miercuri, 13 februarie 2013

Ieşeanul Pisică, cu o primă „gheară” în gâtul cocoşilor !

* În Sala Sporturilor Gérard BOUISSON din Villeneuve-les-Maguelone (Montpellier) s-a disputat marţi seara, pe 12 februarie, meciul de futsal Franţa – România 3-2 (1-1), la tineret - Under 21.
Naţionala de tineret a României, sub comanda antrenorilor “Sito” Rivera şi Nelu Stancea (de la CSMS Iaşi) a condus ostilităţile în prima repriză şi a deschis scorul prin ieşeanul Radu Pisică, în min. 11. “Cocoşii” au egalat în min. 14, prin Roubaix Jawede El Hammouchi şi prima reperiză s-a încheiat cu scorul de 1-1. După pauză, francezii au fost mai combativi şi au mutat tabela de marcaj la un scor favorabil de 3-1, prin golurile reuşite de Sebastien Restifo (min. 35) şi Isère Rabei Reda (min. 36).
Oaspeţii nu renunţă însă la luptă şi reuşesc să reducă scorul la 3-2, prin golul marcat de Andrei Petcu, în min. 40, cu 50 secunde înainte de fluierul final al disputei. A fost totuşi prea târziu pentru ca naţionala de tineret a României (cu trei ieşeni de la CSMS în componenţă – Pisică, Ruxandari, Baciu) să schimbe soarta meciului, în prima manşă a “dublei” cu Franţa !
România a utilizat următorul lot de jucători:
- Portari: Toni Petrişor TONIŢA (CS United Galaţi), KISGYORGY Zsolt (SPICOM Sf. Gheorghe);
- Jucători de câmp: Vlad IANC (CS Dava Deva), BIRO Attila (ACS Odorheiu Secuiesc), Dragoş Andrei BACIU, Liviu RUXANDARI, Radu PISICĂ (toţi de la CSM Studenţesc Iaşi), Andrei PETCU, KOVACS Szabolcs (ambii de la CS Smart Ionescu Bucureşti), PULUGOR Zsolt, PAPP Csongor (ambii de la SPICOM Sf. Gheorghe), George BULEANDRĂ (CS United Galaţi).
- Antrenori: Sito Rivera (Spania – A 1) şi Nelu Stancea (A 2).
- Team-manager: Valeriu Ioniţă.
După partida de marţi seara, antrenorul secund Nelu Stancea ne-a declarat: “Am avut o primă repriză bună, în care am dominat jocul, dar după pauză ne-am speriat de adversari şi am pierdut la limită ! Sperăm să ne revanşăm în a doua confruntare !”.
Miercuri, pe 13 februarie, manşa a doua a disputei amicale dintre Franţa şi România la fotbal în sală / futsal va avea loc tot în Sala Sporturilor Gérard BOUISSON din Villeneuve-les-Maguelone (Montpellier) şi va debuta la ora 18.30 (ora 19.30 în România).
DAN TEODORESCU





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu