieşenilor au fost realizate de jucătorii Horia Cristiean 2, Ionuţ Hurjui 21 (6x3), Mădălin Nicolae 25 (1x3), Vlad Popovici 16, Constantin Amarghioalei 20 (3x3) şi Liviu Rotariu 2.
După partida găzduită de Sala Rapid din Capitală, antrenorul echipei moldave, Costel Moscalu, ne-a declarat: „Aveam mare nevoie de victoria de astăzi, după ce am pierdut în runda precedentă pe teren propriu. Ne-am descătuşat şi vom aborda cu alt moral următoarele partide contra formaţiilor Concordia Chiajna şi Phoenix Corona Braşov. Repet, a picat foarte bine victoria de astăzi pentru echipa noastră, care luptă în continuare pentru promovarea în prima ligă”.
Celălalt meci al etapei a XIII-a (a treia din GVA – Seria a II-a), Concordia Chiajna – Phoenix Corona Braşov va avea loc duminică, de la ora 13.00.
Pe 2 martie, pe teren propriu, probabil la ora 17.00, Poli CSŞ Unirea Iaşi se va „duela” în Sala Polivalentă cu formaţia Concordia Chiajna, în marele derby al etapei cu nr. 14.
De menţionat că, primele trei clasate din cele două serii din GVA vor promova apoi în semifinale, iar în continuare, primele patru formaţii vor ajunge la turneul final de promovare în prima ligă.

* Victorie ieşeană în Sala LPS din Dealul Copoului

Etapa a doua a returului din Seria A a Diviziei A de handbal masculin a programat astăzi partida Politehnica Iaşi – HC Buzău 36-32 (15-14). Într-un meci extrem de palpitant, găzduit de Sala LPS Iaşi din Dealul Copoului, golurile formaţiei gazde au fost reuşite de Ciobanu 2, Albu 8, Slătineanu 5, Hîrţan 2, Negru 4, Folescu 3, Burdun 7, Ciocoiu 5. La finalul disputei, antrenorul principal al formaţiei ieşene, Florin Spiridon, ne-a declarat: „Faţă de jocul practicat în etapa trecută, la Vaslui, astăzi nu a fost un meci extrem de reuşit pentru noi, dar victoria a fost victorie şi asta contează cel mai mult !”.
În runda viitoare, pe 2 martie, în deplasare, Poli Iaşi va întâlni formaţia Dinamo Bucureşti.
De menţionat că, în campionatul feminin, programată iniţial duminică, 24 februarie, partida LPS Iaşi – HC Activ Ploieşti / Plopeni a fost amânată pentru ziua de miercuri, 27 februarie, de la ora 16.00 şi va fi găzduită tot de Sala LPS din Dealul Copoului.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu