marți, 23 aprilie 2013

Tinerii halterofili ceferişti ieşeni se impun la “Naţionalele” din Capitală


Mădălina Ţibichi

Timp de mai multe zile, Sala Olimpia din Bucureşti găzduieşte prima etapă a Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (Under 23). Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, patru sportivi de la CS CFR Iaşi au luat drumul Capitalei pentru a participa la competiţia care asigură calificarea la etapa finală, din luna octombrie, de la Oneşti.
Astăzi, 23 aprilie, exact de Sf. Gheorghe, trei ieşence au intrat în concurs şi toate şi-au asigurat calificarea în runda finală, după ce şi-au îndeplinit baremurile impuse de FR Haltere.
La categoria 48 kg, debutanta de numai 13 ani Alexandra Nechitoaie (care are doar 39 kg greutate corporală) a smuls 22 kg şi a aruncat 27 kg, reuşind un total de 49 kg. Baremurile impuse au fost 20 kg – la smuls şi 25 kg - la aruncat, care au fost depăşite de ceferista ieşeană.
Tot la categoria 48 kg, ieşeanca Bianca Grigoraş (care va face cât de curând pasul la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi şi care va ajunge şi la lotul de cadete al României) a reuşit o performanţă şi mai bună faţă de colega ei de întrecere, cu 35 kg la smuls şi 45 kg la aruncat, deci cu un total de 80 kg.
La categoria 53 kg, vedeta clubului ceferist ieşean, Mădălina Ţibichi (14 ani, deja componentă a lotului naţional al României şi al Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi) a smuls 50 kg şi a aruncat 62 kg, reuşind un total de 112 kg. Baremul impus de FR Haltere a fost de 30 kg - la smuls şi 40 kg - la aruncat, care au fost cu mult depăşite de Mădălina Ţibichi, care are în aceste condiţii şi şansa unei participări la Campionatul European din Lituania, din luna septembrie, dar şi la o medalie la Campionatele Naţionale de cadete (junioare II), din luna iulie, de la Botoşani.
Joi, pe 25 aprilie, va intra în concurs şi ceferistul ieşean Gheorghe Tănasă (17 ani), la categoria 69 kg, care are şi el şanse să promoveze la etapa finală.
Antrenorul de haltere al clubului sportiv CFR Iaşi, Dănuţ Fron, remarcă rezultatele excelente ale elevilor săi la competiţia de la Bucureşti, dar trage un semnal de alarmă asupra faptului că sportul halterelor nu este apreciat la adevărata sa valoare, chiar dacă în ultima perioadă România a cucerit extrem de multe medalii pe plan internaţional, inclusiv la JO de la Londra, de anul trecut. “Facem performanţă în Iaşi în haltere, avem copii talentaţi, unii pot cuceri nu peste mult timp medalii europene şi chiar mondiale. Şi totuşi, halterele şi sporturile de forţă în general nu sunt agreate de toţi factorii de decizie din sportul ieşean, unii nici nu ştiu că există din nou haltere de performanţă în Iaşi, la clubul sportiv CFR !”, ne-a mai declarat, în această seară, binecunoscutul antrenor Dănuţ Fron. 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu