vineri, 22 februarie 2013

Municipiul Iaşi se pregăteşte să organizeze un evenimentul sportiv la nivel mondial !



* CAMPIONATUL MONDIAL DE ŞAH AMATORI va avea loc la IAŞI, în perioada 21-30 Aprilie 2013.

Dupa succesul din mai 2012, unde peste 500 de tineri sportivi din 38 de tari s-au intrecut in CAMPIONATULUI MONDIAL DE SAH SCOLAR, Iasul se pregateste pentru un alt mare eveniment sahistic: CAMPIONATUL MONDIAL DE SAH AMATORI, ce va avea loc in luna aprilie.
Asadar, Federatia Mondiala de Sah (FIDE), Federatia Romana de Sah, Primaria Municipiului Iasi, Consiliul Judetean Iasi, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi, Asociatia Judeteana de Sah Iasi, CS Politehnica Iasi, Palatul Copiilor Iasi organizeaza incepand cu 21 aprilie la Iasi, la Sala Polivalenta, in premiera in Romania, CAMPIONATUL MONDIAL DE SAH AMATORI.
Are drept de participare orice jucator ce nu a depasit 2000 puncte ELO (internationale), indiferent de varsta. Datorita traditiei scolii iesene de sah asteptam sa participe foarte multi copii ieseni, dar si parinti, bunici, de la care speram sa ne aduca din nou titlul mondial, dupa ce in 2009 sportivul Ştefan Pârlog, de la CS Politehnica Iasi, sustinut de SC Cotnari SA, a ocupat primul loc.
Pana in acest moment s-au inscris jucatori de pe mai multe continente:
- America de Sud: Venezuela, Brazilia, Paraguay;
- America de Nord: Statele Unite ale Americii, Mexic;
- Africa: Nigeria, Africa de Sud, Uganda, Egipt;
- Asia: Nepal, Dubai, Siria, India, Iran, Brunei, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Malaezia, Noua Zeelanda;
- Europa: Anglia, Suedia, Rusia,Turcia, Rep. Moldova, Bulgaria, Ucraina, Grecia, Georgia, Armenia, Franta si desigur Romania.
Inscrierile continua pana pe 4 martie 2013 cand e termenul limita si speram sa atragem cat mai multe tari si cati mai multi participanti spre Iasi si Romania.
Campionatul Mondial de Sah Amatori este sustinut de SC Cotnari SA, SC Antibiotice SA Iasi, ANLU, TotalGaz Industrie, Aqua Carpatica si Orange Romania.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu