vineri, 22 februarie 2013

Popicarii veterani ieşeni, aşteptaţi la Dingolfing de primarul din patria BMW-ului german


Sediul BMW din Dingolfing

* În perioada 13-17 mai 2013, dubla campioană naţională CFR Olimpia ACB Iaşi este invitată la trei jocuri amicale internaţionale la Passau şi Dingolfing, în landul Bavariei, din Germania.

Aşa cum am mai menţionat şi într-o ediţie anterioară, cu ajutorul germanului de origine română Georg Barth şi la invitaţia Fundaţiei „Rumänienhilfe e.V. Passau” (secretar: Robert Barth), dubla campioană naţională de popice pentru veterani CFR Olimpia ACB Iaşi, alcătuită din sportivi trecuţi de 50 ani, va face un turneu de 3 jocuri internaţionale în Germania, mai precis în landul Bavariei. Pentru turneul preconizat a avea loc în Germania în perioada 13-17 mai 2013, echipa ieşeană va cuprinde 6 popicari veterani – Vasile Ţidularu, Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Mihai Ispir, Dumitru Penciuc şi Sorin Cotlarciuc, alături de care vor fi un oficial şi un conducător auto. În vederea echipei ieşene este şi popicarul bucureştean Leontin Popp (în prezent preşedintele Comisiei de Competiţii din cadrul FR Popice-Bowling), care a evoluat pentru formaţia ceferistă în ultimele două sezoane.
Delegaţia ieşeană va fi cazată pentru patru nopţi la Gasthof Aschenberger „Rosencafe” din Passau - www.rosencafe.com, de pe malurile Dunării şi va afectua trei jocuri amicale internaţionale cu formaţiile de veterani din Passau şi Dingolfing.

* Oficialităţile bavareze sunt interesate de turneul echipei campioane a României în Germania

Se pare că turneul echipei CFR Olimpia ACB Iaşi în Germania a ajuns şi pe agenda de lucru a conducătorilor acestor localităţi din centrul Europei, însuşi primarul din Dingolfind (acolo unde se fabrică vestitele automobile BMW) fiind interesat de a viziona meciul dintre campioana României şi formaţia locală de popice.
În acest context, Georg Barth (care este şi membru în Comisia Juridică a Federaţiei Internaţionale de Popice – WNBA) a menţionat astăzi următoarele: "
<SPORTKAMERAD>  LUDWIG  LEITNER  DIN DINGOLFING M-A SUNAT ASEARĂ ŞI MI-A COMUNICAT URMĂTOARELE : DEOARECE DOMNUL PRIMAR DIN DINGOLFING VREA SĂ FIE PREZENT LA
DESCHIDEREA MECIULUI DINTRE VETERANII DIN DINGOLFING ŞI IAŞI, PARTIDA DE PE 15 MAI VA ÎNCEPE LA ORELE 15:30. AŞADAR, DOMNUL PRIMAR VINE SĂ  ÎNTÂMPINE SPORTIVII OASPEŢI DIN IAŞI ŞI ROMÂNIA LA BAZA SPORTIVĂ DIN STADTHALLE ! DUPĂ PARTIDA  PROPRIU – ZISĂ, AMBELE ECHIPE VOR FI INVITATE LA O <BAYERISCHE BROTZEIT>.
ASTFEL, DOMNUL PRIMAR DIN DINGOLFING ACORDĂ  O MARE ATENŢIE SPORTIVILOR OASPEŢI ŞI ÎŞI ARATĂ  SIMPATIA FAŢĂ DE SPORT ÎN GENERAL, DAR DĂ DOVADĂ ŞI DE O MARE OSPITALITATE, DESIGUR, ÎN TRADIŢIE  BAVAREZĂ !
Să menţionăm că Dingolfind-Landau, cu capitala la Dingolfing, este un district din landul Bavariei şi are o populaţie de 91.478 locuitori. Aici se fabrică vestitele automobile BMW. 
Oraşul Passau (fotoreporter: Robert Barth)
La 98 km de Dingolfind, spre Austria, se află oraşul european Passau, cu o populaţie de 50.594 locuitori. Passau este un oraş important din regiunea administrativă Bavaria Inferioară, landul Bavaria, din Germania. Passau are statut de district urban, este deci un oraş-district. Oraşul este cunoscut şi sub numele de Dreiflüssestadt („Oraşul celor trei fluvii”), datorită faptului că la Passau se întâlnesc trei fluvii: Dunărea, Inn şi Ilz.
La Passau sunt şi 10.000 de studenţi ai Universităţii din localitate. Aceasta, înfiinţată în anii '70, este o extensie a Institutului pentru studii catolice, vechi de sute de ani. Este faimoasă în toată Germania pentru facultăţile de economie, drept, informatică şi ştiinţe culturale.
La echipa de popice Dreiflüsse Bosna Passau se găsesc în prezent şi foştii popicari ai formaţiei CFR Olimpia ACB Iaşi, Dan Mihăilă, Alin Vreavu şi respectiv Andreea Ciocîrlan, dar şi Gianina Dorobăţ (de la Voinţa Galaţi) şi Monika Rausch (ex-Gaz Metan Mediaş).
Au mai jucat la formaţia feminină din Passau româncele Nina Răileanu, Adina Diaconu şi Andreea Tofan, ele transferându-se între timp la alte formaţii de popice din Germania. A mai jucat la Passau, sub comanda antrenoarei-jucător Art Iris şi lansatoarea Cristina Samson, revenită acum la Conpet Petrolul Ploieşti.
De multe ori, înconjuraţi cu multă amabilitate de conducătorii forurilor administrative şi sportive locale, sportivii români din Passau au declarat că în oraşul „Celor trei fluvii” se simt mereu ca acasă !
Mulţumim oficialităţilor locale din Dingolfing şi Passau pentru interesul arătat echipei noastre de popice, dublă campioană naţională a României în 2011 şi 2012. Vrem să ne facem cunoscuţi şi în Germania cu echipa de popice veterani CFR Olimpia ACB Iaşi şi cred că acolo nu vom face de râs nici Iaşul şi nici România”, ne-a declarat astăzi Vasile Ţidularu, căpitanul-jucător al formaţiei ieşene de popice, care în prezent caută cu asiduitate finanţare pentru deplasarea popicarilor ieşeni la turneul din Germania.

* O nouă etapă de campionat în Divizia Naţională de popice din România

Sâmbătă, pe 23 februarie, de la ora 10.00, se vor disputa partide importante din cadrul Diviziei Naţionale masculine şi feminine de popice din România. În campionatul seniorilor, în etapa a 9-a, sunt programate partidele Electromureş Tg. Mureş – CS Atletic Fieni şi Inter Petrila - CFR Cluj, cu menţiunea că meciul Siderurgica Hunedoara - CFR Olimpia ACB Iaşi (0-8 la puncte de echipă) s-a jucat în devans.
În campionatul senioarelor, în etapa a 10-a, se va juca partida Conpet Petrolul Ploieşti - Rapid Bucureşti, iar Electromureş Romgaz Tg. Mureş va sta.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu