miercuri, 3 aprilie 2013

Fotbal juvenil în Sala Grădinari în cadrul proiectului „Gândesc, deci evit !”



* Joi, 4 aprilie, arena de pe malurile Bahluiului va găzdui turneul de fotbal în sală cu participarea elevilor de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi, Şcoala Gimnazială Costuleni şi Şcoala Gimnazială Dorobanţi.

Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, în parteneriat cu ISJ Iaşi, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi, DJST Iaşi, Şcoala Gimnazială nr. 41 din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi, Şcoala Gimnazială Dorobanţi şi Şcoala Gimnazială Costuleni, a elaborat proiectul “Gândesc, deci evit”, coordonatorii fiind profesorii Dan Stamati şi Carmen Cumpăratu.
După cum a menţionat prof. Carmen Cumpăratu, scopul proiectului este “Prevenirea consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive (SNPP/etnobotanice), în rândul tinerilor prin informarea acestora cu privire la efectele nocive asupra organismului cât şi a vieţii sociale, asupra întregii familii. Implicarea activă a familiei în diminuarea factorilor care i-ar putea influența pe tineri să recurgă la consumul de astfel de substanţe”.
Obiectivele proiectului sunt:
1. să identifice factorii de risc care i-ar putea determina să consume substanţe cu proprietăţi psihoactive;
2. promovarea unui stil de viaţă decent şi sănătos, lipsit de substanţe psihotrope;
3. să-şi exprime dezaprobarea faţă de practicarea consumului de substanţe cu proprietăţi psihoactive, în mod plastic, prin realizarea de postere, afişe.
4. cunoaşterea de către elevi a serviciilor specializate în prevenirea consumului de substanţe cu proprietăţi psihoactive şi a modului de contactare al acestora.
Grupul ţintă:
A. 246 de elevi de gimnaziu şi liceu informaţi cu privire la riscurile şi consecinţele consumului de substanţe halucinogene, după cum urmează:
- 150 de elevi de la Liceu Tehnologic Economic de Turism Iaşi;
- 6 elevi de la  Şcoala Gimnazială nr. 41 Iaşi;
- 50 de elevi de la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii  Iaşi;
- 20 de elevi de la Şcoala Gimnazială Dorobanţi;
- 20 de elevi de la Şcoala Gimnazială Costuleni.
B. 25 de părinți sensibilizaţi cu privire la importanţa cunoaşterii efectelor nedorite al acestor substanţe asupra organismului, a vieţii sociale cât şi asupra întregii familii.
Beneficiari:
- beneficiari direcţi – elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani;
- beneficiari indirecţi – părinţii, comunitatea locală, şcoala.
Resurse (umane, materiale, financiare, de timp):
- umane:  elevi şi profesori din şcolile implicate, reprezentanţii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Iaşi şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi;
- materiale: fişe, hârtie, pixuri, post-it-uri colorate;
- financiare: autofinanţare din partea cadrelor didactice şi a părţilor implicate în proiect;
- timp: an şcolar 2012 – 2013.
În cadrul acestui proiect la nivel judeţean sunt două secţiuni, arte vizuale şi sport.
În cadrul secţiunii sport din cadrul proiectului “Gândesc, deci evit”, joi, pe 4 aprilie, de la ora 10.00, cu ajutorul primit şi din partea profesoarei de educaţie fizică şi sport Maria Saucă, Sala Grădinari va găzdui concursul “Simplu, spune NU !” în cadrul căruia va avea loc un turneu de fotbal în sală cu participarea elevilor de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii  Iaşi, Şcoala Gimnazială Dorobanţi
Mergem joi la Sala Grădinari pentru a demonstra tuturor că elevii noştri spun NU consumului de etnobotanice sau droguri, dar în schimb spun DA sportului şi fotbalului în special. Dacă drogurile dăunează sănătăţii, sportul ne face mai sănătoşi şi asta trebuie să o ştie toţi elevii noştri !”, ne-a declarat prof. Carmen Cumpăratu.
Echipele clasate pe podium la turneul de fotbal în sală de joi, 4 aprilie, vor primi din partea organizatorilor diplome şi alte premii sportive.

* Elevii de la cele patru şcoli participante au fost invitaţi la meciul de futsal CSMS Iaşi – ACS Smart Ionescu Bucureşti

Tot ca nişte premii oferite participanţilor mai sus menţionaţi, echipa de fotbal în sală CSMS Iaşi (team manager: Ionel Popa) oferă intrare gratuită tuturor elevilor şi profesorilor implicaţi în turneul de mâine, din Sala Grădinari, la meciul de futsal de luni, 8 aprilie, ora 18.00, de la Sala Polivalentă, acolo unde CSMS Iaşi (locul 7) se va confrunta cu puternica echipă ACS Smart Ionescu Bucureşti (locul 2), în cadrul unui mare derby al etapei a 20-a din Liga I. În pauza meciului de luni, din Sala Polivalentă, va avea loc şi un recital sportiv al ansamblului de gimnastică ritmică de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi (antrenor coordonator: prof. Constantin Radu), dar şi un concurs cu premii pentru spectatorii din tribunele arenei moldave. 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu