vineri, 22 februarie 2013

Steaua sus răsare în Europa League !



* STEAUA BUCUREŞTI a învins AJAX AMSTERDAM după panalty-urile de departajare, cu scorul de 6-2 (1-0, 2-0, 0-0, 4-2 la 11 metri) şi s-a calificat în OPTIMILE DE FINALĂ ale competiţiei, unde va întâlni pe galonata CHELSEA LONDRA.

După ce a pierdut prima manşă cu 0-2 la Amsterdam, echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în optimile Ligii Europa la fotbal, după ce a învins, joi, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-0 (după prelungiri) şi 4-2 la loviturile de departajare, formaţia olandeză Ajax Amsterdam, în manşa secundă a 16-imilor competiţiei. Steaua va întâlni în optimi echipa engleză Chelsea Londra, deţinătoarea Ligii Campionilor.
După 120 de minute de joc, scorul era 2-0, golurile fiind marcate de Latovlevici - min. 38 şi Chiricheş – min. 76.
La loviturile de departajare, pentru Steaua au înscris Rusescu, Nikolici, Filip şi Latovlevici. Pentru Ajax Amsterdam au marcat Eriksen şi De Jong şi au ratat Schone (apără Tătăruşanu) şi Moisander (şut peste poartă).
Fazele de gol au fost următoarele:
- 1-0: Chiricheş pasează în adâncime, Latovlevici preia pe piept la marginea careului de 16 metri, intră în careu şi, de la 12 metri lateral stânga, lobează mingea peste portarul oaspeţilor.
- 2-0: Chiricheş înscrie golul doi al Stelei cu un şut la vinclu, de la aproximativ 25 de metri.
Au evoluat echipele:
- Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Prepeliţă (Filip '46) - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu, Tănase (Nikolici 66) - Tatu (Pârvulescu '77). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Ajax Amsterdam: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - De Jong, Poulsen, Eriksen - Cuenca (Boerrigter '70), Sigthorsson (Schone '71), Fischer (Serero '82). Antrenor: Frank de Boer.
- Cartonaşe galbene: Gardoş '7, Prepeliţă '41, Filip '73 / Eriksen '33, De Jong '97, Poulsen '115.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă italiană, cu Paolo Tagliavento la centru. Tagliavento a fost ajutat la cele două linii de Andrea Stefani şi Lorenzo Manganelli. Asistenţi adiţionali au fost Luca Banti şi Mauro Bergonzi, iar Elenito Di Liberatore rezervă.
La meciul de pe Arena Naţională au asistat aproximativ 45.000 de spectatori, între care şi 500 de fani olandezi.
Înainte de executarea loviturilor de departajare, portarul Vermeer s-a dus la vestiare.

* Aproximativ 500 de fani au sărbătorit în Piaţa Universităţii calificarea Stelei în optimile Ligii Europa


Aproximativ 500 de fani au sărbătorit în Piaţa Universităţii din Capitală calificarea echipei Steaua în optimile de finală ale Ligii Europa, în urma victoriei din manşa secundă cu Ajax Amsterdam, scor 6-2 după loviturile de departajare.
Jandarmii prezenţi în Piaţa Universităţii au pus garduri de protecţie în zonă şi nu i-au lăsat pe suporteri să intre pe carosabil.
Autocarul cu jucătorii Stelei a trecut pe la Universitate, dar nu a oprit.

* Reacţiile protagoniştilor din tabăra gazdelor


Fundaşul formaţiei Steaua Bucureşti, Vlad Chiricheş, a declarat, joi seară, după calificarea în optimile de finală ale Ligii Europa, că este un moment frumos pentru toată echipa şi că îl bucură faptul că a marcat un gol frumos, printr-o "execuţie inspirată".
"E un moment frumos pentru toată echipa. Mă bucur că am marcat un gol frumos într-un moment nu foarte bun pentru mine. Am fost făcut cu ou şi cu oţet şi nu cred că merit să fiu batjocorit. Ne-am pregătit foarte bine, iar suporterii ne-au încurajat şi ne-au purtat pe sus. Sperăm să facem jocuri bune cu Chelsea. Urmează meciurile din campionat şi sper să intrăm într-un ritm bun. La gol a fost o execuţie inspirată", a spus Chiricheş la Digi Sport.
Fotbalistul echipei Steaua, Iasmin Latovlevici, a declarat că formaţia bucureşteană va aborda dubla manşă cu Chelsea Londra, din faza următoare, cu gândul la victorie.
"A fost un meci foarte greu, aveam crampoanele cele mai mari şi tot alunecam. Ne-am sacrificat, ne-a făcut Mister să plângem înainte de meci, ne-a arătat un videoclip, ceva cu 400 de metri la atletism. Mergem la Chelsea să batem şi acolo, de ce nu, să distrugem tot", a spus Latovlevici la Digi Sport.
Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a mai declarat că victoria în faţa formaţiei Ajax Amsterdam nu este una istorică, dar a precizat că este un succes important pentru fotbalul românesc.
"Nu cred că este o victorie istorică, ci una foarte importantă pentru Steaua şi fotbalul românesc. Am muncit mult, iar victoria este importantă pentru moralul jucătorilor noştri. A fost un joc bun în care am reuşit să-i blocăm pe adversari la mijlocul terenului. Mă bucur că am avut ocazii şi că am reuşit să şi marcăm, ceea ce la Amsterdam nu am reuşit. Urmează două meciuri grele în Liga Europa, cu o echipă foarte puternică, dar până atunci ne concentrăm pe campionat. Repet, cel mai important pentru noi este să câştigăm titlul cu numărul 24", a spus Reghecampf.

* Antrenorul lui Ajax crede că Steaua poate merge mai departe


Tehnicianul echipei Ajax Amsterdam, Frank de Boer, a declarat joi seară, după înfrângerea din meciul cu Steaua, scor 2-6 în urma loviturilor de departajare, că este păcat că formaţia sa nu s-a calificat în optimile Ligii Europa, însă a adăugat că gruparea bucureşteană poate merge mai departe.
"Meciul l-am început sub presiune, dar nu aşa de mare cum ne aşteptam. A fost greu să intrăm în dezavantaj la pauză, începutul de repriză secundă nu a fost atât de bun, dar în prelungiri am jucat calculat, pentru că cei de la Steaua erau obosiţi. E păcat că nu ne-am calificat mai departe. De-acum trebuie să ne revenim pentru campionat, care este cel mai important pentru noi. Trebuia să ne calificăm după ce am avut 2-0 în tur. Am avut un avantaj de două goluri, iar la final nu am mai avut nimic. Cred că am făcut tactica corectă pentru acest meci. Dacă marcam un gol, Steaua ar fi trebuit să dea patru. Păcat că nu am reuşit să înscriem. Este o înfrângere grea şi nu ne aşteptam să pierdem. Deşi gazonul a fost prost, noi nu am jucat atât de rău. Cred că Steaua poate merge mai departe. E o echipă bună, deşi a avut doi jucători importanţi suspendaţi. E o ocazie mare pentru stelişti să arate ceva important în faţa unei echipe ca Chelsea. Le dorim tot binele" , a spus De Boer.

* CFR Cluj, înfrângere grea pe teren propriu în faţa lui Internazionale Milano
Formaţia CFR Cluj a fost învinsă, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), de echipa italiană Internazionale Milano, în manşa secundă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, fiind eliminată astfel din competiţie.
Golurile învingătorilor au fost marcate de Guarin – min. 22 şi 45+2 şi Benassi – min. 88. În tur, Internazionale Milano s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 2-0.
Fazele de gol de la Cluj s-au derulat astfel:
- 0-1: Alvarez l-a lansat în adâncime pe Palacio, atacantul argentinian i-a pasat lui Guarin şi acesta a înscris în poarta goală de la 9 metri.
- 0-2: Felgueiras scapă balonul în mijlocul careului, Alvarez a recuperat, i-a pasat lui Guarin şi acesta a înscris de la 10 metri.
- 0-3: Cassano l-a lansat în adâncime pe Benassi, tânărul atacant italian i-a luat faţa lui Piccolo şi l-a învins pe Felgueiras cu un şut de la 16 metri.
În minutul 80, Camora l-a faultat în poziţie de ultim apărător pe Benassi şi a fost eliminat.
Au evoluat echipele:
- CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada (Kapetanos '36), Camora - Godemeche, G. Mureşan (Hora '9), Sepsi - Rui Pedro (Diogo Valente '71) - Maah. Antrenor: Paulo Sergio.
- Internazionale Milano: Handanovici - Zanetti, Ranocchia, Juan Jesus, Pereira - Guarin (Mbaye '66), Cambiasso, Kovacici, Alvarez (Pasa '54) - Cassano, Palacio (Benassi '46). Antrenor: Andrea Stramaccioni.
Fundaşul român Cristian Chivu a fost rezervă la Internazionale Milano.
- Cartonaşe galbene: Kapetanos '38, Cadu '84 / Kovacici '15.
- Cartonaş roşu: Camora '80.
- Arbitri: Pawel Gil (central) - Piotr Sadczuk, Maciej Wierzbowski (asistenţi) - Robert Malek, Hubert Siejewiczde (asistenţi suplimentari) - Konrad Sapela (rezervă) - toţi Polonia.
- La partida de la Cluj au asistat aproximativ 12.000 de spectatori, dintre care 250 de fani italieni.

* Rezultatele complete din returul 16-imilor de finală din Europa League

Meciurile programate joi, 21 februarie, s-au încheiat cu următoarele rezultate: 
- FC Rubin Kazan – Atlético Madrid 0-1
A arbitrat Ovidiu Alin Haţegan (România):
- Dnepr Dnepropetrovsk – FC Basel 1-1
- Metalist Kharkov – Newcastle United 0-1
- Genk – VfB Stuttgart 0-2
- Lazio Roma – Borussia Mönchengladbach 2-0
Românul Ştefan Radu a fost titular la echipa Lazio.
- Olimpique Lyon – Tottenham Hotspur 1-1
- CFR Cluj – Internazionale Milano 0-3
- Olympiakos Pireu – Levante 0-1
- FC Liverpool – Zenit St. Petersburg 3-1
- Girondins Bordeaux - Dinamo Kiev 1-0
- Benfica Lisabona – Bayer Leverkusen 2-1
- Viktoria Plzeň – SSC Napoli 2-0
- Fenerbahçe Istanbul – BATE Borisov 1-0
- Hannover 96 – Anji Makhachkala 1-1
- Chelsea - Sparta Praga 1-1
- Steaua Bucureşti – Ajax Amsterdam 2-0 (4-2 la 11 metri).
Optimile de finală sunt programate în două manşe, pe 7 şi 14 martie 2013.
Steaua Bucureşti se va confrunta cu Chelsea Londra, cu un prim joc pe teren propriu şi al doilea în capitala Angliei.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu