luni, 4 februarie 2013

Oltchim, în „insolvenţă” la debut în grupa 2 a Ligii Campionilor



* Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost învinse, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 23-22 (10-9), de formaţia ungară Ferencvaros TC Budapesta, în primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor.

În faţa unei săli arhipline, Oltchim a marcat primul gol al partidei, în minutul 2. FTC a egalat rapid, iar Tomori a adus avantajul pentru unguroaice, 1-2 (min. 4). Bulatovici a marcat pentru a doua oară de la 7 metri, readucând Oltchimul în faţă, 3-2 (min. 7), dar tot ea a ratat următoarele două atacuri.
În poartă, Paula Ungureanu a făcut show, având cinci intervenţii în primele 10 minute, dar greşelile din ofensivă au costat campioana României, care s-a văzut condusă pentru a doua oară, 4-5 (min. 14). Antrenorul Vestergaard a cerut time-out în minutul 15, jocul nu mergea cum trebuie. A urmat 4-6 (min. 18) şi 5-8 (min. 22), Oltchim negăsind soluţii. Fanii au continuat cu încurajările, dar au strecurat şi huiduieli la adresa adversarei.
Pineau a ratat de la 7 metri, min. 25, producând rumoare în sală, iar unguroaicele au profitat, 6-9. Formaţia vâlceană a marcat apoi de două ori, 8-9 (min. 28), Stanca a adus egalarea, 9-9, dar Cifra a mai înscris o dată pentru FTC, care a ieşit în avantaj la pauză, 9-10.
Adversara a început la fel de bine şi repriza secundă, Pena marcând pentru 9-11 (min. 33), în timp ce Oltchim a suferit la viteza de joc şi finalizare. Pena a mai înscris o dată cu dezinvoltură, 9-12 (min. 36), având deja 7 goluri la activ. În minutul 40, FTC domina meciul, 10-14, iar gazdele se luptau încă să-şi găsească ritmul. Time-out-ul a venit firesc la Oltchim, pe fondul acestui joc dezorganizat, în care linia de la 9 metri nu s-a aflat la valoarea obişnuită, iar gândurile au zburat şi la absenţa Cristinei Neagu, accidentată grav. Echipa ungară, cu Pena şi Tomori în prim-plan, a "zburdat" pe teren, 12-19 (min. 47), parcă nevenindu-i să creadă ce şansă are în faţa Oltchimului, care nu se regăsea.
Au urmat două goluri consecutive pentru campioana României, 14-19 (min. 51), Bulatovici a ratat apoi de la 7 metri, un alt atac a fost ratat de Barbosa, care a comis paşi, iar Managarova a fost cea care a întrerupt seria neagră, 15-19. FTC a cerut time-out, iar următoarele minute au adus la rampă ambiţia jucătoarelor vâlcene, 21-22 (min. 59), într-un final de infarct. Jovanovici a fost eliminată, Pena a marcat de la 7 metri, 21-23, iar Vestergaard a cerut şi el time-out. Cu 20 de secunde rămase din meci, Meiroşu a scos 7 metri, Barbosa a transformat, 22-23, dar timpul a trecut în favoarea FTC, care a produs surpriza, administrând Oltchimului prima înfrângere a sezonului.
Marcatoarele partidei au fost:
- Oltchim Rm. Vâlcea: Barbosa 7 goluri, Bulatovici 5, Jovanovici 4, Meiroşu 3, Managarova 2, Stanca 1.
- Ferencvaros TC Budapesta: Pena 10 goluri, Tomori 6, Cifra 3, Verten 2, Kovacsicz 1, Szucsanszki 1.

* Antrenorii au cuvântul

Antrenorul echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Jakob Vestergaard, a declarat duminică, după meciul cu FTC Budapesta, că victoria formaţiei oaspete este normală, având în vedere problemele din jocul elevelor sale, şi că gruparea ungară s-ar fi putut impune la o diferenţă mai mare.
"Am avut noroc că am pierdut la un singur gol diferenţă. S-au făcut mult prea multe greşeli personale, faze de atac tratate cu superficialitate, viteză scăzută, pase previzibile, o apărare slabă, repliere slabă, puţine contraatacuri. În aceste condiţii, victoria lui FTC este una normală", a spus Vestergaard, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Antrenorul este de părere că este devreme pentru a se face calcule privind accederea în faza următoare a Ligii Campionilor: "E devreme pentru calcule. Vom juca în următoarea etapă pe terenul lui Krim, o echipă puternică, dovadă că s-au impus pe terenul lui Zvezda. Ne putem lua punctele înapoi, dar trebuie să jucăm cu totul altceva. Dacă vom face jumătate din greşelile de azi avem şanse reale la victorie. Oricum, dacă vrem în semifinale, de acum încolo trebuie să câştigăm tot, şi pe propriul teren şi în deplasare".
În replică, antrenorul echipei FTC Budapesta, Gabor Elek, a declarat că nu se aştepta la un astfel de rezultat, dar consideră succesul meritat.
"Nu ne aşteptam să batem la Vâlcea deşi am pregătit foarte bine partida. Ştiam că Vâlcea are o forţă ofensivă fantastică dar nouă ne-a ieşit tot astăzi. Am avut o apărere excelentă şi inspiraţie în atac şi cred că victoria este meritată chiar dacă am avut emoţii pe final. Noi am făcut un pas enorm spre calificarea în semifinale dar lupta în grupă rămâne deschisă. Este numai prima etapă, trebuie să rămânem concentraţi, să învingem şi în următoarea partidă, doar cu punctele de la Vâlcea nu facem nimic", a spus tehnicianul maghiar.

* Program dificil pentru Oltchim în partidele următoare

În primul meci al zilei din grupa a 2-a, Zvezda Zvenigorod-Krim Ljubljana, scor 24-29, astfel că în clasament, după prima etapă, Krim conduce, cu 2 puncte, urmată de FTC 2, Oltchim şi Zvezda, 0 puncte.
În grupa 1, Larvik HK a trecut de Randers, cu 25-19, iar Gyor ETO a învins la scor deţinătoarea trofeului, Buducnost Podgorica, cu 27-17.
Campioana României va avea în continuare următorul program: Krim Ljubljana-Oltchim (10 februarie), Oltchim-Zvezda (16 februarie), Zvezda-Oltchim (2 martie), FTC-Oltchim (9 martie), Oltchim-Krim (17 martie).
Primele două clasate în fiecare grupă vor obţine calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.
În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale, de Gyor ETO, formaţia care a pierdut ulterior trofeul, în faţa celor de la Buducnost.
Obiectivul echipei Oltchim în actuala stagiune este câştigarea Ligii Campionilor.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu