vineri, 10 mai 2013

Municipiul Iaşi este alături de judo-ul românesc !



Marin Chirazi şi Costel Năftică

* O lansare de carte despre judo, o finală de cupă la judo şi un campionat naţional de judo – toate acestea se desfăşoară în perioada 10-12 mai 2013, la Iaşi.
 
Vineri după-amiază, pe 10 mai 2013, la Terasa Cornelius din “Tudor Vladimirescu” a avut loc lansarea cărţii “Monografia judo-ului ieşean la 45 de ani”, având ca autori pe Constantin Bordea - antrenor emerit şi Marin Chirazi - decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi.
Sâmbătă, pe 11 mai 2013, de la ora 9.00, la Sala Polivalentă se da startul Finalei Cupei României la Judo pentru seniori (masculin şi feminin), competiţie individuală organizată de către Federaţia Română de Judo şi Asociaţia Judeţeană de Judo, pentru sportivii născuţi înainte de anul 1998 (inclusiv).
Duminică, pe 12 mai 2013, ora 9.00, tot la Sala Polivalenta, se desfaşoară Campionatul Naţional Individual de Judo Ne-Waza, seniori (m+f), la care participă peste 150 sportivi din toată ţara.
De la Iaşi, la ambele competiţii participă sportivi ai Clubului Politehnica şi ai Clubului Sportiv Şcolar Unirea, anume Valeriu Duminică – la categoria 81 kg, Flavius Zmeu – la categoria +100 kg, Emanuel Rădulescu – la categoria 81 kg, Florin Harleţ – la categoria 60 kg şi Octavian Nacu – la categoria 60 kg, respectiv Alex Ferariu – la categoria 60 kg şi Gheorghiţă Panaite – la categoria 66 kg”, a declarat Costel Năftică, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Judo.
Iaşul are un potenţial uman extraordinar în domeniul judo-ului, care merită ascultat şi implicat în dezvoltarea unei strategii naţionale pentru acest sport”¸ a declarat Lect. Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, director executiv la DJST Iaşi.

* În Sala Polivalentă, de la judo la futsal

De menţionat că tot duminică, pe 12 mai, de la ora 16.00, Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui un meci de futsal de zile mari, CSMS Iaşi – Spicom Sf. Gheorghe, din manşa a doua a primului tur al turneului play-off (locurile 1-8) din Liga I. În prima etapă, Spicom a învins pe CSMS cu 4-3 (după prelungiri), dar acum ieşenii îşi doresc revanşa într-o dispută programată după sistemul “cel mai bun din 3 partide” !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu