sâmbătă, 25 mai 2013

Echipa feminină de popice a României, în finala mare a “Mondialului” din Ungaria



* Echipa masculină a României a obţinut un merituos loc 3 şi a cucerit medaliile de bronz ale competiţiei, cu ieşenii Ion Cercel şi Paul Rohotin printre titulari şi cu antrenorul federal interimar Remus Antimirescu pe banca tehnică, alături de Marcel Dobrică.
Echipa feminină de popice a României

Campionatul Mondial de popice de la Zalaegerszeg (Ungaria) a programt sâmbătă, pe 25 mai, ultimele partide ale competiţiei, în semifinalele şi finalele pentru titlurile supreme, la masculin şi feminin.
Până la această oră, primele partide din semifinale, cu implicaţii româneşti, s-au încheiat cu următoarele rezultate:
MASCULIN:
- Ungaria – România 6-2 la puncte de echipă (13,5 – 10,5 la puncte de set / manşe câştigate ; 3924 p.d. – 3790 p.d.)
Duelurile individuale au fost:
- FARKAS Sandor – LUPU Nicolae 0-1 (0-4 ; 666 p.d. - 708 p.d.);
- FEHER Zoltan Flavius (român cu dublă cetăţenie) - DORIN Dumitru Virgil 0-1 (1,5 – 2,5 ; 615 p.d. – 620 p.d.);             
- ZAPLETAN Zsombor - CERCEL Ion 1-0 (2-2 ; 667 p.d. – 648 p.d.)
- KARSAI Laszlo - MANEA Mănel 1-0 (3-1 ; 650 p.d. – 602 p.d.)
- KISS Tamas & NEMES Attila - ROHOTIN Paul Ciprian 1-0 (3-1 ; 658 p.d. – 642 p.d.)
- KISS Norbert - MIHĂLCIOIU Petruţ Ovidiu & MERZA Robert 1-0 (4-0 ; 667 p.d. – 570 p.d.).
Din lotul echipei maghiare face parte şi un alt român cu dublă cetăţenie, Claudiu Boantă. Din păcate, actualul campion mondial la individual clasic, Petruţ Ovidiu Mihălcioiu (CFR Cluj) a avut o evoluţie extrem de modestă în meciul de astăzi, el fiind şi schimbat spre finalul disputei cu colegul de club, Robert Merza. În schimb, “neamţul” Nicolae Lupu (Victoria Bamberg / Germania) a făcut din nou un meci excelent, iar ceferiştii ieşeni Ion Cercel şi Paul Rohotin au făcut rezultate individuale meritorii în folosul echipei României. În duelul “românesc” Zolly Feher (originar din Hunedoara) – Virgil Dorin s-a impus jucătorul echipei CFR Cluj, la doar 5 beţe ! În schimb, un alt hunedorean, Mănel Manea (Siderurgica) nu a putut ţine piept veteranului Karsai Laszlo, de la Szeged TE, echipă care deţine în prezent trofeul din Liga Campionilor şi care este în “duşmănie” sportivă cu gazdele de la formaţia Zalaegerszeg TK, în campionatul Ungariei. Antrenorii tricolorilor noştri au fost Marcel Dobrică şi Remus Antimirescu (care este şi antrenor federal interimar).
FEMININ:                                         
- Cehia – România 2-6 (11,5 – 12,5 ; 3599 p.d. – 3653 p.d.)
Confruntările individuale au fost:
- DOBESOVA Nadezda - VĂIDĂHĂZAN Ioana Veronica 0-1 (1-3 ; 575 p.d. – 639 p.d.);
- WIEDERMANNOVA Hana - SAMSON Cristina-Alexandra 0-1 (1-3 ; 623 p.d. – 652 p.d.);
- BUDISOVA Eva - RĂILEANU Nina 1-0 (3-1 ; 604 p.d. – 591 p.d.);
- BUCKOVA Olga - IFRIM Aneta 0-1 (0,5 – 3,5 ; 572 p.d. – 599 p.d.)
- NAVRKALOVA Renata - FÜLÖP Erika 1-0 (4-0 ; 609 p.d. – 549 p.d.);
- VAVERKOVA Lucie - DOGARU Luminiţa Viorica 0-1 (2-2 ; 616 p.d. – 623 p.d.).
Se remarcă din nou la echipa României evoluţia extrem de bună a “stranierei” Ioana Veronica Văidăhăzan (de la Victoria Bamberg / Germaniei), dar şi a ploieştencelor Cristina Alexandra Samson şi Luminiţa Viorica Dogaru. Un plus în disputa de sâmbătă şi pentru gălăţeanca Aneta Ifrim, care joacă acum pentru Electro Romgaz Tg. Mureş. Antrenorul naţionalei noastre este Sandor Seres, tot de la echipa din Târgu Mureş.
Celelalte semifinale de sâmbătă sunt Macedonia – Serbia (masculin) şi Croaţia – Ungaria (feminin). La echipa Ungariei, jucătoarea Airizer Julia-Emese este româncă cu dublă cetăţenie şi a jucat la Electro Romgaz Tg. Mureş în anii din urmă. Finala mare pentru locurile 1-2 va debuta la ora 16.00, iar învinsele din semifinale primesc automat medaliile de bronz ale competiţiei, printre ele fiind şi echipa masculină a ţării noastre. La feminin, România va disputa finala pentru medaliile de aur cu învingătoarea partidei dintre Croaţia şi Ungaria. La masculin, finala va avea loc între Ungaria şi învingătoarea meciului dintre Serbia şi Macedonia. Ieri, în sferturile de finală, la meciul Serbia – Slovenia 8-0, sârbii, care sunt şi campioni mondiali en-titre la masculin au reuşit un nou record mondial pe echipe, cu o performanţă de 3974 popice doborâte. Delegaţia României la “Mondialul” de popice din Ungaria este condusă de Maria Popescu (preşedinta FR Popice-Bowling) şi Constantin Stamatescu (secretar general). Unul dintre arbitrii competiţiei este Gheorghe Blasicz, din Mediaş. Vom reveni, să sperăm cu o veste bună după finala feminină din această seară !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu