joi, 21 martie 2013

Vasile Ianul a trecut în lumea umbrelor !



Miercuri dimineaţă la ora 8, spitalul din Iaşi unde a fost internat Vasile Ianul, fostul jucător din Dealul Copoului şi fostul preşedinte al echipelor de fotbal Politehnica Iaşi şi Dinamo Bucureşti, a comunicat familiei că "pacientul a decedat".
În vârstă de 68 de ani, el fusese internat în urmă cu 10 zile la Iaşi, în urma unor multiple probleme de sănătate. Din acel moment, el nu a mai devenit conştient.
Familia a comunicat că Vasile Ianul va fi înmormîntat la Iaşi zilele următoare, iar slujba va avea loc la Biserica Sf. Vasile, cea pe care el a sprijinit-o la mijlocul anilor ‘80, pe vremea când era preşedinte al Politehnicii Iaşi.
Preşedinte al lui Dinamo Bucureşti pe vremea marii echipe a lui Mircea Lucescu, care a oprit hegemonia Stelei, Ianul a fost singurul care a putut să i se opună lui Ion Alecsandrescu, celălalt greu al fotbalului românesc de dinainte de 1989.
Personalitatea lui tumultuoasă a fost una dintre cele care au dominat fotbalul la începuturile anilor '90. A fost participant activ atît la aducerea unor mari jucători la Dinamo, cât şi la vânzarea acestora către cluburi din străinătate.
În final, transcriem comunicatul de presă oferit de conducerea echipei de fotbal CSMS Iaşi, referitor la decesul lui Vasile Ianul: 
Clubul Sportiv Municipal Studenţesc Iaşi deplânge trecerea în nefiinţă a Omului de fotbal Vasile Ianul. Legat de viaţa fotbalistică ieşeană, în primul rând ca jucător, apoi conducător al echipei fanion a Iaşului, Vasile Ianul va rămâne veşnic în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut sau au apreciat implicarea sa în activitatea sportivă din Dealul Copoului. Fie-i ţărâna uşoară !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu