marți, 26 martie 2013

Olanda - România, un meci deschis oricărui rezultat !


* Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, marţi, 26 martie, de la ora 21.30, pe Amsterdam ArenA, reprezentativa similară a Olandei, într-un meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014.
Antrenorul echipei naţionale, Victor Piţurcă, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că pentru meciul cu Olanda, programat astăzi, la Amsterdam, se gândeşte să înceapă din primul minut cu mijlocaşul Alexandru Chipciu.
"Pentru meciul de mâine seară (NR-astăzi) avem nevoie de jucători odihniţi, care să poată să alerge, însă nu m-am gândit asupra primului 11. Chiar dacă nu ar fi marcat, mă gândeam să-l titularizez pe Chipciu, încă nu m-am decis", a spus Piţurcă.
Victor Piţurcă este de părere că evoluţia echipei naţionale din meciul cu Ungaria nu reflectă adevărata valoare a primei reprezentative. "Eu nu cred că adevărata faţă a României este cea din meciul cu Ungaria. Sunt şi momente de genul ăsta, când poţi să joci mai slab. Poate perioada este mai nefastă pentru noi, însă echipa României în ultimul timp a pierdut foarte puţine jocuri. Echipa României poate obţine rezultate împotriva oricărei echipe valoroase", a completat Piţurcă.
Selecţionerul şi-ar dori o remiză între Turcia şi Ungaria, care se întâlnesc, marţi, în preliminariile Cupei Mondiale. "La meciul cu Turcia-Ungaria, probabil mi-aş dori un rezultat de egalitate, să câştige Turcia, dar depinde foarte mult şi de ce vom face noi", a explicat Piţurcă.
Victor Piţurcă a precizat că echipa Olandei este mai puternică decât Ajax Amsterdam, formaţie eliminată de Steaua în 16-imile de finală ale Ligii Europa. "Echipa Olandei este mult mai bună decât Ajax. Oricum, calificarea Stelei în dauna lui Ajax ar putea avea un efect pozitiv. Şcoala olandeză de fotbal este celebră. Olanda este acum într-o fază de tranziţie, dispune de jucători tineri în combinaţie cu fotbalişti experimentaţi precum Robben, Van Persie şi Van der Vaart", a subliniat Piţurcă.
O formaţie probabilă a României pentru meciul cu Olanda ar putea fi următoarea: Tătăruşanu – Luchin, Chiricheş, Gardoş, Raţ – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Chipciu, C. Tănase – B. Stancu. Un număr de 8 jucători aparţin de Steaua Bucureşti. Rezerve: Pantilimon, S. Lung jr – Tamaş, Şt. Radu, D. Grigore, Torje, Maxim, Mutu, Grozav, Rusescu, Keseru.
Meciul de la Amsterdam va fi arbitrat de englezul Mark Clattenburg.

* Antrenorul Olandei, Louis Van Gaal, se aşteaptă la un meci greu cu România

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a declarat luni, într-o conderinţă de presă, că se aşteaptă la un meci greu cu România, precizând că echipa antrenată de Victor Piţurcă are un sistem de joc asemănător cu acela al adversarei precedente, Estonia, dar jucători cu calităţi individuale mai bune.
"România are un sistem de joc asemănător oarecum cu cel al Estoniei, dar are jucători cu calităţi individuale mai bune. Aşa că mă aştept să atace mai mult decât a făcut-o Estonia, să creeze spaţii mai multe pentru ofensiva noastră, să avem mai multă libertate de exprimare. Echipa României este un adversar dificil, mă aştept la un alt meci greu", a spus Van Gaal, informează presa olandeză.
Louis van Gaal a anunţat că va folosi, cu o singură excepţie - Van der Vaart în locul accidentatului Sneijder -, acelaşi prim 11 ca în partida de vineri cu Estonia.
Rafael van der Vaart a precizat că naţionala Olandei va trebui să evolueze mult mai bine decât a făcut-o împotriva Estoniei, altfel va avea probleme.
Olanda a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, naţionala Estoniei, într-un meci în care a evoluat în următoarea formulă: Vermeer - Janmaat, De Vrij, Martins I., Blind - Guzman (Clasie '86), Strootman, Sneijder (Van der Vaart '36) - Lens (Schaken '73), Van Persie, Robben.
În grupa D din preliminariile CM 2014 se joacă astăzi partidele: Estonia – Andorra, Turcia – Ungaria (ora 20.30, în direct pe Dolce Sport 2) şi Olanda – România (ora 21.30, în direct pe TVR 1). Clasamentul la zi arată astfel: 1. Olanda – 15 pct (golaveraj 16-2); 2. Ungaria – 10 pct (12-7); 3. ROMÂNIA – 10 pct (10-6); 4. Turcia – 6 pct (6-6); 5. Estonia – 3 pct (1-9); 6. Andorra – 0 pct (0-15). Echipa de pe primul loc se califică direct la turneul final din 2014, iar locul 2 merge la baraj.

* Mihăiţă Neşu i-a vizitat în cantonament pe componenţii naţionalei României

Fostul fotbalist Mihai Neşu i-a vizitat, luni, pe componenţii echipei naţionale a României, aflaţi în cantonament la Amsterdam în vederea partidei cu selecţionata Olandei, programată, marţi, în cadrul Grupei D a preliminariilor CM 2014.
Neşu a primit un tricou cu numărul 30, reprezentând anii împliniţi de acesta la 19 februarie, inscripţionat cu autografele tuturor jucătorilor primei reprezentative.
Atacantul Adrian Mutu a scris, luni, pe contul său de Facebook: "Mihai Neşu, alături de noi în cantonament! Hai România!" şi a postat o fotografie împreună cu fostul fotbalist al echipei olandeze Utrecht.
Fotbalistul Mihai Neşu, imobilizat într-un scaun cu rotile după accidentul suferit la coloană în 10 mai 2011, are în palmares opt selecţii în echipa naţională de seniori a României şi 12 în selecţionata de tineret.

* O nouă înfrângere pentru “tineretul” lui Emil Săndoi

Naţionala de tineret a României, antrenată de Emil Săndoi, nu se descurcă deloc bine cu echipele tari ale Europei. După ce a pierdut cu 0-3 amicalul disputat săptămâna trecută împotriva Angliei, reprezentativa U21 a Romaniei s-a înclinat luni şi în faţa Franţei, scor 0-3, într-un meci de pregătire ce a avut loc la Blois.
"Cocoşii" au deschis rapid scorul, prin Bahebeck (min. 1) şi şi-au impus ritmul pe toata durata partidei. "Tricolorii" mici au fost timizi şi în Franţa, iar acţiunile lor de atac ori au fost prea puţin periculoase, ori au fost anulate de jocul la ofsaid extrem de inteligent al gazdelor.
În partea secundă a meciului, Thauvin a majorat scorul (min. 52), iar cu cinci minute înaintea finalului (min. 85) "cocoşii" au urcat scorul la 3-0, cu dubla aceluiaşi jucător. Astfel, naţionala României a bifat al doila eşec consecutiv la o diferenţă de trei goluri, fără a marca vreun gol în poarta adversă.
Într-un meci arbitrat de M. Taborda Xistra (Portugalia), tehnicianul Emil Săndoi a folosit următoarea formulă de echipă pentru naţionala României: Buzbuchi - Nica (Peteleu '72), Creţu, Marc (Avrămia '90), Toşca - Benzar (Cârstocea '72), Vaştag (Leca '72) - Iancu (Herghelegiu '80), Stanciu (Serediuc '80), Morar (Iordache '90) - Gavra (Manole '81).
Jucătorii Creţu, Avrămia şi Herghelegiu aparţin de CSMS Iaşi.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu