vineri, 15 februarie 2013

Popicarii veterani ieşeni, invitaţi la un turneu în Germania


* În perioada 13-17 mai 2013, dubla campioană naţională CFR Olimpia ACB Iaşi este invitată la trei jocuri amicale internaţionale la Passau şi Dingolfing, în landul Bavariei
Oraşul Passau - fotoreporter Robert Barth (Germania)

Cu ajutorul germanului de origine română Georg Barth şi la invitaţia Fundaţiei „Rumänienhilfe e.V. Passau” (secretar: Robert Barth) , echipa campioană de popice în sportul veteranilor CFR Olimpia ACB Iaşi va face un turneu de 3 jocuri internaţionale în Germania, mai precis în landul Bavariei. Pentru turneul preconizat a avea loc în Germania în perioada 13-17 mai 2013, echipa ieşeană, dublă campioană naţională în 2011 şi 2012, va cuprinde 6 popicari veterani – Vasile Ţidularu, Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Mihai Ispir, Dumitru Penciuc şi Sorin Cotlarciuc, alături de care vor fi un oficial şi un conducător auto.
Delegaţia ieşeană, alcătuită aşadar din 8 persoane, va fi cazată pentru patru nopţi la Gasthof Aschenberger „Rosencafe” din Passau - www.rosencafe.com, de pe malurile Dunării şi va afectua trei jocuri amicale internaţionale cu formaţiile de veterani din Passau şi Dingolfing.
Vrem să ne facem cunoscuţi în Germania şi cu echipa de popice veterani CFR Olimpia ACB Iaşi, unde cred că nu vom face de râs nici Iaşul şi nici România. De asemenea, sper să fim ajutaţi şi financiar de sponsorii ieşeni, costurile nefiind exagerat de mari pentru această deplasare de interes sportiv în Germania”, ne-a declarat Vasile Ţidularu, căpitanul-jucător al formaţiei ieşene de popice.  
După delegaţia de popicari veterani din judeţul Sibiu, sunt extrem de bucuros să văd la lucru, aici la Passau, şi pe popicarii veterani de la CFR Olimpia ACB Iaşi. Vom organiza aici, în landul Bavariei, două sau chiar trei partide amicale pentru campionii naţionali ai României, la Passau şi Dingolfind. De fapt, aparatura de specialitate de la arena de popice CFR Iaşi este adusă de la Dingolfind, în urmă cu câţiva ani, iar la recepţia ei au fost prezenţi şi câţiva popicari ieşeni”, a mai menţionat un bun prieten al sportivilor popicari ieşeni, Georg Barth, care este şi membru în Comisia Juridică din cadrul Federaţiei Internaţionale de Popice (WNBA).
Să mai menţionăm şi faptul că delegaţia ieşeană se va putea întâlni în Germania şi cu popicari seniori de la formaţia Dreiflüsse Bosna Passau, acolo unde evoluează în prezent lansatorii Dan Mihăilă şi Alin Vreavu, care au jucat pentru CFR Olimpia ACB Iaşi nu cu mult timp în urmă.  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu