miercuri, 13 februarie 2013

“Cocoşii galici”, ajutaţi de “fluieraşii” din Hexagon să bată România !


Naţionala de futsal tineret a României
Această seară de 13 februarie 2013 a fost una cu ghinion pentru naţionala de futsal tineret “U 21” a României, care a pierdut cu 4-1 (2-1) disputa amicală cu echipa similară a Franţei, în cea de-a doua manşă găzduită de Sala Sporturilor din Villeneuve-lès-Maguelone (Montpellier).
”Cocoşii” au deschis scorul în prima repriză, românii au egalat prin jucătorul Pulugor Zsolt (de la Spicom Sf. Gheorghe), dar francezii au intrat la pauză în avantaj de 2-1, chiar dacă al doilea gol al gazdelor a fost înscris după expirarea timpului regulamentar de joc, dar “fluieraşii” locali nu au considerat acest lucru drept o... încălcare a regulamentului !
După pauză francezii, împinşi de la spate de cei doi arbitrii din “Hexagon”, au mai înscris două goluri şi au terminat victorioşi cu 4-1 (2-1), un scor mincinos şi nemeritat !
Ieri, în prima manşă, tot gazdele franceze au învins la limită România, cu scorul de 3-2 (1-1), golurile oaspeţilor fiind reuşite de Radu Pisică (CSMS Iaşi) şi Andrei Petcu (Smart Ionescu Bucureşti).
În cele două manşe contra Franţei, naţionala a tineret a României a utilizat următorul lot de jucători.
- Portari: Toni Petrişor TONIŢA (CS United Galaţi), KISGYORGY Zsolt (SPICOM Sf. Gheorghe);
- Jucători de câmp: Vlad IANC (CS Dava Deva), BIRO Attila (ACS Odorheiu Secuiesc), Dragoş Andrei BACIU, Liviu RUXANDARI, Radu PISICĂ (toţi de la CSM Studenţesc Iaşi), Andrei PETCU, KOVACS Szabolcs (ambii de la CS Smart Ionescu Bucureşti), PULUGOR Zsolt, PAPP Csongor (ambii de la SPICOM Sf. Gheorghe), George BULEANDRĂ (CS United Galaţi).
- Antrenori: Sito Rivera (Spania – A 1) şi Nelu Stancea (A 2).
- Team-manager: Valeriu Ioniţă.
Imediat după partida de miercuri seara, antrenorul secund Nelu Stancea (care este şi antrenorul principal al formaţiei CSMS Iaşi) ne-a declarat: “Nu că arbitrii francezi ne-au fluierat prost la acest meci, dar ne-au făcut praf ! Au dat un gol gazdelor după expirarea timpului regulamentar de joc, apoi ne-au dat şi un om afară, ce mai, nici nu mai am cuvinte...”.
Să mai menţionăm că pe 25 şi 26 februarie, la Călăraşi, va avea loc „dubla” dintre România şi Belgia (gazda EURO 2014), de data aceasta la nivelul formaţiilor de futsal seniori. Nelu Stancea (CSMS Iaşi) îşi păstrează postul de antrenor secund şi la nivelul naţionalei României de seniori, principalul fiind acelaşi spaniol „Sito” Rivera.
În perioada 27-30 martie, în grupele principale ale preliminariilor de la EURO 2014, naţionala de seniori a României va evolua în grupa nr. 3 din Letonia, contra gazdelor letone, Rusiei şi Kazakhstanului. Prima clasată va merge la turneul final din Belgia, iar a doua la baraj.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu