luni, 25 februarie 2013

Răsturnare spectaculoasă de scor în prima manşă a meciului de futsal România – Belgia !



* Luni, la Călăraşi, s-a disputat primul joc din „dubla” amicală dintre tricolori şi gazda Campionatului European de fotbal în sală din 2014

La Călăraşi, pe 25 şi 26 februarie 2013, este programată “dubla” confruntare de futsal dintre România şi Belgia (gazda EURO 2014), la nivelul echipelor de seniori, acolo unde ieşeanul Nelu Stancea este secundul spaniolului Sito Rivera pe banca tehnică a naţionalei României.
Luni, în prima manşă, România a învins Belgia cu scorul de 4-3 (2-3), golurile echipei noastre fiind reuşite de Stoica, Dobre, Karim Chaibai (autogol) şi Safar. Belgienii au condus la un moment dat cu 3-0, dar România a revenit incredibil pe tabela de marcaj şi a câştigat în final la un gol diferenţă, cu 4-3 ! Partida de la Călăraşi a fost arbitrată de cuplu Cedric Waroux (Belgia) - Gabriel Gherman (Bucureşti), rezervă fiind Răzvan Dincuţă (Ploieşti).
La finalul disputei din această seară, antrenorul secund Nelu Stancea (dar principal la CSMS Iaşi) ne-a declarat: “A fost un meci spectaculos, noi am revenit de la 0-3 şi am obţinut victoria. Felicit întreaga echipă pentru succesul obţinut în faţa belgienilor ! Ne dorim mâine un nou succes !”.
După cum ne-a informat Valeriu Ioniţă, team-managerul echipei de futsal a României, lotul tricolor a fost alcătuit din următorii 14 jucători: Klein Laszlo (City'us Tg. Mureş), Andrei Grigoraş (SPICOM Sf. Gheorghe) şi Toniţa Petrişor Toni (CS United Galaţi) – portari, apoi Robert Lupu, Cosmin Gherman, Florin Ignat, Dumitru Mimi Stoica, Csoma Alpar (toţi de la City'us Tg. Mureş), Marian Şotârcă (Smart Ionescu Bucureşti), Gabriel Dobre, Emil Răducu (ambii Tarxien Rainbows FC, Malta), Ion Al-Ioani (ETO FC Győr, Ungaria), Toni Iuliu Safar (Cső-Montage Budapest FC, Ungaria), Manya Szabolcs (SPICOM Sf. Gheorghe).
Din păcate, doi internaţionali de renume de la campioana City’us Tg. Mureş (Florin Matei şi Răzvan Radu) au abandonat în acest moment fotbalul în sală şi au trecut la mini-fotbal, la ABC United Bucureşti, din “motive financiare”, după cum ne-a declarat acelaşi Valeriu Ioniţă.
Marţi, pe 26 februarie, de la ora 18.00, în direct pe Digi Sport 3 şi în vedeta cuplajului de futsal de la Călăraşi va avea loc o nouă dispută România – Belgia, care va fi arbitrată de cuplul Cedric Waroux (Belgia) - Bogdan Sorescu (Piteşti), ca rezervă figurând Ilie Sandu (tot din Piteşti)
Pentru a accede la turneul final al Campionatului European din Belgia - 2014, naţionala de futsal a României va participa la jocurile turneului de calificare de la Riga (27-30 martie 2013), alături de selecţionatele Rusiei, Kazahstanului şi Letoniei. Prima clasată din grupă va merge direct la turneul final, echipa clasată pe locul secund urmând a disputa două jocuri de baraj (tur/retur) cu ocupanta locului al doilea din altă grupă, în urma tragerii la sorţi.

* Primele rezultate din Cupa României la fotbal în sală


În intervalul 23 februarie – 2 martie 2013 se vor derula optimile de finală ale Cupei României de futsal. Primele rezultate au fost:
- Ceahlăul Piatra Neamţ - CS Dava Deva 9-5 (4-1);
- CS Inter Teliu Braşov - CFF Clujana Cluj-Napoca 2-13 (2-4); 
- CS City'us II Târgu Mureş - ACS Smart Ionescu Bucureşti 6-4 (1-1);
Celelalte cinci partide vor avea următorul program de disputare:
- 26 februarie:

Ora 16:00: Dunărea Călăraşi - FC Progresul Focşani (în direct pe Digi Sport 3);
- 28 februarie:

Ora 18:00: CS United Galaţi - ACS Odorheiu Secuiesc;
Ora 18:00: CSMS Iaşi - KSE Târgu Secuiesc;
- 1 martie:

Ora 20:00: AS Inter Gheorgheni - Spicom Sfântu Gheorghe;
- 2 martie:

Ora 18:00: CS Infopress Odorheiu Secuiesc - CS City'us Târgu Mureş.
Meciurile din Cupa României se vor disputa într-o singură manşă.
Să mai menţionăm că joi, pe 28 februarie 2013, de la ora 18.00, Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui partida CSMS Iaşi-KSE Tg. Secuiesc. Meciul va fi arbitrat de cuplul Andrei Ioniţă (A 1) - Emanoil Ionel Ciuruş (A 2), ambii din Bucureşti. Ca rezervă va figura Emil Ganea (Oneşti), iar observator federal va fi Daniel Badea (Bucureşti). Biletul de intrare la meciul de fotbal în sală de la Iaşi va costa doar 5 lei / persoană, iar elevii şi pensionarii vor avea acces gratuit la partida din Sala Polivalentă. La intrarea în sală, spectatorii vor primi un program de meci full-color, iar în pauza partidei vor putea asista la un inedit spectacol de dans sportiv.
Să mai menţionăm că în etapa a 16-a din Liga I de futsal, pe data de 4 martie, de la ora 17.30, CSMS Iaşi va avea un meci extrem de dificil în deplasare, împotriva campionilor de la City’us Târgu Mureş, neînvinşi în acest sezon.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu