vineri, 22 februarie 2013

George Cosac, noul preşedinte al FR Tenis


* Fostul tenismen George Cosac a fost ales, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, în cadrul Adunării Generale de Alegeri a forului.
George Cosac


Cosac a fost ales din primul tur, cu 124 de voturi în favoarea sa. Dintre delegaţii prezenţi la AG, 84 nu au votat pentru George Cosac. La alegerile pentru postul de preşedinte al FR Tenis au mai candidat Ruxandra Dragomir, Mihai Rusu şi Şerban Ion.
Fostul tenisman George Cosac a declarat, vineri, după ce a fost ales în fruntea federaţiei române de profil, că va face tot ce depinde de el pentru refacerea familiei tenisului românesc şi a chemat-o alături de el pe fosta conducătoare a forului, Ruxandra Dragomir.
"A fost o luptă foarte dură, dar plină de fair-play. Cred că cel mai bun a câştigat. Această lună în plus de când s-au amânat alegerile, din ianuarie, mi-a permis să iau legătura cu mai multe cluburi. Voi face tot ce depinde de mine să refacem familia tenisului românesc şi îl chem alături de mine şi pe Silviu Matei, dar şi pe fostul preşedinte Ruxandra Dragomir, care cu siguranţă ştie să piardă", a spus Cosac.
În ceea ce priveşte postul de căpitan dejucător al echipei României de Cupa Davis, Cosac a spus că va proceda conform statutelor. "Este o întrebare venită prea devreme. Voi face tot ce este statutar pentru că nu voi conduce singur", a precizat el.
Ion Ţiriac, care a renunţat vineri la funcţia de preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Tenis, şi-a explicat decizia spunând că forul ar trebui să aibă ca preşedinte de onoare un om care să nu fie un jucător de tenis.
"Acum, cu alegerea lui Cosac, probabil că vor reveni cele 15 turnee futures şi mai sunt şi turneele challenger care reprezintă pâinea săracului, pentru că până acum jucătorii trebuia să meargă până la Buenos Aires pentru a obţine un punct. Cosac este un băiat tânăr, care le-a făcut pe toate, e un manager care ştie ce-i aia balanţă contabilă şi ce-i aia organizare. Depinde de vicepreşedinţii pe care îi va avea dacă are şi cu cine să facă treabă. I-am spus că dacă în primele şase luni nu reuşeşte, să renunţe, dar cred că va face treabă", a adăugat fostul sportiv. (Mediafax)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu