miercuri, 10 aprilie 2013

La Birmingham s-a născut Federaţia Internaţională de minifotbal


Răzvan Burleanu şi Filip Juda

La finalul săptămânii trecute, la Birmingham s-au pus bazele Federaţiei Internaţionale de minifotbal, for la înfiinţarea căruia au luat parte preşedinţii federaţiilor de minifotbal din America de Nord, America de Sud, Asia şi Europa. Bătrânul nostru continent a fost reprezentat de românul Răzvan Burleanu, preşedintele “European Minifootball Federation”. După semnarea actelor de fondare, pe ordinea de zi s-a aflat şi desemnarea membrilor Comitetului Executiv al forului internaţional. Filip Juda (Cehia) a fost ales în funcția de preşedinte, în timp ce în funcţiile de vicepreşedinţi au fost desemnaţi Răzvan Burleanu (România), Sergio Del Rio (SUA) şi Namdev Shirgaonkar (India). Primul Campionat Mondial de minifotbal va urma să aibă loc în primăvara anului 2015, chiar în Statele Unite ale Americii unde minifotbalul a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, nu mai puţin de 4.000 de spectatori fiind prezenţi la fiecare meci din prima ligă americană. Cu această ocazie a fost inaugurat la Birmingham şi sediul Federaţiei Internaţionale pus la dispoziţie de guvernul britanic, unde se vor centraliza informaţiile pentru toate competiţiile de minifotbal de la nivel internaţional.

* Viitorul “miniEURO 2013” va avea loc în Grecia

Tot la Birmingham, duminică, a avut loc şi şedinţa Comitetului Executiv a “European Minifootball Federation” care a decis ca organizarea Campionatului European de anul acesta să fie încredinţată Greciei. “miniEURO Greece 2013” va fi organizat în perioada 10-14 octombrie a.c. în Creta şi va reuni cele mai bune 20 de echipe europene. Grecia a câştigat competiţia găzduirii campionatului european în faţa Germaniei şi Croaţiei. România pleacă ca şi principală favorită în această competiţie, ţara noastră fiind triplă campioană europeană. ”Minifotbalul îşi continuă parcursul la nivel european şi internaţional, conform strategiei pe care ne-am asumat-o în momentul fondării federaţiei europene. Dezvoltarea minifotbalului în Europa reprezintă un model pentru celelalte federaţii continentale, ceea ce ne-a oferit posibilitatea ca sediul Federaţiei Internaţionale să se afle chiar în Europa. În ceea ce priveşte România, în perioada iunie-iulie, la nivel naţional, vor avea loc turneele finale, în urma cărora selecţionerul echipei naţionale va avea posibilitatea să aleagă cei mai buni jucători care să reprezinte ţara noastră la miniEURO”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele “European Minifootball Federation” şi al Federaţiei de Minifotbal din România.

* Noi membre cu drepturi depline în Federaţia Europeană de minifotbal

În acelaşi timp, pe lângă decizia referitoare la Campionatul European aşteptată de toţi jucătorii de minifotbal, Comitetul Executiv al “European Minifootball Federation” a aprobat ca federaţiile din Rusia, Ungaria, Armenia şi Irlanda să devină membre cu drepturi depline ale federaţiei europene. Astfel, federaţia europeană se poate mândri că însumează în prezent 28 de federații naţionale, o dezvoltare extrem de rapidă a minifotbalului, dacă ţinem cont că doar în urmă cu un an se puneau bazele forului european la Praga. ”Până la finalul anului, Federaţiei Europene i se vor mai alătura şi alte ţări precum Portugalia, Ucraina şi Letonia, federaţii pe care le sprijinim în momentul de faţă pentru organizarea campionatelor naţionale şi implementarea diferitelor norme şi proceduri care să faciliteze dezvoltarea minifotbalului”, ne-a declarat acelaşi Răzvan Burleanu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu