vineri, 1 martie 2013

Octavian Morariu a fost reales în fruntea COSR


* Cei 175 de membri ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român prezenţi la Adunarea Generală de alegeri din 28 februarie, care a avut loc la Complexul Sportiv “Sydney 2000” de la Izvorani, au decis noua conducere a COSR * Printre membrii Comitetului Executiv a fost ales şi Sorin Babii, antrenor de tir la CS Omega Tehnoton Iaşi şi preşedintele FR Tir.
Octavian Morariu

Octavian Morariu a fost reales in functia de presedinte al COSR cu 172 de voturi, in timp ce pentru cele trei posturi de vicepresedinte au fost alesi Nicu Vlad, presedintele Federatiei Romane de Haltere, cu 161 de voturi, Alin Petrache, presedintele FR de Rugby, cu 157, si Elisabeta Lipa, presedinte al FR de Canotaj si al Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, cu 148 de voturi.
Posturile de membru in Comitetul Executiv al COSR au fost ocupate dupa cum urmeaza: cele patru locuri rezervate sporturilor olimpice de vara le-au revenit lui Adrian Stoica, presedintele FR de Gimnastica, care a fost ales cu 148 de voturi, Gabrielei Szabo, vicepresedinte al FR de Atletism, care a acumulat 142 de voturi, lui Sorin Babii, presedintele FR de Tir si antrenor la CS Omega Tehnoton Iasi, ales cu 134, si lui Ion Birladeanu, presedintele FR de Kaiac Canoe, cu 104 voturi. Locul rezervat jocurilor i-a revenit lui Gheorghe Visan, presedintele FR de Volei, care a totalizat 168 de voturi,  locul rezervat sporturilor neolimpice a fost ocupat de Nicolae Dobre, presedintele FR de Oina, cu 174 de voturi, iar cele doua posturi rezervate  sporturilor de iarna au fost ocupate de Puiu Gaspar, secretarul general al FR de Schi si Biatlon, cu 165 de voturi, si de Florian Ticu, presedintele FR de Bob si Sanie, cu 126 de voturi.
Cele patru locuri rezervate personalitatilor vietii sportive au fost ocupate de Ana Pascu, presedintele FR de Scrima, cu 149 de voturi, George Boroi, comandantul  Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, cu 148 de voturi, Elena Francu, cu 128 de voturi,  si Irina Deleanu, presedintele FR de Gimnastica Ritmica, cu 113 voturi.
Potrivit statutului COSR,  din CE al COSR mai fac parte Ioan Dobrescu,  secretarul general al COSR, Georgeta Andrunache, presedintele Comisiei Sportivilor a COSR, si Mihai Negritoiu, trezorierul COSR.
Octavian Morariu a declarat ca, la fel ca si pana acum, va face cat mai multe in interesul sportivilor, telul sau fiind sa modifice in interesul sportului legile care se refera la sport.
La finalul Adunarii Generale de alegeri, in aplauzele celor prezenti,  Cristan Gatu, presedintele FR de Handbal si Paul Ciobanel presedintele Federatiei Romane a Sportului pentru Persoane cu Handicap, fostii componenti ai CE al COSR care nu au mai dorit sa candideze pentru nicio functie de conducere in COSR, au  primit cate o distinctie in semn de pretuire pentru intreaga lor activitate olimpica.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu