duminică, 31 martie 2013

Un prim pas spre Superliga de fotbal feminin pentru CS Navobi Iaşi



* Duminică, 31 martie 2013, pe terenul sintetic din cadrul Complexului Emil Alexandrescu din Iaşi, a avut loc primul meci de baraj pentru promovarea în Superliga de fotbal feminin, dintre CS Navobi Iaşi (locul 3 în Seria Est) şi AFC Fair Ply Bucureşti (locul 3 în Seria Sud), gazdele impunându-se cu scorul de 2-0 (0-0).
Echipa CS Navobi Iaşi
Favorita partidei a fost echipa din Bucuresti, tinand cont de experienta pe care o are in competitiile interne, dar si faptul ca nu mai putin de patru dintre componentele lotului joaca si pentru nationala Romaniei de fotbal feminin.
Meciul din Dealul Copoului a fost unul echilibrat, in prima parte bucurestencele si-au creat cateva ocazii de gol, insa, pe parcursul jocului, echipa din Iasi, bine conduse de stafful tehnic format din Adrian Ambrosie-manager, Ilie Andrei Ilasca-antrenor secund, Marius Ciutacu-antrenor de portari si Cristian Ambrosie-director sportiv, au pus stapanire pe joc, si-au creat numeroase ocazii de gol si au reusit sa inscrie de doua ori, prin Andreea Dascaleanu si Andreea Ceausu (din penalty).
Echipa ieseana s-a miscat foarte bine in ansamblul partidei, portarul a fost sigur si a intervenit prompt, apararea a fost de neinvins, mijlocul in a doua parte a jocului a fost dinamic si a pasat excelent atacantilor care au pus deseori in dficicultate excelentul portar al oaspetelor, care este component al lotului national.
Brigada de arbitri din Botosani, alcatuita din Cretu Denis Andrei - Cretu Radu si Noroc Mihaita Adrian a avut in general jocul in mana, o singura scapare avand totusi spre finalul meciului, cand Ceausu a scapat singura cu portarul advers, a trecut mingea printre picioarele acestuia, a fost faultata clar in careul oaspetelor, dar centralul a facut semn ca jocul sa continuie.
Mai trebuie de remarcat prezenta publicul la meciul din Copou, cu multa lume din sfera sportului iesean pe marginea terenului, precum galeria ASEI, echipa de seniori CSMS Iasi, omul de afaceri Costel Comanescu, Ionel Popa - din cadrul Primariei Municipiului Iasi si deputatul iesean Sorin Iacoban.

* Filmul jocului din Dealul Copoului

In meciul CS Navobi Iasi – AFC Fair Play Bucuresti 2-0 (0-0), principalele faze ale partidei au fost următoarele:
REPRIZA I:
- Min 11: ocazie de gol Navobi, dupa ce Dascaleanu a “ciupit” mingea de la fundasul central si a lovit-o cu capul direct in bratele portarului;
- Min 17: dupa o aruncare de la margine, mingea ajunge la Mihaela Ghebanoaei care suteaza putin peste poarta;
- Min 20: actiune Fair Play pe partea stanga, finalizata cu un sut pe spatiul portii, retinut de Enache;
- Min 26: lovitura libera Navobi de la 16 metri, executa Simona Anastasiu, iar portarul advers respinge in corner;
- Min 28: lovitura libera Navobi de la 20 metri, executa foarte bine Ana Foia, dar portarul bucurestean apara foarte bine;
- Min 38: sut Ceausu in plasa laterala din 8 metri, dupa o faza construita de Dascaleanu;
REPRIZA A II-A:
- Min 51 (GOOOOOL Navobi): Dascaleanu deschide tabela cu un sut la coltul lung, de la 12 metri de poarta oaspetelor (1-0);
- Min 65: lovitura libera executata de Obreja la coltul lung, Justine Prata loveste balonul cu capul, dar portarul de la Fair Play respinge din vinclu;
- Min 68: actiune Ceausu pe partea stanga, sut sub bara, insa respinge portarul in corner;
- Min. 72: sut pe langa poarta expediat de Ceausu, dupa o faza construita de Ilas, Gangal si Ghebanoaei
Min. 82: faza de atac prelungita a gazdelor, dupa un corner,  finalizata cu sut de putin pe langa poarta expediat de Justine Prata;
- Min. 88: Ceausu scapa singura cu portarul, dar suteaza in bratele acestuia;
- Min. 90 (GOOOOOL Navobi): se acorda penalty pentru iesence, dupa un hent facut de o jucatoare adversa, iar Ceausu marcheaza sigur, in coltul din stanga (2-0).
Echipa CS Navobi Iasi a evoluat in următoarea alcatuire: Madalina Enache - Ana Maria Rosu, Iulia Giurgica, Larisa Ambrosie (capitan), Olivia Obreja ('89 Stefana Ciobanu) - Ana Foia ('75 Roxana Prodan), Simona Anastasiu ('46 Justine Prata), Mihaela Ghebanoaei ('85 Costina Albu) - Andreea Ceausu, Andreea Dascaleanu ('65 Georgiana Ilas).

* O victorie dedicata celor care serbeaza astazi Sf. Paste, adica pentru romano-catolici, protestanti si reformati

La finalul jocului, prof. Adrian Ambrosie, manager la CS Navobi Iasi, a declarat: "A fost un meci dificil in compania unui adversar bine asezat in teren, care a avut mai multa experienta decat noi. Totusi, am reusit sa ne impunem datorita muncii extraordinare a echipei, care s-a daruit total la acest meci. Multumim suporterilor nostri pentru incurajari, celor care ne sustin financiar si celor care vor sa ne ajute. Dedicam aceasta victorie tuturor celor care sarbatoresc astazi Pastele !".  
Programul complet al meciurilor de baraj pentru promovarea in viitoarea Superliga de fotbal feminin se prezinta astfel:
- 31 martie: CS Navobi Iasi – Fair Play Bucuresti 2-0 (0-0)
- 14 aprilie: Independenta Baia Mare – CS Navobi Iasi
- 21 aprilie: Fair Play Bucuresti – Independenta Baia Mare
- 28 aprilie: Fair Play Bucuresti – CS Navobi Iasi
- 19 mai: CS Navobi Iasi – Independenta Baia Mare
- 26 mai: Independenta Baia Mare – Fair Play Bucuresti.
Primele doua clasate la baraj vor juca in sezonul viitor in Superligă.
In concluzie, putem mentiona ca aceasta prima victorie pentru CS Navobi Iasi in turneul de baraj reprezinta un pas important spre calificarea in Superliga a echipei moldave, calificare pe care o dorim cu totii.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu