vineri, 29 martie 2013

CSMS Iaşi a intrat pe turnantă !



Liviu Ciobotariu

* Echipa din Dealul Copoului se va confrunta luni, 1 aprilie, de la ora 19.00, pe teren propriu, cu formaţia Gloria Bistriţa, într-un meci extrem de important pentru ambele echipe, care luptă pentru evitarea retrogradării în Liga I de fotbal.

Luni, stadionul Emil Alexandrescu din Dealul Copoului găzduieşte un meci de "totul sau nimic". CSMS Iaşi şi Gloria Bistriţa, două echipe ce au fost de la începutul sezonului în zona minată a clasamentului, luptă pentru şansa de a rămâne în Liga I. Oaspeţii au un plus la moral după cele 4 puncte câştigate în ultimele 2 jocuri, cu FC Vaslui şi Oţelul Galaţi. Pentru CSMS Iaşi este prima şansă importantă de a strânge puncte după debutul de an când au întâlnit echipe precum Rapid Bucureşti, Petrolul Ploieşti, CFR Cluj sau Pandurii Tg. Jiu.
Din lotul ieşean nu va face parte Iulian Vladu, suspendat din cauza cumulului de cartonaşe galbene, dar revin în echipă Pătulea, Keita, Claudiu Ionescu şi Mitrea. De asemenea, o veste bună este şi recuperarea completă a fundaşului Milan Mitic, refăcut după accidentarea care l-a ţinut departe de gazon în acest retur. Din păcate, accidentarea suferită de Claudiu Tudor în meciul cu Pandurii face puţin probabilă prezenţa lui pe gazon la meciul de luni.
"Claudiu Tudor are şanse aproape nule de a intra cu Gloria. Problemele sale musculare s-au rezolvat, însă are nevoie de câteva zile de recuperare pentru a nu risca o recidivă. În plus, el a pierdut şi semicantonamentul de săptămâna trecută şi antrenamentele din această săptămână. Chiar dacă e un jucător important, nu cred că va intra, pentru că există riscul să-l pierdem pentru celelalte meciuri extrem de importante care urmează", a declarat antrenorul CSMS Iaşi, Liviu Ciobotariu.
Tehnicianul echipei din Copou a mai menţionat astăzi, în timpul unei conferinţe de presă, următoarele: "Au mai rămas 11 jocuri din acest campionat, ele fiind 11 finale pentru noi. Suntem pe turnantă, ne pregătim să intrăm în linie dreaptă. Din 11 jocuri, opt sunt cu echipe care se luptă cu noi pentru evitarea retrogradării. Cred că, dacă obţinem şase victorii sau cinci victorii şi doua-trei remize, ne salvam. Despre jocul cu Bistrita trebuie să spunem că este un examen important. De acest joc va depinde în mare parte salvarea de la retrogradare. Nu trebuie să subestimăm un adversar care a obţinut patru puncte în ultimele două jocuri, în care a întâlnit echipe importante. Trebuie să batem, chiar dacă o facem dintr-o fază fixa, un penalty sau un autogol. Vom juca ofensiv şi sper ca luni să fie un nou început pentru noi. Nu am avut condiţii bune de antrenament, însă ne gândim la capra vecinului, nici ei nu au avut unde să se antreneze normal. Nu mi-e teama de demitere, pentru că nici nu m-am gândit la vreun eşec. Eu sunt un tip optimist, care gândeşte pozitiv".

* Intrare gratuită pentru 20 de “norocoşi” !


După conferinţa de presă de vineri, de la stadionul din Copou, într-o tombolă destinată spectatorilor, au fost extrase 20 de tichete de acces gratuit la meciul de luni, 1 aprilie, dintre CSMS Iaşi şi Gloria Bistriţa. Fără nici o “păcăleală”, câştigătorii sunt: Rozica Gica, Băltuţă Dorin Vasile, Dîrvariu Alexandru, Isarie Andrei, Doltu Cătălin, Lupu Alberto, Drobota Cătălin, Panainte Andreea, Uşurelu Daniel, Andruşca Vlad Andrei, Vânătoru Răzvan Theodor, Paiu Marian, Târpescu Cosmin, Bălănici Valentin, Alexandru Gabriel, Vasile Purice, Ancuţa Andrei, Matei Vasile Dragoş, Afloarei Bogdan şi Alex.
Conform conducătorilor clubului CSMS Iaşi, toţi câştigătorii menţionaţi anterior vor fi contactaţi pe e-mail pentru a primi informaţii despre modul cum pot intra în posesia tichetelor.
Pentru restul fanilor, biletele de intrare la partida de la Iaşi se vor pune în vânzare luni, în ziua meciului, de la ora 12:00, la casele de bilete de la stadionul din Copou.
Preţurile biletelor vor fi: peluze - 5 lei, tribuna B - 10 lei, tribuna A - 15 lei, tribuna 0 A şi 0 B -  20 lei, tribuna 0 - 30 lei.
Etapa a 24-a din Liga I de fotbal va debuta vineri, la Cluj şi se va încheia luni în zona Moldovei, la Iaşi, Vaslui şi Galaţi. Ea cuprinde următoarele dispute: 
Vineri, 29 martie:
- U Cluj - Concordia Chiajna, ora 20.30, pe DigiSport
Sâmbătă, 30 martie:
- Gaz Metan Mediaş - FC Braşov, ora 19.00, DigiSport
- Rapid Bucureşti - Pandurii Târgu Jiu, ora 21.30, DigiSport
Duminica, 31 martie:
- Ceahlăul Piatra Neamţ - CS Turnu Severin, ora 17.00, Dolce Sport
- Petrolul Ploieşti - CFR Cluj, ora 18.00, DigiSport
- Dinamo Bucureşti - Astra Giurgiu, ora 20.30, DigiSport
Luni, 1 aprilie:
- CSMS Iaşi - Gloria Bistriţa, ora 19.00. DigiSport
- FC Vaslui – Viitorul Constanţa, ora 19.30, Dolce Sport
- Oţelul Galaţi – Steaua Bucureşti, ora 21.30, DigiSport.

* CSMS Iaşi, la concurenţă cu CSMS Iaşi !


Să mai menţionăm că tot luni, 1 aprilie şi tot de la ora 19.00, echipa de futsal CSMS Iaşi va evolua în deplasare în faţa echipei KSE Tg. Secuiesc, în etapa a 19-a din Liga I. Partida de la Târgu Secuiesc va fi arbitrată de cuplul Sorescu Bogdan - Şandru Ilie, ca rezervă fiind Pop Daniel Vasile şi ca observator federal fiind Ciolacu Bogdan (toţi din Piteşti). Ultimele partide din runda cu nr. 19 din Liga I de futsal sunt Smart Ionescu Bucureşti – City’us Tg. Mureş (marele derby, pe 1 aprilie, ora 18.00) şi CS United Galaţi – Spicom Sf. Gheorghe (3 aprilie, ora 18.00). Până în prezent s-au disputat partidele Progresul Focşani – Dava Deva 3-0 şi ACS Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj 5-5, iar Inter Teliu Braşov a stat. 

* Date concrete pentru semifinalele Cupei României la fotbal

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat astăzi, 29 martie, programul jocurilor contând pentru prima manşă a semifinalelor Cupei României-Timişoreana, ediţia 2012-2013.
Aceste partide sunt:
- 16 aprilie 2013: CFR CLUJ – ASTRA GIURGIU;
- 18 aprilie 2013: OŢELUL GALAŢI - PETROLUL PLOIEŞTI.
Ambele întâlniri vor începe la ora 20.30, returul fiind programat pe 22 mai. Finala competiţiei va avea loc în ziua de 1 iunie 2013.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu