duminică, 17 februarie 2013

Katarina Bulatovic, eroina meciului Oltchim Rm. Vâlcea - Zvezda Zvenigorod


* În grupa principală nr. 2 a Ligii Campionilor la handbal feminin, Oltchim Rm. Vâlcea a învins formaţia rusă Zvezda Zvenigorod cu scorul de 29-25 (16-16), sâmbătă seara, în Sala Sporturilor ''Traian'', şi rămâne în cărţi pentru calificarea în semifinalele competiţiei.
Katarina Bulatovic
Oltchim a reuşit prin acest succes să readucă speranţele de calificare în urma celor două eşecuri puţin aşteptate cu Ferencvaros Budapesta (Ungaria) şi Krim Mercator Ljubljana (Slovenia).
Oltchim a început bine jocul şi a condus cu 1-0 (min. 1), 3-1 (‘4), 4-2 (‘6), 5-3 (‘8) şi 7-4 (‘9), dar oaspetele au revenit în joc şi s-au apropiat la un gol în câteva rânduri, profitând de faptul că vâlcencele au irosit mai multe şanse de a se desprinse. După 12-10 pentru Oltchim (‘21), Zvezda a punctat de trei ori la rând şi au preluat conducerea (12-13, min. 24). Deşi a revenit în avantaj, echipa gazdă nu a reuşit să şi-l menţină, iar la pauză scorul a fost egal, 16-16.
Campioana României a continuat să greşească mult şi după pauză, a fost condusă din nou, cu 16-17 (‘34), după care a trecut în avantaj (18-17, 36). Apoi, Oltchim a reuşit să se desprindă la trei goluri, 21-18 (‘45), fructificând câteva minute de superioritate numerică. Echipa lui Vestergaard s-a apărat bine şi a ajuns să conducă şi cu 22-18 (‘47), iar apoi cu 24-19 (‘50). Finalul a fost destul de strâns, cu rusoaicele forţând o posibilă egalare (26-23, în min. 57), dar Oltchim a gestionat bine ultimele minute şi s-a impus cu 29-25, ultimele două goluri ale gazdelor fiind reuşite de muntenegreanca Katarina Bulatovic, eroina partidei.
De remarcat că înainte de meci, Paula Ungureanu a fost premiată de fosta jucătoare Narcisa Lecuşanu pentru titlul de cea mai bună handbalistă română a anului 2012.
La partida vizionată de 2.873 spectatori şi arbitrată de cuplul Slave Nikolov - Gjorgji Nachevski (Macedonia), au evoluat echipele:
- Oltchim Rm. Vâlcea: Silvia Navarro Gimenez, Paula Ungureanu - Iulia Curea (1 gol), Iulia Managarova (7), Ionela Stanca (1), Ramona Farcău (3), Adina Meiroşu, Oana Manea (3), Katarina Bulatovic (10), Marija Jovanovic, Allison Pineau, Aurelia Brădeanu (1), Alexandrina Cabral Barbosa (3). Antrenor. Jakob Vestergaard.
- Zvezda Zvenigorod: Maria Sidorova, Victoria Kalinina - Samira Pereira Da Silva Rocha, Liudmila Postnova (6), Elena Dmitrieva, Oxana Koroleva (2), Anastasia Lobaci (2), Iana Uskova (1), Ekaterina Marenikova (2), Natalia Cernova (2), Iulia Havronina (1), Valeria Szabo, Julija Nikolic (4), Alexandra Lacrabere (5). Antrenor: Zdravko Zovko.
În clasamentul grupei principale nr. 2, RK Krim Mercator se află pe primul loc, cu 4 puncte (2 jocuri), urmată de Ferencvaros TC Rail Cargo Hungaria - 4 pct (2 j), Oltchim - 2 pct (3 j), Zvezda Zvenigorod - 0 pct (3 j).  Duminică, de la ora 16.15, se va juca partida Ferencvaros TC Rail Cargo Hungaria (Ungaria) - Krim Mercator Ljubljana (Slovenia).
Oltchim va juca următorul meci cu Zvezda, în deplasare, pe 2 martie 2013, de la ora 16.00. Vor urma apoi partidele cu Ferencvaros TC Rail Cargo Hungaria (la Budapesta, pe 9 martie, ora 17.00) şi RK Krim Mercator Ljubljana (la Rm. Vâlcea, pe 17 martie, ora 19.00).
Tot sâmbătă, în grupa principală nr. 1, s-a disputat partida Larvik HK - Györi Audi ETO 18-24 (8-10). Astăzi, de la ora 20.00, se va juca meciul Buducnost Podgorica - Randers HK. În grupa principală nr. 1 conduce Gyor – 6 puncte (3 jocuri), urmată de Larvik – 4 pct (3 j), Buducnost – 0 pct (2 j) şi Randers HK – 0 pct (2 j). Primele două clasate din cele două grupe principale se vor califica în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin.  

* HCM Constanţa pierde în deplasarea de la Celje


HCM avea nevoie de o victorie pentru a mai spera la optimile de finală ale Ligii în partida cu Cejle. Echipa slovenă pornea de pe locul 4, ultimul calificant, în timp ce HCM de pe 5, la egalitate de puncte, cîte patru pentru fiecare. N-a fost însă seara constănţenilor, care n-au reuşit în nici un moment să conducă pe tabelă şi au fost învinşi cu 24-19 (11-6), iar "optimile" nu mai sînt o opţiune.
Primele minute ale partide au fost de coşmar pentru HCM, încasînd goluri şi nereuşind să înscrie. Barele şi portarul Matevz Skok i-au împiedicat să se apropie. Abia în minutul 8, Val Sancho a pus primul gol pe tabelă. Portarul Mihai Popescu a limitat proporţiile scorului într-o repriză în care constănţenilor nu le-a ieşit deloc atacul.
În partea a doua, lucrurile s-au mai îmbunăţăţit pentru echipa din Constanţa. Apărarea a fost mai compactă, atacul mai hotărît. Cu toate că, în minutul 42, Celje conducea cu 17-10, handbaliştii de la HCM au revenit şi au redus diferenţa pînă la patru goluri, în minutul 52, dar nu s-a putut mai mult. Meciul s-a terminat cu 24-19 pentru sloveni şi visul constănţenilor de a merge din nou în optimile de finală ale Ligii Campionilor s-a terminat, ei fiind acum poziţionaţi pe locul 6, ultimul al grupei, cu 4 puncte şi golaveraj 209-255.
Într-un meci vizionat de 4.000 spectatori, marcatorii au fost:
- Celje: Mackovsek 6, Marguc 5, Toskic 4, Zelenovic 3, Lekai 2, Zvizej 2, Poteko 1, Zabic 1.
- HCM Constanţa: Cutura 5 goluri, Sadoveac 5, Val Sancho 3, Humet Garminde 2, Angelovski 2, Buricea 1, Vujadinovic 1.
Duminică sunt programate celelalte două jocuri ale etapei a IX-a, astfel: BM Atletico Madrid - IK Sävehof şi THW Kiel - MKB Veszprém KC.
În ultima etapă din grupa B, programul de jocuri este următorul:
- 20 februarie (la Bucureşti, în Sala Polivalentă Ioan Kunst-Ghermănescu, de la ora 20.00): HCM Constanţa - THW Kiel (Germania)
- 21 februarie: IK Sävehof (Suedia) - Celje Pivovarna Lasko (Slovenia);
- 23 februarie: MKB Veszprém KC (Ungaria) - BM Atletico Madrid (Spania).

* Înfrângere pentru Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău în Cupa EHF

Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău a înregistrat sâmbătă al doilea insucces în grupa D a Cupei EHF. Vicecampioana României a pierdut în deplasare cu formaţia germană SC Magdeburg cu 33-25 (16-13). Într-un meci vizionat la Magdeburg de 2.355 spectatori, golurile formaţiei băcăuane au fost reuşite de Da Silva Ferreira 5, Ghiţă 5, Georgescu 3, Ramba 3, Bondar 2, Rotaru 2, Dospinescu 1, Moya Florido 1, Novanc 1, Paunica 1, Bogdan Voica 1. De la gazde s-a remarcat Weber, cu 11 reuşite.
În prima etapă, formaţia antrenată de Eliodor Voica a cedat, pe teren propriu, în faţa francezilor de la HBC Nantes, cu 18-21, în timp ce SC Magdeburg a trecut de Beşiktaş JK, cu 33-18. Următorul meci pentru formaţia din Bacău va avea loc pe 24 februarie, cu Beşiktaş JK, acasă. Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe vor obţine calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF.

* Victorie la un gol în Challenge Cup pentru CSU Bucovina Suceava

CSU Bucovina Suceava a câştigat ieri primul meci din cadrul optimilor de finală ale Cupei Challenge la handbal masculin, în faţa a 400 spectatori. Echipa din Suceava a trecut, pe teren propriu, de SPE Strovolos (Cipru) cu scorul de 35-34 (12-15). Pentru CSU Bucovina Suceava au marcat Gavriloaia - 8 goluri, Acatrinei – 7, Chiruţ - 7, Cristian Bursuc – 4, Mitrea - 4, Roşu - 3 şi Şoldănescu - 2. De la oaspeţi s-a remarcat jucătorul Papakyprianou, cu 9 goluri reuşite. Partida retur se va disputa pe 23 februarie, la Nicosia, în Cipru.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu