miercuri, 13 februarie 2013

Doar victorii în deplasare în primele partide din Liga Campionilor



* Marţi, pe 12 februarie, în turul optimilor de finală am consemnat rezultatele: Celtic – Juventus 0-3 şi Valencia – PSG 1-2

Paris Saint-Germain şi Juventus Torino au câştigat în deplasare duelurile din manşa-tur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.
Italienii de la Juventus Torino s-au impus clar, scor 3-0, pe terenul grupării scoţiene Celtic Glasgow, în ciuda faptului că gazdele au fost de multe ori la conducerea jocului.
Campioana din Serie A a dat dovadă de mult sânge rece, concretizând cu eficienţă maximă ocaziile pe care le-a avut. Juventus este la un pas de a ajunge din nou în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după şapte ani de absență.
Alessandro Matri a deschis scorul în minutul 3, iar italienii au reuşit să se desprindă pe tabela de marcaj în finalul jocului, pe contraatac. Claudio Marchisio (min. 77) şi Marko Vucinici (min. 83) au punctat şi ei pentru ”alb-negri”, care au rupt seria de opt meciuri fără înfrângere pe teren propriu în faţa echipelor italiene de care se bucura Celtic.
Returul de la Torino, de pe 6 martie, se anunţă a fi o formalitate pentru echipa antrenată de Antonio Conte.
Un pas uriaş către sferturile de finală l-a făcut şi echipa franceză PSG, care a câştigat cu 2-1 în Spania, la Valencia. ”Liliecii” s-au văzut conduşi repede în faţa propriilor spectatori, argentinianul Ezequiel Lavezzi deschizând scorul în minutul 10. Cu puţine minute înainte de finalul primei reprize (min. 43), un alt argentinian, Javier Pastore, a dublat avantajul parizienilor.
Adil Rami a redus din handicap în min. 90, iar Valencia speră la o minune în Franţa, peste trei săptămâni, în jocul retur. PSG va trebui să se descurce atunci fără superstarul suedez Zlatan Ibrahimovic, care a fost eliminat în prelungirile duelului de pe stadionul ”Mestalla” (min. 90+2), dar şi fără Marco Verratti.

* Mircea Lucescu crede în forţa echipei pe care o antrenează

Astăzi, pe 13 februarie 2013, sunt programate alte două partide, astfel:
- Real Madrid (Spania) – Manchester United (Anglia).
Arbitru: Felix Brych (Germania).
- Şahtior Doneţk (Ucraina, cu Mircea Lucescu pe banca tehnică şi cu Răzvan Raţ pe teren) – Borussia Dortmund (Germania).
Arbitru: Howard Webb (Anglia).
Referitor la meciul contra nemţilor din Dortmund, Mircea Lucescu a declarat: ”Şahtiorul de azi e mai puternic decât cel care a jucat împotriva Barcelonei, iar Borussia este mai slabă decât Barcelona. Borussia este totuşi o echipă de clasă, cu o excelentă organizare a jocului, lucru care este valabil pentru toate formaţiile germane. Răzvan Raţ şi Dario Srna spuneau că se mulţumesc cu o victorie cu scorul de 2-0. Aş vrea să fie aşa şi sper să avem forţa să câştigăm partida”.
Celelalte patru meciuri din optimi se vor disputa săptămâna viitoare, după următorul program:
- 19 februarie: Porto – Malaga şi Arsenal Londra – Bayern Munchen;
- 20 februarie: AC Milan – Barcelona şi Galatasaray Istanbul – FC Schalke 04.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu