duminică, 17 martie 2013

Penicilina Iaşi a mai făcut un pas spre revenirea în prima ligă



Sâmbătă, Sala Penicilina a găzduit partida dintre echipa cu acelaşi nume şi CSM 2007 LPS Focşani, într-un prim joc din prima fază a turneului play-off din cadrul Diviziei A 2 de volei feminin. Superioare la toate capitolele, voleibalistele de la Penicilina Iaşi au reuşit o victorie clară, cu 3-0 la seturi în faţa vrâncencelor şi sunt favorite la promovarea în faza a doua a competiţiei. Pentru echipa „chimistelor” din Valea Lupului, antrenată de Tatiana Popa şi Mihaela Ionescu, au evoluat: Mihaela Stîngă – Daniela Popovici, Melinda Sipos, Cristina Lungu, Alina Melinte, Andra Streşină – Diana Studineanu (libero). Au mai jucat: Simona Mocanu şi Cătălina Lungu. Într-o dispută programată după sistemul „2 din 3”, celelalte jocuri sunt pe 30 martie (la Focşani) şi dacă va mai fi cazul pe 6 aprilie (la Iaşi).
Alte rezultate din faza I: CSU Galaţi – Trotuşul Oneşti 3-0 (12, 19, 18), CSM II Bucureşti – CSŞ Pro Volei Botoşani 3-1 (9, 16, -25, 18) şi 3-0 (15, 14, 16). Ultimul meci programat este Rapid Bucureşti – Concordia Chiajna.
După toate probabilităţile, în faza a doua din play-off, Penicilina Iaşi se va confrunta cu CSU Galaţi, în grupa valorică pentru locurile 1-4. După cum ne-a declarat preşedintele ACS Penicilina Iaşi, Vasile Stîngă, Penicilina vrea să organizeze turneul final de promovare în prima ligă la Iaşi, în Sala Polivalentă, unde se vor confrunta primele două clasate din cele două serii alcătuite pe criterii geografice. 
 
* Cadetele de la Penicilina-CSŞ Unirea Iaşi pierd calificarea la turneul semifinal

În perioada 15-17 martie au fost programate jocurile celor şase grupe din sferturile de finală ale Diviziei de volei pentru cadete (junioare II). În Seria I, de la Craiova, ieşencele de la Penicilina CSŞ Unirea, antrenate de cuplul Anda Podaru – Lucia Chirilă, au avut următoarele rezultate: 0-3 cu CNNT Craiova, 0-3 cu CSU Medicina Tg. Mureş şi 3-0 cu CSŞ 1 Constanţa. Formaţia ieşeană a utilizat următorul lot de jucătoare: Alexandra Cohai (ridicător-coordonator), Ana Ursachi, Simona Filip, Bianca Ungureanu, Ana Delescu, Adelina Teodorescu, Mălina Florea, Diana Dohotariu (libero), Alexandra Cozma.
Pe primele două locuri s-au calificat echipele din Craiova şi Târgu Mureş, care au promovat la turneul semifinal, iar pe locul 3 s-a clasat Penicilina CSŞ Unirea Iaşi, cu 3 puncte la activ şi cu un setaveraj de 3:6. „Cu junioarele II ne-am oprit aici, mai mult nu s-a putut. Sperăm să avem mai mult succes cu junioarele I, cu care luptăm pentru un loc pe podium !”, ne-a declarat la finalul turneului din Oltenia, antrenoarea Anda Podaru.
De menţionat că în cadrul Diviziei de volei pentru junioarele I, în sferturile de finală din perioada 22-24 martie, Penicilina CSŞ Unirea Iaşi va lupta în Seria I de la Blaj, alături de CSŞ Blaj, CSŞ 2 Baia Mare şi CSŞ Caransebeş. În faza semifinală se califică echipele clasate pe primele două locuri din cele 6 serii programate la Blaj, Baia Mare, Bucureşti, Galaţi, Timişoara, Lugoj.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu