duminică, 3 martie 2013

Tinerele handbaliste de la LPS Iaşi pierd disputa de la Sfântu Gheorghe


LPS Iaşi

Etapa a 18-a din Seria A a Diviziei A de handbal feminin a programat duminică partida ACS Bowling Bobowling Sf. Gheorghe – LPS Iaşi 29-24 (12-10). Gazdele au început cum nu se poate mai bine disputa contra elevelor lui Veniamin Lupan şi în min. 14 conduceau deja cu 7-1. A urmat apoi 8-7, iar în min. 24 ieşencele au egalat la 9-9. După 12-10 (la pauză) şi 20-18 (min. 46), handbalistele din Sf. Gheorghe s-au detaşat din nou clar pe tabela de marcaj şi au terminat victorioase cu scorul de 29-24.
Într-o partidă arbitrată de cuplul Dinu – Dogărescu (Bucureşti), golurile echipei din Dealul Copoului au fost reuşite de Victoria Agape 11, Alexandra Orşivschi 4, Iuliana Pintilei 4, Alexandra Ştot 3 şi Andrada Teiu-Costin 2. Pentru gazdele de la “Bowling” au marcat Isabella Hendrik 6, Emese Kovacs 6, Ildiko Kristaly 6, Brigitta Buceleanu 4, Orsolya Lorincz 3, Eszter Vancea 2, Eniko Bodor 1, Szidonia Siko 1.
La finalul disputei am consemnat următoarele declaraţii din partea celor doi antrenori principali:
- Csaba Istvan Farkas (Sf. Gheorghe): “A fost un meci interesant, iar după un început mai slab Iaşul şi-a revenit şi a jucat frumos. Respect fetele de la LPS Iaşi, mai ales că sunt junioare şi le aştept şi în anii următori pe terenul de handbal !”; 
- Veniamin Lupan (Iaşi): “După un început mai modest, când am fost conduşi cu 7-1, am echilibrat partida, dar gazdele s-au detaşat din nou în finalul jocului şi au învins la 5 goluri diferenţă. Noi nu prea avem <bancă>, mai ales după accidentările jucătoarelor Bianca Tiron şi Mădălina Conache !”.
În urma rezultatului de astăzi, LPS Iaşi ocupă locul 6 în Seria A, cu 19 puncte la activ. Formaţia din Sântu Gheorghe se află pe locul 9, cu 15 puncte.
În etapa următoare, duminică, 10 martie, de la ora 13.00, Sala LPS din Dealul Copoului va găzdui o nouă partidă de campionat, dintre LPS Iaşi şi HCF Piatra Neamţ.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu