sâmbătă, 20 aprilie 2013

A debutat turneul de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy


Nr. 1 la dublu: Tecău - Mirnyi

La competiţia internaţională de tenis din Bucureşti, prima zi a calificărilor a fost una de bun augur pentru favoriţi, 7 din cei 8 reuşind să meargă în turul următor.
Singurul care n-a reuşit să facă pasul în turul doi a fost Marc Gicquel, cap de serie numărul 5, fiind învins de cehul Jaroslav Pospisil, 6-2, 6-1. Din cei şase români care au luat startul, numai doi s-au calificat mai departe, Victor Crivoi şi Marius Copil.
Au pierdut întâlnirile susţinute românii Patrick Ciorcilă, Petru-Alexandru Luncanu, Dragoş Dima şi Tudor Şulea.
Rezultatele complete ale primului tur de calificări au fost:
Sergey Stakhovsky [1] – Patrick Ciorcilă  6-3 7-5
Ruben Bemelmans – James McGee  4-6 4-6
Alessio Di Mauro – Alessandro Giannessi 7-6(3) 5-7 3-6
Potito Starace – Marius Copil [6] 3-6 2-6
Matthias Bachinger [2] – Farrukh Dustov 6-4 6-3
Gianluca Naso – Victor Crivoi 6-3 3-6 2-6
Henri Laaksonen – Evgeny Korolev  6-7(2) 7-5 4-6
Peter Torebko – Florent Serra [8]  5-7 1-6
Filippo Volandri [3] – Andis Juska 6-1 6-2
Petru-Alexandru Luncanu – Marco Cecchinato 4-6 5-7
Theodoros Angelinos – Frederico Gil 3-6 7-6(6) 3-6
Tudor Şulea – Flavio Cipolla [7]  6-0 6-4
Steve Darcis [4] – Dragoş Dima  6-2 6-3
Nicolas Mahut – Dominic Thiem  6-3 6-4
Filip Krajinovic – Michael Linzer  7-5 6-2
Jaroslav Pospisil – Marc Gicquel [5]  6-2 6-1
Duminică, 21 aprilie, de la ora 11.00, sunt programate partidele turului al doilea din calificări, după cum urmează:
- Arena centrală:
Filippo VOLANDRI (ITA) - Marco CECCHINATO (ITA)
Alessandro GIANNESSI (ITA) - Marius COPIL (ROU)    
- Semi-central:
Steve DARCIS (BEL) - Nicolas MAHUT (FRA)
Evgeny KOROLEV (KAZ) - Florent SERRA (FRA)
- Teren 2:
Filip KRAJINOVIC (SRB) - Jaroslav POSPISIL (CZE)
Matthias BACHINGER (GER) - Victor CRIVOI (ROU)
- Teren 3:
Frederico GIL (POR) - Flavio CIPOLLA (ITA)
Sergiy STAKHOVSKY (UKR) - James MCGEE (IRL).

* Sârbul Janko Tipsarevic, primul favorit al turneului din Capitală

Primul favorit al turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy va fi sârbul Janko Tipsarevic, 28 de ani, numărul 10 ATP, dar care a fost clasat cel mai bine în carieră pe 8, în aprilie 2012.
"Mă simt în formă şi flămînd de meciuri. După două zile de «căutare sufletească» am decis să accept oferta şi să primesc invitaţia pentru turneul de la Bucureşti, de săptămîna viitoare. Mulţumesc mult organizatorilor pentru încrederea arătată", a scris jucătorul sârb pe pagina sa oficială de Facebook.
Tenismenul din Serbia are în palmares 4 titluri şi alte 7 finale jucate şi s-a calificat în ultimii doi ani la Turneul Campionilor. Cunoscut pentru multiplele lui preocupări (literatură, filozofie, muzică), sârbul Tipsarevic a fost la ultimele turnee de Mare Şlem protagonistul unei amuzante rubrici video intitulate "Tipsy Time", difuzată de Eurosport.
Alţi beneficiari de wild card pentru tabloul principal de simplu vor fi Gaël Monfils şi Adrian Ungur.

* Nume grele la BRD Năstase Ţiriac Trophy

A 21-a ediţie a turneului bucureştean aduce la start nume importante ale tenisului mondial. Janko Tipsarevici, numărul 10 mondial, Gilles Simon, triplu cîştigător la Arenele BNR, Andreas Seppi, numărul 18 mondial, şi Mikhail Iujnîi, semifinalist la US Open în 2006 şi 2010, sunt cei patru favoriţi ai competiţiei. Ei vor intra în joc începînd cu miercuri, intrând în competiţie direct în turul doi.
Tragerea la sorţi de sâmbătă oferă, pentru jucătorii români prezenţi direct pe tabloul principal de “32”, partide atractive. Victor Hănescu va întâlni un jucător venit din calificări, urmând ca apoi, în cazul unei victorii, să evolueze împotriva lui Iujnîi. Celălalt român prezent pe tabloul principal n-a fost la fel de norocos. Adrian Ungur urmează să se lupte cu David Goffin, belgianul de 22 de ani care a uimit anul trecut la Roland Garros, unde a reuşit să ajungă pînă în optimi.
Pe tabloul de dublu, Horia Tecău, câştigătorul de anul trecut, revine la Bucureşti alături de noul său partener, Max Mirnîi (cap de serie nr. 1). Vor avea însă un meci extrem de dificil în primul tur, urmînd să-i întâlnească pe învingătorii din 2011, Daniele Bracciali şi Potito Starace. Favoriţii numărul 2, Julian Knowle, care a făcut echipă cu Tecău în 2010 la Bucureşti, şi Filip Polasek, vor evolua împotriva perechii Dominic Inglot/Lukas Rosol.
Victor Hănescu şi Marius Copil au primit wild-card-uri pentru competiţia de dublu. Hănescu va face pereche cu Gilles Muller împotriva cuplului Xavier Malisse/Ken Skupski, în timp ce Copil şi Gael Monfils îi vor întîlni pe Andreas Seppi şi Viktor Troicki.
Meciurile de pe tabloul principal vor începe luni, pe 22 aprilie 2013. Câştigătorul turneului de tenis de la Bucureşti va primi 250 puncte ATP şi un premiu de 74.000 euro. Finalistul va primi 150 puncte ATP şi un premiu de 39.000 euro. Căştigătorii probei de dublu vor încasa un cec de 22.500 euro şi vor primi 250 puncte ATP. Supervisorul ATP al turneului cu premii totale de 467.800 euro este Gerry Amstrong.
De menţionat că tenismenii români Marius Copil, Petre Alexandru Luncanu, Victor Crivoi, Dragoş Dima şi Tudor Şulea, dar şi grecul Theodoros Angelinos, înscrişi acum la BRD Năstase Ţiriac Trophy din Capitală, au concurat în anii din urmă şi la “Trofeul Municipiului Iaşi”, de la arena de tenis CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu