miercuri, 27 februarie 2013

Din ciclul: “Noi am oferit, dar ei nu au dorit !”


Pentru a se pregăti cum se cuvine participarea naţionalei de popice cadeţi a României la Campionatul Mondial din Ungaria, clubul sportiv CFR Iaşi a venit în sprijinul FR Popice-Bowling şi a oferit un cantonament gratuit la arena CFR Iaşi pentru sportivii tricolori.  Delegaţia ţării noastre ar fi fost alcătuită din 8 persoane (7 lansatori şi antrenorul clujean Grigore Blaga), iar cantonamentul ar fi urmat să aibă loc în perioada 3-7 aprilie 2013, în preambulul Campionatelor Naţionale de popice cadeţi, programat în intervalul de timp 8-11 aprilie 2013, tot la arena CFR Iaşi, după cum s-a discutat acest lucru în urmă cu puţine zile cu antrenoarea federală Vasilica Pometcu. Am anunţat telefonic această intenţie, dar unele persoane de răspunde din cadrul FRPB au dorit ca această ofertă să o facem şi în scris, ca nu cumva, doamne fereşte, aceasta să fie o ... “farsă” !!!
Astăzi, pe 27 februarie 2013, prin fax, conducerea CS CFR Iaşi a trimis şi în scris această ofertă, dar, peste puţin timp, secretarul general al federaţiei, Constantin Stamatescu, l-a sunat pe antrenorul ieşean Remus Antimirescu şi i-a comunicat că, din motive financiare, România se retrage de la Campionatele Mondiale din Ungaria cu echipele de cadeţi şi cadete şi va fi prezentă doar în competiţia seniorilor şi senioarelor (15-25 mai), chiar dacă ţara noastră riscă o suspendare şi o amendă consistentă în acest caz, deoarece s-a înscris iniţial şi la “Mondialul” de cadeţi şi cadete (din 9-14 mai) !
În continuare, am fost informaţi de germanul de origine română Georg Barth (membru în Comisia Juridică a WNBA) că Prezidiul Federal al Federaţiei Internaţionale de Popice – NBC, la care se adaugă şi preşedintele WNBA, austriacul Ludwig Kocsis, se întruneşte pe 9 martie la München, pentru a discuta problemele curente din lumea popicelor şi tot atunci se va lua în discuţie şi “cazul” României !!!
Am aflat, totodată, de la secretarul general al FRPB, Constantin Stamatescu, că partida amicală Ungaria – România (30-31 martie) a fost anulată de către federaţia maghiară de popice şi era şi normal acest lucru, deoarece pe 31 martie catolicii au Paştele, dar “dubla” amicală Serbia – România (16-17 martie, de la Apatin) va avea loc la seniori, dar şi la cadeţi, că aşa e... “protocolul” !
În urma celor relatate anterior, întrebările noastre către conducerea FR Popice-Bowling sunt următoarele:
- De ce se distruge cu bună ştiinţă o generaţie talentată de sportivi popicari cadeţi ai României (Under 18) prin retragerea ţării noastre de la Campionatul Mondial găzduit în Ungaria, deci într-o ţară vecină ţării noastre, fără a se căuta până la capăt, în afara MTS-ului, sponsori pentru a soluţiona respectiva problemă ? Bineînţeles, că, aceşti sponsori nu vin singuri la popice, ci ei trebuie atraşi în lumea mirifică a popicelor, prin programe de marketing întocmite de profesioniştii din domeniu. Care este totuşi rolul firmei “Niro Investment Group”, trecută de foarte mult timp ca sponsor al FR Popice-Bowling pe site-ul www.popice-bowling.ro ?
- Dacă România ar face economie la partea financiară şi nu se prezintă cu echipa de cadeţi şi cadete la meciul amical cu Serbia de la Apatin (în acest caz nu se riscă nici o amendă şi nici o suspendare din partea NBC), participă apoi gratuit la un cantonament de pregătire oferit de CS CFR Iaşi, câţi bani ar mai trebui ca ţara noastră să participe măcar cu echipa de cadeţi la Campionatele Mondiale de la Zalaegerszeg (Ungaria), din 9-14 mai 2013 ? Vorba aceea, din doi “iepuri”, măcar să împuşcăm unul !
- Cine plăteşte posibila amendă şi cine suportă moral posibila suspendare a României din competiţiile internaţionale NBC, în cazul când la München, pe 9 martie, se va lua o decizie împotriva ţării noastre, dar conformă cu regulamentele sportive internaţionale în vigoare ?
În final, să vă dăm totuşi şi o veste bună, conform site-ului FRPB: “În conformitate cu Statutul Federaţiei Române de Popice–Bowling, cap. VIII şi în baza Hotărârii Prezidiului Federal nr. 70 din data de 18.12.2012, se convocă Adunarea Generală Anuală şi de Alegeri pentru data de 20.03.2013, la ora 10.30, la sediul Ministerulului Tineretului şi Sportului din Bucureşti, str.Vasile Conta nr. 16, etajul VIII, sala Gheorghe Hagi”.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu