marți, 26 februarie 2013

Debut pentru CSMS Iaşi în Cupa României la futsal


* În optimile de finală ale competiţiei, joi, 28 februarie 2013, de la ora 18.00, Sala Polivalentă va găzdui partida CSMS Iaşi – KSE Târgu Secuiesc.

În intervalul de timp 23 februarie – 2 martie 2013 se vor derula optimile de finală ale Cupei României de futsal. Primele rezultate au fost:
- Ceahlăul Piatra Neamţ - CS Dava Deva 9-5 (4-1);
- CS Inter Teliu Braşov - CFF Clujana Cluj-Napoca 2-13 (2-4); 
- CS City'us II Târgu Mureş - ACS Smart Ionescu Bucureşti 6-4 (1-1);
- Dunărea Călăraşi - FC Progresul Focşani 1-2 (1-0).
În meciul de ieri seară, gazdele au deschis scorul prin Marian Tudor, dar vrâncenii au replicat în repriza secundă prin golurile reuşite de Emilian Chivu şi Florin Stanciu şi au promovat în sferturile de finală ale competiţiei.
Celelalte patru partide vor avea următorul program de disputare:
- 28 februarie:
Ora 18:00: CS United Galaţi - ACS Odorheiu Secuiesc;
Ora 18:00: CSMS Iaşi - KSE Târgu Secuiesc;
- 1 martie:
Ora 20:00: AS Inter Gheorgheni - Spicom Sfântu Gheorghe;
- 2 martie:
Ora 18:00: CS Infopress Odorheiu Secuiesc - CS City'us Târgu Mureş.
Meciurile din Cupa României se vor disputa într-o singură manşă.
Să mai menţionăm că joi, pe 28 februarie 2013, de la ora 18.00, Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui partida CSMS Iaşi-KSE Tg. Secuiesc. Meciul va fi arbitrat de cuplul Andrei Ioniţă (A 1) - Emanoil Ionel Ciuruş (A 2), ambii din Bucureşti. Ca rezervă va figura Emil Ganea (Oneşti), iar observator federal va fi Daniel Badea (Bucureşti).
Loturile celor două echipe pentru partida de joi, din Sala Polivalentă ieşeană, se prezintă astfel:
- CSMS IAŞI: 1. Marius Chiriac, 12. Ioan Grigoraş - 6. Sebastian Cărare (căpitan), 10. Narcis Cataramă, 9. Andrei Despan, 3. Radu Pisică, 14. Dragoş Baciu, 7. Radu Guţu, 2. Liviu Ruxandari, 5. Lucian Cojocariu, 4. Alexandru Iftinca, 11. Valentin Pricop. Antrenori: Nelu Stancea (A 1) şi Florin Nichifor (A 2). Team manager: Ionel Popa. Delegat: Ştefan Tudorache. Maseuri: Marian Sărbătoare şi Eduard Apintiliesei. Ofiţer de presă şi crainicul partidei: Dan Teodorescu.
- KSE Târgu Secuiesc: 1. Ciprian Haicău, 82. Fekete Balazs – 5. Gall Attila, 16. Dobra Alpar, 3. Tusa Levente, 4. Tarcsi Jeno, 10. Szabo Sandor, 14. Szocs Tamas, 13. Torok Botond, 11. Csulak Attila (căpitan), 15. Dobozi Levente, 9. Cristian Moldoveanu.
Antrenor-jucător: Dobozi Levente.
Biletul de intrare la meciul de fotbal în sală de la Iaşi va costa doar 5 lei / persoană, dar elevii şi pensionarii vor avea acces gratuit la partida din Sala Polivalentă. La intrarea în sală, spectatorii vor primi un program de meci full-color, iar în pauza partidei vor putea asista la un inedit spectacol de dans sportiv.
În prima parte a campionatului, mai precis în etapa a 8-a, pe teren propriu, CSMS Iaşi a învins pe KSE Târgu Secuiesc cu scorul de 5-4 (2-1) şi îşi doreşte acum un nou succes şi în Cupa României.
Să mai menţionăm că în etapa a 16-a din Liga I de futsal, pe data de 4 martie, de la ora 17.30, CSMS Iaşi va avea un meci extrem de dificil în deplasare, împotriva campionilor de la City’us Târgu Mureş, neînvinşi în acest sezon.

* „Diavolii roşii”, răpuşi la Călăraşi !

Marţi, pe 26 februarie, la Călăraşi, s-a disputat al doilea meci din „dubla” amicală dintre România şi Belgia, oaspeţii fiind şi gazdele turneului final al Campionatului European de fotbal în sală din 2014
Dacă luni, în prima dispută, România a învins Belgia cu scorul de 4-3 (de la 0-3), astăzi România a învins din nou Belgia, de data aceasta cu scorul de 5-2 (1-2), după o repriză secundă de vis. Evoluţia scorului a fost următoarea: 1-0 (Emil Răducu), 1-1 (Gabriel Dobre – autogol, care a deviat cu capul în propria poartă puternicul şut de la centrul terenului expediat de portarul belgian Fabrice Genchi), 1-2 (Ramon Omar), 2-2 (Toni Iuliu Safar), 3-2 (Dumitru Mimi Stoica), 4-2 (Emil Răducu), 5-2 (Marian Şotârcă).
De remarcat că primele două goluri din repriza secundă au fost reuşite în primele 3 minute, iar în acest interval de timp jucătorul Emil Răducu a fost folosit de post de portar-atacant, schemă impusă de spaniolul Sito Rivera şi care a dat roade !
În meciul din această seară, România a utilizat următorul „5” de start: A. Grigoraş – Lupu, Stoica, Safar, Dobre, iar pe parcursul partidei au mai intrat în joc şi ceilalţi componenţi ai lotului tricolor, în afară de cel de-al treilea portar, gălăţeanul Toniţa. Partida a fost arbitrată de cuplul
Cedric Waroux (Belgia) - Bogdan Sorescu (Piteşti), ca rezervă figurând Ilie Sandu (tot din Piteşti)
Sub conducerea spaniolului Sito Rivera, ajutat pe banca tehnică de secundul Nelu Stancea (CSMS Iaşi) şi preparatorul fizic Marius Pârciu (Dunărea Călăraşi), lotul tricolor a fost alcătuit în cele două meciuri contra Belgiei, de la Călăraşi, din următorii 14 jucători: Klein Laszlo (City'us Tg. Mureş), Andrei Grigoraş (SPICOM Sf. Gheorghe) şi Toniţa Petrişor Toni (CS United Galaţi) – portari, apoi Robert Lupu, Cosmin Gherman, Florin Ignat, Dumitru Mimi Stoica, Csoma Alpar (toţi de la City'us Tg. Mureş), Marian Şotârcă (Smart Ionescu Bucureşti), Gabriel Dobre, Emil Răducu (ambii Tarxien Rainbows FC, Malta), Ion Al-Ioani (ETO FC Győr, Ungaria), Toni Iuliu Safar (Dunakeszi Kinizsi, Ungaria), Manya Szabolcs (SPICOM Sf. Gheorghe). Team-managerul echipei naţionale a fost bucureşteanul Valeriu Ioniţă.
Din păcate, doi internaţionali de renume de la campioana City’us Tg. Mureş (Florin Matei şi Răzvan Radu) au abandonat în acest moment fotbalul în sală şi au trecut la mini-fotbal, la ABC United Bucureşti, din “motive financiare”, după cum ne-a declarat acelaşi Valeriu Ioniţă.

* Grupă infernală în Letonia pentru tricolori

Pentru a accede la turneul final al Campionatului European din Belgia - 2014, naţionala de futsal a României va participa la jocurile turneului de calificare de la Riga (27-30 martie 2013), alături de selecţionatele Rusiei, Kazahstanului şi Letoniei. Prima clasată din grupă va merge direct la turneul final (28 ianuarie-8 februarie 2014, în Belgia, la Anvers / Antwerp), echipa clasată pe locul secund urmând a disputa două jocuri de baraj, tur-retur, în turneul play-off (pe 17 şi 24 septembrie 2013) cu ocupanta locului al doilea din altă grupă sau cu cea mai bună echipă de pe locul 3 din cele 7 grupe principale, care va merge şi ea în turneul play-off. Astfel, la turneul final din 2014 se vor califica 11 echipe naţionale, plus Belgia (gazda competiţiei).
Programul meciurilor din grupa a III-a, de la “Zemgales Olympic Centre - Jelgava” (Letonia), este următorul:
- Etapa I (miercuri, 27 martie 2013): Rusia – Kazahstan (ora locală 16.30) şi Letonia – România (ora locală 19.00);
- Etapa a II-a (joi, 28 martie 2013): România – Rusia (ora 16.30) şi Letonia – Kazahstan (ora 19.00);
- Etapa a III-a (sâmbătă, 30 martie 2013): Kazahstan – România (ora 13.00) şi Rusia – Letonia (ora 15.30).
Favorita grupei se pare că este Rusia, care are în lot mulţi jucători de valoare, inclusiv brazilieni naturalizaţi, unul dintre ei având un nume de “scenă” care nu poate fi însă transcris într-o publicaţie de limba română din motive lesne de anticipat !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu