duminică, 21 aprilie 2013

Ministrul Nicolae Bănicioiu, prezent la debutul Campionatului Mondial de Şah Amatori de la Iaşi



Începând cu 22 aprilie 2013, Iaşul va găzdui Campionatul Mondial de Şah Amatori, sub organizarea Federaţiei Mondiale de Şah – FIDE, Federaţiei Române de Şah, Asociaţiei Judeţene de Şah Iaşi, Primariei Municipiului Iaşi. Partenerii competiţiei sunt Consiliul Judeţean Iaşi, DJTS Iaşi, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi, Palas Mall Iaşi, CS Politehnica Iaşi.
Sponsorii acestei competitii sunt: SC Cotnari SA, SC Antibiotice SA Iasi, Premium Software, TOTALGAZ Industrie, Clubul Rotary, Aqua Carpatica, Ness Romania, ANLU şi Orange România.
La turneul şahiştilor cu ELO sub 2000 participă 223 sportivi din 38 ţări (care este un record de participare), care se vor duela pe tabla de joc pentru premii în valoare totale de 10.000 euro.
Luni, 22 aprilie 2013, la ora 14.00, în Sala de Congrese de la Palas va avea loc Conferinţa de presă aferentă Campionatului Mondial de Şah Amatori. Invitaţii de seamă vor fi Ministrul Tineretului şi Sportului - Nicolae Bănicioiu, Primarul Municipiului Iaşi - Gheorghe Nichita, precum şi alte personalităţi din Capitală şi din zona Moldovei.
La ora 14.30 va avea loc Ceremonia de Deschidere în Palas Atrium, iar la ora 15.30 se va face Prima Mutare la Sala de Joc, de către personalităţile prezente. Nu cu mult timp în urmă, titlul mondial de şah pentru amatori a fost cucerit de Ştefan Pârlog, de la CS Politehnica Iaşi.
Radio România Iaşi este principalul partener media al evenimentului şahistic la nivel mondial de la Iaşi. 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu