miercuri, 6 martie 2013

Lecţii deschide de „Ziua Mamei” la Clubul de dans sportiv Nikons Iaşi


Pe 6 şi 7 martie 2013, în sala de antrenament din Păcurari, clubul de dans sportiv Nikons Iaşi a programat lecţii deschide cu diferite grupe de sportivi, de la „piticoţi” la performeri.
După cum se ştie deja, CS Nikons Iaşi, care este unul dintre cele mai performante cluburi de dans sportiv moldave şi a primit la începutul acestui an o frumoasă plachetă de excelenţă în Gala Sportului Ieşean, manifestare organizată cu mult fast la Casa de Cultură a Studenţilor, de către DJST Iaşi.
Gruparea sportivă ieşeană, condusă de prof. Mariana-Constantina Niculiţă, cu antrenori-coregrafi cu nume în dansul sportiv autohton precum Amira Niculiţă, Andreea Răscuţoi şi Ivan Stoian se pregăteşte intens în această perioadă pentru participarea la concursurile pe plan naţional şi chiar internaţional, la manifestările sportive ce vor avea loc sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, dar şi ale celei din Ucraina. 
Astfel, CS Nikons Iaşi are în obiectiv participarea la “Cupa Brăila Dance”, concurs organizat de Asociaţia Clubul de Dans Sportiv STYLE DANCE (16-17 martie) şi la un concurs internaţional de dans sportiv în Ucraina (30-31 martie 2013).
În această seară, lecţiile deschise care au omagiat “Ziua Mamei” de 8 martie au fost o reală plăcere şi bucurie atât pentru tinerii dansatori de la Nikons Iaşi, dar şi pentru părinţii şi bunicii sportivilor, care au putut admira efortul depus în realizarea dansului colectiv, pe grupe de vârstă, de la 2 ani şi jumătate în sus, dar şi al celui în perechi, pentru grupa de performeri.
Iată şi câteva opinii exprimate de mamele şi bunicile prezente la demonstraţia sportivă din 6 martie 2013, acolo unde micii dansatori antrenaţi de Andreea Răscuţoi şi supervizaţi de preşedinta clubului Mariana-Constantina Niculiţă, au stors lacrimi de bucurie publicului:
- Leontina Rusei: “Sunt bunica micilor dansatori Cosmina Comisu, de 4 ani şi jumătate şi Alexia Anamaria Ţăruş, mezina grupei de numai 2 ani şi jumătate. Pentru mine, dansul sportiv este un sport extraordinar de frumos, este un sport pentru dezvoltarea copiilor, pentru recreerea lor, pentru plăcerea şi dezvoltarea lor armonioasă. Dar şi pentru socializarea nepoţilor noştri ! Sunt foarte bucuroasă că pot asista la acest antrenament cu public şi la această lecţie deschisă tuturor !”;
- Adina Mititelu: “Sunt mama lui David Mititelu, care are 4 ani şi jumătate. Dansul sportiv este foarte bun pentru dezvoltarea copiilor, pentru recreerea lor şi pentru învăţarea unui mod frumos de viaţă, pentru etică şi eleganţă. Dacă copilul meu va dori să facă şi performanţă în dans sportiv, eu şi cu soţul meu îl vom susţine !”;
- Cristina Stoleriu: “Sunt mama a doi copii care fac dans sportiv la clubul Nikons din Iaşi. Ei sunt Ştefan, de 5 ani şi Denise, de 3 ani şi jumătate. I-am adus la dans sportiv pentru a face mişcare, să se distreze şi să-şi consume energia în mod plăcut. În prezent, pentru copiii mei dansul sportiv este o joacă, dar pe viitor eu îi voi sprijini dacă vor dori să facă şi performanţă ! Oricum, la Nikons, mulţi copiii fac şi performanţă la nivel înalt !”.
În final, preşedintele CS Nikons Iaşi, prof. Mariana-Constantina Niculiţă, a mai menţionat: “Astăzi şi mâine i-am invitat pe părinţi şi bunici la lecţiile noastre deschide în cinstea zilei de 8 martie, aşa cum facem în fiecare an. Cu grupele de performeri ne pregătim să participăm la nişte competiţii la Brăila, dar şi la Cernăuţi şi nu numai, în Ucraina. Dorim să facem dans sportiv de iniţiere şi de performanţă cu grupele noastre de sportivi, deoarece dansul sportiv ne căleşte în viaţă, ne învaţă cum să trăim frumos şi ne dezvoltă la trup şi la minte !”.
Joi, pe 7 martie, de la ora 18.00 la 21.00, grupele de dansatori sportivi ai antrenoarei Amira Niculiţă vor fi şi ele în recital, în faţa publicului, tot la sala din Păcurari, poziţionată la etajul I al clădirii DJST Iaşi, din faţa Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu