luni, 27 mai 2013

Independenţa Baia Mare, alături de CS Navobi Iaşi în Superliga de fotbal feminin


Echipa Independenţa Baia Mare
În ultima etapă din turneul de baraj de promovare în Superliga de fotbal feminin s-a disputat duminică partida Independenţa Baia Mare - Fair Play Bucureşti. După un meci dramatic jucat pe teren propriu, băimarencele au câştigat în faţa echipei din Capitală cu scorul de cu 4-2 (2-1) şi au reuşit, alături de CS Navobi Iaşi, performanţa calificării în elita celor 8 echipe de fotbal feminin din Romania, la numai 2 ani de la înfiinţare.
În meciul de la Baia Mare, formaţia Fair Play Bucureşti începe în forţă disputa şi deschide scorul în minutul 2, prin Bîscoveanu (0-1). În minutul 39, Sandu înscrie cu un şut de la circa 9 metri şi egalează situaţia pe tabela de marcaj (1-1). În ultimul minut al primei reprize (‘45), băimăreanca Pauseniuc se înfiltrează pe partea dreaptă şi îşi aduce echipa în avantaj (2-1). Debutul actului secund aparţine din nou echipei din Capitală, care egalează prin Solonca, în minutul 53 (2-2). Apoi Sandu, în minutul 67, trimite, cu boltă, balonul de la circa 25 metri în poarta oaspetelor pentru scorul de 3-2. Cu un minut înainte de expirarea timpului regulamentar de joc (’89), Sandu scapă singură în marginea careului de 16 metri, portarul bucureştencelor iese neinspirat şi Pauseniuc primeşte balonul în faţa porţii şi stabileşte scorul final: 4-2 pentru Independenţa.
Gazdele de la AS Independenţa Baia Mare au evoluat în următoarea alcătuire: Mateşan - Mihali, F. Codrea, I. Codrea, Pop, Szenko, Biris, Hofman, Sandu, Campan, Fedor. Au mai jucat: Pauseniuc, Ardelean, Valean, Vasilovschi. Antrenor: Florin Babaş.
Tabloul complet al celor 8 echipe din Superliga de fotbal feminin arată astfel: AFC Municipal Târgu Mureş şi Blue Angel Cristian Braşov – primele două clasate în Seria Est, Olimpia Universitatea Tehnică Cluj şi CFR Timişoara - din Seria Vest, FC Brazi şi Real Craiova - din Seria Sud, CS Navobi Iaşi şi Independenţa Baia Mare – după turneul de baraj.
Sâmbătă, 1 iunie, la sediul FR Fotbal din Bucureşti va avea loc Adunarea Generală a Cluburilor afiliate la FRF, unde se va stabili data şi modul de organizare a competiţiei de fotbal feminin, Superliga urmând a debuta în jurul datei de 1 septembrie 2013.
Deviza Clubului Sportiv Navobi Iaşi este "Performanţă în sport şi caracter!" şi toţi fanii din Dealul Copoului urează mult succes echipei ieşene pe prima scenă a fotbalului feminin din România !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu