luni, 15 aprilie 2013

Popicarii juniori ieşeni pleacă la Petrila cu dorinţa cuceririi unui nou titlu naţional



În ultimele patru ediţii de campionat din cadrul Diviziei Naţionale de popice pentru juniori, lansatorii de la CFR Olimpia ACB Iaşi au devenit campioni naţionali. În perioada 17-18 aprilie 2013, arena de popice din Petrila va găzdui un nou turneul final în competiţia masculină, acolo unde juniorii ieşeni sunt calificaţi şi doresc cucerirea unui nou titlu naţional, pentru a “cincinalul” victoriilor să fie îndeplinit !
În această după-amiază, cu “Scooby-Doo”-ul din dotare, adică cu microbuzul grupării de la “Gara Mare”, condus de popicarul Iulian Gabriel Cucu până la Braşov şi în continuare de antrenorul Remus Antimirescu (care în această zi de 15 aprilie, împreună cu Costică Ciurdea, participă şi la şedinţa Prezidiului Federal de la FR Popice-Bowling de la Bucureşti) lotul juvenil de la CFR Olimpia ACB Iaşi va lua drumul Văii Jiului. Se vor deplasa la turneul final de la Petrila tinerii sportivi ieşeni Bogdan Tudorie, Alexandru Petrariu, Andrei Vieru, Ionuţ Condrea, Andrei Popa (la capitolul juniori sub 23 ani), plus Alexandru Şulic, Gheorghe Buhuş şi Vlad Nacu (la capitolul cadeţi sub 18 ani). Fiecare echipă de juniori din Campionatul Naţional de popice trebuie să fie alcătuită din 4 juniori şi 2 cadeţi, pe parcursul unei partide putând fi făcute şi două schimbări, cadeţii putând fi înlocuiţi doar de cadeţi, iar juniorii putând fi înlocuiţi şi de cadeţi şi de juniori. Antrenorul principal al echipei de juniori CFR Olimpia ACB Iaşi este Remus Antimirescu, ajutat la această competiţie de unul dintre titularii echipei ieşene de seniori, Ioan Hordilă, originar chiar din Petrila.
Adversarele campionilor de la CFR Olimpia ACB Iaşi la turneul final de “şase” de la Petrila vor fi echipele ICMRS Galaţi, CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii, UNIO Satu Mare, Siderurgica Hunedoara şi Inter Petrila. Toate adversarele ieşenilor sunt puternice şi de temut pe pistele de concurs ! Se remarcă în acest sens lansatorii:  
- Fekete Hunor, Vlad Sabău, Sebastian Beşe, Constantin Surd, Daniel Voivod şi Bogdan Balogh (
CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii – antrenori: Grigore Blaga şi Emil Gabor);  
- Vlad Ţoca, Gabriel Sabău, Darius Şoncodi, Marius Lucuţ, Pal Norbert şi Vasile Maxim (UNIO Satu Mare – antrenor: Gheorghe Sabău);  
- Alexandru Bălan, Daniel Pleşcan, Cosmin Ţurcan, Cătălin Ciubucciu, Eduard Bănică, Cristinel Benea (ICMRS Galaţi – antrenor: Jani Pletosu);  
- Radu Balaban, Mihai Balaban, Răzvan Botyen, Bogdan Iura, Ionuţ Racz, Petre Cimpoer, Cristian Cimpoer (Inter Petrila – antrenor: Marcel Dobrică);  
- Ovidiu Crişan, Sergiu Găină, Alexandru Ciobanu, Alexandru Banciu, Ştefan Budăcan, Florin Lupaşcu (Siderurgica Hunedoara – antrenor: Mănel Manea).  

Se va juca “contra scor” în fiecare zi, iar rezultatele celor două zile de concurs se vor cumula pentru clasamentul final.

* Programul complet al turneului final masculin din Valea Jiului

Conform adresei primite de la FR Popice-Bowling, programul de desfăşurare al turneului final al Campionatului Naţional de Echipe Juniori, ediţia 2012-2013, de la Petrila, din zilele de 17 şi 18 aprilie, se prezintă astfel:
Miercuri, 17 aprilie 2013:

- Ora 08.30: Şedinţa tehnică – tragere la sorţi;
- Ora 09.00: Deschiderea festivă cu participarea celor 6 echipe finaliste;
- Ora 09.30: Începerea concursului - Turul I
Vor fi 9 serii a câte 4 popicari, echipele fiind denumite A, B, C, D, E şi F, după cum urmează:
I - Ora 09.30: A 1 - B 1 - C 1 - D 1;
II – Ora 10.30: E 1 - F 1 - A 2 - B 2;
III – Ora 11.30: C 2 - D 2 - E 2 - F 2;
IV – Ora 12.30: A 3 - B 3 - C 3 - D 3;
V – Ora 13.30: E 3 - F 3 - A 4 - B 4;
VI – Ora 14.30: C 4 - D 4 - E 4 - F 4;
VII – Ora 15.30: B 5 - A 5 - D 5 - C 5;
VIII – Ora 16.30: F 5 - E 5 - B 6 - A 6;
IX - 17.30: D 6 - C 6 - F 6 - E 6.
Joi, 18 aprilie 2013 – TURUL al II-lea

- ora 08.30 - seria I
- ora 09.30 - seria a II-a
- ora 10.30 - seria a III-a
- ora 11.30 - seria a IV-a
- ora 12.30 - seria a V-a
- ora 13.30 - seria a VI-a
- ora 14.30 - seria a VII-a
- ora 15.30 - seria a VIII –a
- ora 16.30 - seria a IX –a
- ora 18.00: FESTIVITATE DE PREMIERE
Adresa FRPB cuprinde următoarea menţiune:
- În turul I se efectueazã tragerea la sorţi, echipele intrând pe piste conform numărului de pe biletul tras;
- Pentru turul II se respectã Regulamentul Campionatului Naţional pe echipe pentru juniori / junioare ediţia 2012/2013 în alcătuirea clasamentelor şi intrărilor pe piste.

* Care mai este rolul şi locul arbitrilor de popice în România ?


După cum am fost anunţaţi astăzi dimineaţă de către cadre de conducere din FR Popice-Bowling, arbitrajul şi secretariatul tehnic al competiţiei finale de juniori din Valea Jiului va fi asigurat de Leontin Popp (preşedintele Comisiei de Competiţii, fost jucător de popice la Inter Petrila) şi Constantin Stamatescu (secretar general), ambii aflaţi la Petrila, de fapt, în timpul serviciului, cu deplasare din Bucureşti şi probabil cu diurna respectivă ! Şi atunci ne întrebăm care mai este rolul şi unde mai este locul arbitrilor de popice în România, unii şi de nivel internaţional !
Tot la Petrila, dar în intervalul 19-20 aprilie 2013, va avea loc turneul final al Campionatului Naţional de popice pentru junioare, cu participarea a patru formaţii, Conpet Petrolul Ploieşti, Electromureş Romgaz Tg. Mureş, ASC Corona 2010 Braşov şi Rapid Bucureşti. Numai că, după cum ne-a anunţat sâmbătă antrenoarea Ioana Gonciar, echipa Rapid Bucureşti nu se va prezenta la turneul final de la Petrila, din lipsă de efective, formaţia din Giuleşti concurând în ultimul timp doar cu 5 sportive în loc de 6 în formaţia de start !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu