miercuri, 13 martie 2013

Sportul, o cale spre cetăţenia activă !



In perioada 5 – 16 martie, la Iasi se desfasoara seminarul european „Sportul, o cale spre cetatenia activa”, ca parte a proiectului cu acelasi nume, finantat de Comisia Europeana, prin Programul Tineret in Actiune si implementat de Asociatia EuroDEMOS, in colaborare cu Primaria Municipiului Iasi, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi, Directia de Sanatate Publica Iasi, Platforma Nationala a Liderilor de Tineret si Coalitia Tinerilor Implicati.
Proiectul implica organizatii de impact din 8 state europene: Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Slovenia, Spania, Turcia, Romania, reprezentate la Iasi de liderii lor, dar si de traineri, evaluatori de competente profesionale, manageri de proiect, inspectori resurse umane, maestri de ceremonii, organizatori de spectacole, animatori socio-educativi, auditori in domeniul calitatii specializati in proiecte europene.
Seminarul european „Sportul, o cale spre cetatenia activa” reprezinta un cadru international de dialog si schimb de bune practici in domeniul promovarii cetateniei active si a identitatii europene, folosind atractivitatea activitatilor sportive. Activitatile seminarului sunt implementate prin metode non-formale precum simulari, dezbateri, concursuri, teatru forum, workshop-uri. Seminarul cuprinde si desfasurarea unui concurs de orientare turistica in Iasi, in cadrul caruia participantii europeni vor avea oportunitatea de a descoperi si cunoaste comunitatea ieseana.
"Felicitam asociatia EuroDEMOS pentru acest proiect si ne bucuram ca am putut fi parteneri la implementarea sa. Sportul trebuie sa devina un mod de viata pentru tinerii nostri, iar astfel de actiuni de interes comunitar vin in intampinarea acestei necesitati sociale”, a declarat lect. univ. dr. Ciprian Paraschiv, director executiv la DJST Iasi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu