duminică, 3 februarie 2013

România, învinsă de Polonia într-un meci fără miză !



* Naţionala de fotbal a României a fost învinsă, sâmbătă seară, cu scorul de 4-1 (4-1), de selecţionata Poloniei, într-un meci amical disputat la Malaga.
Victor Piţurcă

Golurile învingătorilor au fost marcate de Pawlowski – min. 14, Teodorczyk – min. 24 şi 28 şi Lukasik – min. 33. Pentru România a înscris Grozav, în minutul 41. De remarcat că al patrulea gol al polonezilor a fost înscris de Lukasik, cu călcâiul !
Sub comanda lui Victor Piţurcă, România a început meciul în următoarea formulă: Lung - Măţel, Găman, D. Grigore, Al. Vlad - Neagu, Nistor - Chiţu, N. Stanciu, Grozav - Alexe. Selecţionerul i-a mai folosit, pe parcursul jocului, pe Maxim, Răduţ, Luchin, Bălgrădean, Mateiu, Budescu, Alibec şi Nica.
Polonia a început cu următorul "11": Słowik - Broz, Jedrzejczyk, Celeban, Wawrzyniak - Lukasik, Kazmierczak - Wszołek, Pawłowski, Sobota - Teodorczyk.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă spaniolă, condusă la centru de Perez Montero.
Chiar dacă partida nu va conta în palmares, “pata” va rămâne, mai ales că polonezii au avut momente în care pur şi simplu i-au umilit pe fotbaliştii români. Jucătorul Luchin trage linie după meci şi spune: "E o înfrângere ruşinoasă. Am luat gol din toate poziţiile şi nu am reuşit să revenim. Am făcut trei antrenamente pe zi şi suntem foarte încărcaţi, nu ne-am recuperat total, dar asta nu e o scuză. Rezultatul ne afectează, mai ales că şi ei au fost ca şi noi, au avut jucători doar din campionatul intern".
Echipa României are programat următorul meci amical miercuri, tot la Malaga, cu naţionala Australiei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu